ALEX PANTLING/Action Images
ALEX PANTLING/Action Images

Kad bi barem utakmica trajala 80 minuta: Portugal slavi, Ronaldo za povijest (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.06.21. | 20:03

Aktualni prvak Europe svladao je Mađarsku, a sve bitno na utakmici dogodilo se u posljednjih 10 minuta.

Što znači biti velik – i kad ne igrač dobro, pobjeđuješ. To su odlike najboljih i najvećih, a Portugal, predvođen ponajboljim igračem svih vremena, Cristianom Ronaldom, je jedan od takvih reprezentacija.

Aktualni prvaci Europe svladali su Mađarsku rezultatom 3:0, a na prepunoj Puškaš Areni zabijali su Guerreiro (84') i Ronaldo (86', 90').

Mađari su se dobro držali, svjesno su prepustili kontrolu Portugalcima koji su imali svojih prilika, ali nikako nisu uspijevali pronaći put do mreže mađarskog vratara Gulacsija.

U prvih 45 minuta prijetili su domaćini preko Ronalda, Jote i Fernandesa, dok je najbolju priliku Mađara zapucao Szalai u 37. minuti.

Ipak, najveći promašaj u prvih 45 minuta upisao je baš rekorder Cristiano Ronaldo, koji je danas postao najbolji strijelac u povijesti Europskih prvenstva, baš kao i igrač s najviše pogodaka na spomenutom natjecanju.

Promašaj Ronalda pred kraj prvog poluvremena pogledajte OVDJE

U nastavku, nije se puno toga promijenilo.

Domaćin se branio, svoje su prilike tražili kroz kontre i polukontre, ali su Portugalci na kraju ipak uspjeli slomiti Mađare zabivši im tri pogotka u posljednjih 10 minuta.

Prvo je zabio Guerreiro, lijevi bek BVB-a čiji je udarac od bloka potpuno promijenio smjer te je u konačnici vratar RB Leipziga, koji je dotad odradio gotovo pa savršenu utakmicu, bio potpuno nemoćan – 0:1

Pogodak braniča BVB-a pogledajte OVDJE

Svega dvije minute kasnije, Portugalci ponovno zabijaju. Orban je nespretno reagirao, turski arbitar Cakir nije imao drugog izbora nego pokazati na bijelu točku, a to je bio kao 'poklon bon' za Cristiana Ronalda koji rutinski šalje loptu u jednu, a mađarskog vratara u drugu stranu – 0:2

Prvi pogodak Ronalda pogledajte OVDJE

Ronaldo je ovim pogotkom prestigao Michela Platinija te sad sam na vrhu ljestvice strijalaca na Europskim natjecanjima.

Mađare su ta dva pogotka potpuno dotukla, veći dio utakmice su se jako dobro branili, da bi na kraju upisali težak poraz.

Konačnih 0:3 u sudačkoj nadoknadi postavio je – a tko drugi – nego Cristiano Ronaldo. Mađari su zastali, dojam je kao da su svi gledali ka prvom pomoćnom sucu čija je zastavica ostala spuštena, Ronaldo je zaobišao Gulacsija i onda hladnokrvno poentirao – 0:3

Drugi pogodak Ronalda, a treći Portugala, pogledajte OVDJE

U sljedećem kolu Portugal očekuje susret protiv Njemačke na Alianz Areni (19.6., 18:00), dok Mađari na Puškaš Areni dočekuju aktualnog prvaka svijeta, Francuze (19.6., 15:00).



Tagovi

Cristiano RonaldoEUROEuro 2020Euro 2021MađarskaMađarska nogometna reprezentacijaPortugalPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti