Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Jakirović pred smjenom! U Maksimiru se priča o trenerovoj sudbini, spominju se i mogući nasljednici

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.09.24. | 13:00

Nakon poraza od Bayerna (9-2) ponovno je na red došao trenerov status. U ovom trenutku čini se da je i u klubu sve više zagovornika Jakirovićeve smjene

Ono što je bilo očekivano nakon debakla (9-2) u Münchenu, došlo je na dnevni red! U Maksimiru se razgovara o sudbini Sergeja Jakirovića, Dinamov trener mogao bi postati bivši. Već navečer nakon utakmice počeli su stizati određeni signali da među Dinamovim čelnicima buja nezadovoljstvo aktualnim trenerom i da je sve više onih, koji mu više ne vjeruju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamovi igrači, stožer i delegacija, sletjeli su u Zagreb nešto nakon 11 sati, a neki su odmah otišli u Maksimir i započeli razgovore o trenerovoj sudbini. Još nema odluke je li smiienjen, ali sudeći po raspoloženju javnosti, ali i ljudi u Dinamu, nekako nam se čini da će Jakirović ovog puta teško preživjeti smjenu. Nekoliko puta dosad bio je tema razgovora, svaki put je dobio novu priliku, može li još jednom izbjeći otkaz? Bizarno je u cijeloj priči što je Jakirović nedavno ispunio sve klupske ciljeve, osvojio je dvostruku krunu, ušao u Ligu prvaka i, po svim parametrima, njegova je pozicija trebala ojačati, biti čvrsta. Međutim, u samo dva tjedna sve se okrenulo, prvo remi na Rujevici proitv Rijeke 'na konopcima', zatim poraz od Hajduka i sad ovih 9-2 u Münchenu okrenuli su palac dolje. No, da budemo i sasvim iskreni, nije tajna da Jakirović od prvog dana nove vlasti nije baš svima po volji, bilo je tu dosta i figa u džepu. Ako su čekali prvi zavoj, sad su dočekali... I ne bi bilo ništa neobično da smijene Jakirovića, poraz u Münchenu doista jest povijena blamaža.

No, drugo je pitanje imaju li u Maksimiru rješenje, imaju li već trenera, koji će odmah sjesti na klupu, ako Jakirović postane bivši? Jer, već za tri dana je utakmica u Koprivnici, potom Kup, HNL, Monaco... Igra se svaka tri dana i nema puno vremena za manevre i eksperimente. Neka imena se već spominju u kuloraima (što je dodatan znak da se ozbiljno razmišlja o smjeni) pa se tako spominju Niko Kovač, Nenad Bjelica ili Željko Sopić. Prednost ove druge dvojice je što dobro pozunaju momčad i mogli bi odmah uletjeti u trenersku fotelju. Pojavila se i ideja s Vedranom Ćorlukom, za kojega mnogi tvrde da ima trenerski talent i gen, ali nema iskustva, što mu je trenutno veliki hendikep.

U svakom slučaju pred Jakirovićem je teško vrijeme. Sati, dani ili tjedni, tko zna, jer kakva god bila odluka kluba, jasno je da kredita više nema i da bi, čak i da ostane na klupi, to, vjerojatno bilo privremeno, do sljedećeg poraza ili kiksa.



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamootkazLiga prvakaBayern

Ostale Vijesti