Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Jakirović odbio ponude i pozive iz Arabije! Rukavina ipak prema Rujevici, Pašalić tiha patnja

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 15.07.24. | 14:08

Puno je tema na Dinamovim pripremama u Austriji. Marokanac Mmaee ipak će se priključiti u Zagrebu, a pojačanja iz HNL-a mogla bi doći na kraju prijelaznog roka

Bruno Petković s treninga ulazi u hotel s mobitelom u ruci, naravno, novinarska mašta odmah je protumačila da čeka 'konačan poziv'. Petar Sučić samo se nasmijao na pitanje: 'Come stai?'. Ili, Como stai? Dinamovi klinci otišli su u sobu s punom vrećom indijskih oraščića i ostalih zdravih grickalica, Ivan Nevistić pokazao je 'palac gore' na pitanje kako su mu leđa, Lukasu Kačavendi osmijeh ne silazi s lica, Dino Perić još vodi borbu s povratkom nakon ozljede, bori se, nada se najboljem. Odličan dečko i dobar igrač, ali stvarno nema sreće s tim ozljedama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

To su neke slike s Dinamovih priprema u Austriji, gdje je, unatoč velikim vrućinama, ipak ugodnije nego u Zagrebu. Da ne pišemo stalno o tome kako je tko odradio trening, kako se znoje i trče dionice, dotaknuli smo se malo i drugih priča. Dakle, dok u Bad Radkersburgu treniraju oni koji se bore za mjesto u momčadi, u Zagrebu su oni, koji se oporavljaju od ozljede ili ih čeka odlazak u neki novi klub.

Dobra je, recimo, vijest da je Luka Stojković počeo trčati, oporavak ide dobro i on bi trebao biti spreman za početak sezone. Naravno, pitanje je u kakvoj će biti formi nakon stanke od devet, 10 mjeseci, ali Stojkoviću se svi u Maksimiru nadaju, jedva čekaju da ga vide na terenu. Tamo je i Mahir Emreli, koji bi treao u Qarabaq, nikome nije jasno zašto već nije tamo. Zvao ga je, doznajemo, i Krunoslav Rendulić u Sabah, ali Emreli je dijete Qarabaqa i ne želi u neki drugi azerbajdžanski klub. Ima i ponudu iz Alžira, ali nije mu to baš prva opcija, spominje se i Njemačka.

U Zagrebu trenira i Gabriel Rukavina. Dečko, koji je trebao biti budućnost Dinama, spletom različitih okolnosti i loših odluka, zapeo je u uzletu prema prvoj momčadi, propušta još jedne pripreme i sigurno neće ni ove jeseni biti Dinamov igrač. Neki je dan za njega stigla konkretna ponuda iz Nizozemske, na telefonu je s Markom Marićem, sportskim direktorom Modrih, bio kolega iz NAC-a Brede. Međutim, u Maksimiru ne žele mladog igrača dati u bijeli svijet tek tako, u jednu tešku i zahtjevnu ligu, vjeruju da za njega imaju bolji put. Prema novim informacijama Gabriel Rukavina će završiti na Rujevici! Sjećate se, pričalo se o tome već neko vrijeme, onda je zamrlo, ali sad je opet Rijeka 'ta'. Damir Mišković dosad je odbijao ideju da Rukavina dođe na 'suhu posudbu', tražio je da Gabriel postane igrač Rijeke. Stoga, vjerojatnije je da će Rukavina na Rujevicu, doći kao i, recimo, Niko Janković, koji je Rijekin igrač, a Dinamo je zadržao pravo na postotak od transfera. Rijeka bi, naše je mišljenje, bila najbolji poligon za Rukavinu, prilika da napokon na terenu pokaže ono što se dosad samo pričalo ili komentiralo.

Ajmo dalje... Marokanac Samy Mmaee kasnije je krenuo s liječničkim i neće stići u Austriju. Do subote će trenirati u Zagrebu, a onda se priključiti momčadi. Oko Kolumbijca Juana Cordobe nema novosti, još je uvijek to 'živa priča', ali nije teško naslutiti da je Dinamova tiha patnja i dalje Marco Pašalić. Naravno, i Marin Šotiček, ali u toj priči je sve na njemu, hoće li prihvatiti na kraju Dinamovu ponudu. Što se tiče Pašalića, on je u ovom trenutku preskup, Damir Mišković i Rijeka traže svote, koje su Modrima nedostupne. I, naravno, ima na to pravo, pokazalo se i u slučaju Matije Frigana. Ali, u Maksimiru neće propustiti priliku, ako Pašalić ne dobije pravu ponudu, tamo, na kraju prijelaznog roka, ako će još biti u izlogu, kad će i oni i Rijeka znati svoju europsku sudbinu, da se nešto ipak dogodi po tom pitanju. Ne, Dinamo nije odustao od Pašalića.

A ako ste mislili da su samo igrači Dinama zanimljivi tržištu, prevarili ste se. Naime, iz pouzdanih izvora Germanijak doznaje da je i Sergej Jakirović ovog ljeta imao zanimljive ponude. Nekoliko njih iz Saudijske Arabije, jedna je bila, praktički, službena, ali nedovoljno primamljiva da bi zbog nje ostavio Dinamo i šansu da vodi momčad u Ligi prvaka. Radi se, ipak, o klubovima iz donjeg doma tamošnje lige, koji nisu tako financijski moćni i bogati da bi bili 'Eldorado'. Jakirović nije previše razmišljao, Dinamo je ipak - Dinamo. Jednog dana, možda da, ali sad - NE!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićGabriel RukavinaHNK RijekaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti