Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Ima li Dinamo dvije momčadi za dva fronta?

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 24.08.24. | 08:01

Hrvatski prvak dočekuje u Maksimiru Goricu (20.30 sati), a trener Sergej Jakirović najavio je da će rotirati momčad. Ima li Dinamov trener uistinu taj luksuz da u HNL-u može odmarati najbolje igrače?

Misli su, definitivno, u Bakuu, uzvrat play-offa Lige prvaka ipak je trenutno glavna Dinamova preokupacija. Koliko god Sergej Jakirović apelirao na svim razinama da je fokus na Gorici, da se Qarabagom želi baviti tek od nedjelje, jer kum Rajko Vidović sprema neku 'spačku', teško je iz glava izbrisati utakmicu sezone, utakmicu, koja se teško može mjeriti s ijednom drugom. Pogotovo u ovoj fazi sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, igrači će morati iz glave na tih 90 minuta izbaciti Azere i ono što ih čeka u srijedu, tri boda protiv Gorice su cilj i imperativ. Dinamo želi nastaviti pobjednički niz, četiri utakmice ove sezone i gol-razlika 13-1 svakako su dobar početak.

"Dobar prosjek. Radiš godinu dana, želiš da se vidiš to na terenu, a to nije lako. Sve se postiže mukotrpnim radom, treba ti i kontinuitet, moraš istovremeno isporučiti rezultat. Mi smo ga isporučili i sad nakon priprema i odmora vidi se da drukčije igramo. Uvjeren sam da će to biti još i bolje.", rekao je Sergej Jakirović, čiji ćemo početni sastav i njegovu prezentaciju dočekati s posebnom znatiželjom. Naime, Dinamov je trener najavio rotacije u momčadi i ovo je prva prilika da vidimo kako Jakirović poima te rotacije i igranje na dva fronta. Ima li Dinamo, dakle, doista dvije momčadi, jednu koja može ganjati europske ambicije i drugu, koja će veći dio svojeg znanja pokazivati na HNL terenima? Naravno, nisu to dvije potpuno drugačije momčadi, ali ideja je Dinamova trenera odmarati dobar dio igrača u utakmicama poput ove s Goricom, da bi bili svježi za Europi. Mogli bismo ove subote, znači, vidjeti prvi takav eksperiment. Iako je jasno da na nekim pozicijama, recimo u napadu, nije Dinamo još uvijek tako dobro pokriven, pogotovo ako Jakirović ima plan igrati s dvojicom napadača. Stoga ćemo vidjeti i kakve ideje ima u tom dijelu momčadi, dok Modri ne dovedu novog napadača. A na tome se radi.

Ono što je u startu jasno, Jakirović na raspolaganju nema Ademija, Ristovskog, Perkovića i Perića zbog ozljeda, ali još uvijek dosta opcija za udarni sastav. A Goricu ne misli podcijeniti.

"Puno igrača im je otišlo, kum Rajko je trener tamo, dosta sam involviran. Nije mu lako, puno se toga promijenilo, došli su neki novi klinci, mladi, željni dokazivanja. Treba vremena da sjedne sve na mjesto, da pohvataju zahtjeve HNL-a. Ali, doći će ovdje igrati kao i ostali, pokušat će nešto iščačakti. Moramo biti maksimalni.", uvjeren je Jakirović. Kopka ga, kao i protiv Šibenika, ideja da igra s trojicom u zadnjoj liniji, vidjet ćemo.

S druge strane, Rajko Vidović i njegovi igrači svjesni su što ih čeka u Maksimiru i kakva je momčad s druge strane. Naravno, dolaze u Maksimir sa željom da iznenade Modre, prije svega s ambicijom da odigraju dobru utakmicu.

"Najzahtjevnija utakmica, može biti i najlakša, ovisi kako gledamo. Idemo odigrati pravu, mušku utakmicu. Dinamo je već pokazao da je najveći kandidat za naslov, ovo je najjači Dinamo zadnjih godina. Ali, idemo uživati, dati sve od sebe. Sigurno će biti promjena u njihovom sastavu, trener Jakirović će mijenjati, ali to je, kažem, najjači Dinamo, jer kad vidite koji igrači ulaze s klupe, ne treba ništa niti govoriti. Tražim od svojih igrača da imaju pravi pristup, da daju sve od sebe, a vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno.", kazao je Jakirovićev kum Rajko Vidović.

I četvorica mladih Dinamovih igrača igra za Goricu, Čaić, Majić, Gurlica i Šušak imat će priliku pokazati što znaju baš protiv svojega kluba. U svakom slučaju, zanimljiva bi mogla biti subota u Maksimiru, utakmica u kojoj će Dinamo hvatati dodatan zalet za Baku. I uzvrat s Qarabagom! Jer, uz tri boda i održavanje prednosti pred pratiteljima u HNL-u, to je ipak najvažnija zadaća ove utakmice.

MOGUĆI SASTAV DINAMA

Nevistić - Špikić, Bernauer, Torrente, Ogiwara - Sučić, Rog, Kačavenda - Cordoba, Kulenović, Hoxha. Trener: Sergej Jakirović.

MOGUĆI SASTAV GORICE:

Banić - Mikanović, Krizmanić, Leš, Maloča, Štiglec - Kapulica, Čaić, Pršir, Ndockyt - Kolar. Trener: Rajko Vidović.

Utakmica Dinama i Gorice počinje u 20.30 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Ante Terzić (Podstrana), pomoćnici su Vice Vidović (Solin) i Ivan Stračević (Bjelovar). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Dean Grofelnik (Valpovo).



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti