Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Jakirović: “Ne živi se od dojma, već od rezultata. Nismo gubili glavu nego zabijali! To je snaga ovog Dinama“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 14:00

Dinamov trener uoči utakmice s Goricom (subota, 20.30 sati) još se jednom osvrnuo na Qarabag u Maksimiru, ali i lagano okrenuo uzvratu

U subotu (20.30 sati) u Maksimir stiže Gorica. Prijašnjih sezona neugodan suparnik, početkom ove sezone ne čini se da bi Goričani trebali trebali raditi probleme. No, naravno, sve to pod uvjetom da Dinamom bude pravi, na razini kao i u prva tri kola.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, zamka za Modre možda je činjenica što svi u ovom trenutku pričaju i razmišljaju samo o Qarabagu i uzvratu play-offa Lige prvaka, To je utakmica ljeta, utakmica sezone, ulazak u reformiranu elitu ne može se ni sa čim mjeriti. Baš je u petak prijepodne došla vijest da je UEFA ukinula zabranu gostovanja Dinamovim navijačima, što znači da će Modri i u Bakuu imati podršklu s tribina.

"Sigurno da je to dodatan poticaj, navijači su iza nas. Jako su nam nedostajali prošle sezone, osjećalo se da nema te podrške. Još jedna obveza da da budemo dobri u uzvratu.", priča Sergej Jakirović, koji je, nakon dvije tri prospavane noći dao konačnu analizu tog prvog dvoboja i Dinamove (3-0) pobjede.

"Zaključak je da je u današnjem nogometu sve izjednačeno, nogomet se promijenio otkad nema gola u gostima. Igra se za gol više, nema da netko dominira 90 minuta i da ti suparnik neće napraviti priliku. Svaki detalj je bitan, znali smo da su dobri, imali smo nekih krivih procjena, pogotovo kod gubitka lopte. Sve što smo skautirali protvrdili su na terenu i očekujem da mi budemo u uzvratu puno stabilniji. A vidjeli smo i da ih možemo ugroziti. Jednostavno, godinama tamo dominiraju, pokazali su klasu na terenu. Iskoristili smo svoje šanse, to je u nogometu najvažnije, imamo dobru prednost, ali ne smijemo popustiti niti milimetra. Kažem, nema momčadi koji ti neće nešto stvoriti, jer na terenu su ljudi a ne roboti. Ali, važno je da u tim trenucima ne gubiš glavu, što je nekad prije bio slučaj. Ova momčad je narasla, klub s njom i ne živi se od dojma, nego od rezultata. Naravno da ćemo mi to analizirati, još jednom vidjeti gdje smo griješili, ali ne preskačemo utakmice, imamo važan susret protiv Gorice u subotu. Poslije toga okrećemo se Qarabagu i svemu što nas čeka."

Dinamo je gol-razlika u prve četiri utakmice uvjerljivih 13-1. I to puno govori?

"Dobar prosjek. Radiš godinu dana, želiš da se vidiš to na terenu, a to nije lako. Sve se postiže mukotrpnim radom, treba ti i kontinuitet, moraš istovremeno isporučiti rezultat. Mi smo ga isporučili i sad nakon priprema i odmora vidi se da drukčije igramo. Uvjeren sam da će to biti još i bolje."

Što reći o Gorici i kumu Rajku Vidoviću na klupi?

"Puno igrača im je otišlo, kum Rajko je trener tamo, dosta sam involviran. Nije mu lako, puno se toga promijenilo, došli su neki novi klinci, mladi, željni dokazivanja. Treba vremena da sjedne sve na mjesto, da pohvataju zahtjeve HNL-a. Ali, doći će ovdje igrati kao i ostali, pokušat će nešto iščačakti. Moramo biti maksimalni."

Koliko će biti rotacija u momčadi?

"Nemamo Perkovića i Perića, Ademi i Ristovski će preskočiti ovu utakmicu u nadi da bi mogli biti spremni za srijedu. Nema drugih ozljeda, odredit ću sastav na dan utakmice, kad vidim tko je koliko svjež."



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHrvatska nogometna ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti