Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo ga ne želi prodati: Baturina igra nogomet karijere, priču bi upotpunio gol u Bakuu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 09:05

Protiv Qarabaga je bio ponajbolji Dinamov igrač, dvaput je pogodio okvir gola, asistirao je, 'lomio' suparničke linije. Očekuje se da u uzvratu bude jedan od igrača odluke, da popravi svoju europsku statistiku. I da barem do zime ostane u Maksimiru

Njemu golovi nisu prioritet, nisu nešto što jedino i definitivno opisuje njegovu igru. Ali, golovi se i od njega očekuju u određenim količinama. O Martinu Baturini je riječ, Dinamovoj 'desetki', igraču, koji je još jednom zadivio publiku i javnost u utakmici play-offa Lige prvaka protiv Qarabaga. U visokoj (3-0) pobjedi bio je ponajbolji igrač Dinama, asistent, inicijator mnogih akcija. Lomio je suparničke linije, bio i pucački opasan, dvaput je pogodio okvir gola. Jednom nakon one uigrane akcije i kornera, kad je pogodio gredu, drugi put u zadnjim minutama, bio je to zicer, lopta se odbila od vratnice natrag u polje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Valjda se tog promašaja, te stative, nećemo sjetiti nakon uzvrata u Bakuu u srijedu, valjda to neće biti nešto presudno za konačan ishod. No, bez obzira na to, Martin Baturina mogao bi biti glavna tema u Maksimiru do kraja kolovoza, odnosno kraja prijelaznog roka. Baturina je, nije tajna, najveća Dinamova vrijednost kad su nogometno tržište i transferi u pitanju, tu govorimo o svotama iznad 20 milijuna eura. Recimo, prošle su godine ukrajinski Šahtar i njegov sportski direktor Darijo Srna bili spremni 'iskeširati' 22 milijuna eura za Martina. A njegovom plaćom i dodatnim bonusima Dinamu taj bio transfer dosegnuo i 40 milijuna! Međutim, niti je Baturina bio zagrijan za odlazak u ratnu zonu, niti je, na neki način, još bilo vrijeme za njegov odlazak iz Dinama. Hoće li se transfer dogoditi ovog kolovoza?

Naravno, sve je moguće pa i to da u idućih sedam, osam dana stigne u Maksimir 'nemoralna' ponuda i Baturina napusti Dinamo. Odavno je poznat tržištu njegov talent, samo je bilo pitanje kad uhvatiti pravu formu i hoće li do kraja proigrati. Prošle sezone, primjerice, imao je oscilacija, problema s ozljedama, bio je i umoran, jer na ljeto nije imao odmora. Sad djeluje puno svježije, razigran je, skupio je u četiri utakmice već četiri asistencije i možemo zaključiti da igra svoj nogomet karijere. I, u Dinamu se nadaju da je to tek početak, da će Martin još neko vrijeme biti jaki adut Modrih. Premda žele biti spremni za njegov iznenadni odlazak i traže moguće nasljednike, ipak je stav klupskog vodstva da ne žele prodati Baturinu. Pogotovo ako Modri uđu u Ligu prvaka! Iako bi i novac od tog transfera bio velika pomoć u stvaranju financijske stabilnosti kluba, zajedno sa zaradom od Lige prvaka, u Maksimiru zasad pri odluci da neće Baturinu prodavati pod svaku cijenu. A ako baš dođe neka 'strašna' ponuda, onda će odlučiti. Kako sad stvari stoje, Baturina bi barem do zime mogao ostati u Dinamu!

A utakmica u Bakuu prava mu je prilika da popravi svoju europsku statistiku. Nevjerojatno je, Baturina je dosad odigrao 30 utakmica u raznim europskim natjecanjima, ukupno 1611 minuta, što je 53,7 minua po utakmici! A za to je vrijeme zabio samo jedan gol, uz dvije asistencije.Taj jedini gol zabio je lani u Pragu, u ispadanju od Sparte (1-4) iz Europske u Konferencijsku ligu. Taj pogodak nije, na kraju, Dinamo donio ništa, a niti Baturina nakon (i prije) Praga nije zabijao u europskim utakmicama. Sad je na početku nove sezone pokazao da je u formi, da igrački raste, ulazi u šanse... I baš je Baku i uzvrat kod Qarabaga pravo mjesto za njegov najvažniji gol u Dinamovom dresu. Pogodak u tom dvoboju, nakon grede i vratnice u Maksimiru, upotpunio bi priču o Dinamovoj 'desetki' i njegovoj uzlaznoj formi. Svi vjeruju da bi jedan gol u Azerbajdžanu bio dovoljan za potvrdu prolaska u Ligu prvaka. Neka ga zabije bilotko, ali možda je pravi tren da to napravi - Martin Baturina. Da zaokrižu ovu temu i povede Dinamo u Ligu prvaka. Osim ako ne stigne neka 'nemoralna' ponuda!





Tagovi

GNK DinamoMartin BaturinaQarabagLiga prvaka

Ostale Vijesti