Bruno Fantulin/PIXSELL
Bruno Fantulin/PIXSELL

Lovrić se vraća u Goricu?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.08.24. | 17:32

Nije trebalo dugo čekati da se pojave inforamcije gdje bi mogao nastaviti svoj nogometni put.

Nakon što je Osijek na svojoj mrežnoj stranici objavio sporazumni raskid ugovora s Kristijanom Lovrićem, tragom te vijesti mnoge ljubitelje hrvatskog nogometa sada zanima gdje će 28-godišnjak rodom iz Ogulina nastaviti svoj nogometni put.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I, kako to i obično biva, u svega nekoliko minuta po objavi Osijeka pojavilo se i nekoliko različitih vijesti. Prva je bila da bi ga rado dovela Lokomotiva, njegov bivši klub, da bi se onda kuloarski spomenuli Hajduk, koji ga je htio dovesti neposredno prije nego što je otišao u Osijek, te Rijeka, koja je navodno već jednom pričala s čelnicima Osijeka na tu temu. Doduše, bilo je to prije godinu i pol dana, kada situacija u klubu s Kvarnera nije bila baš najidealnija, ali sve to sada manje bitno. No, bili su to pucnjevi u prazno, jer od svega toga (čitaj: Lokomotive, Hajduka i Rijeke) neće biti ništa.

Četvrta inforamcija glasila je kako će Lovrić vjerojatno u inozemstvo, tu su se pak spominjale Mađarska i Bliski istok kao potencijalne destinacije, ali nakon što je odrađen 'filter' i kad se priči pristupilo malo temeljitije, ispostavilo se kako je Kristijan Lovrić u ovom trenutku najbliži – Gorici!

Jasno, ništa nije potpisano, no kontakt postoji. I vrlo je ozbiljan.

Ako kojim slučajem ne dobije neku nemoralnu ponudu koju jednostavno ne može odbiti, Lovrićev povratak u Goricu u ovom trenutku svakako ima najviše smisla. Svoje najbolje utakmice u karijeri odigrao je baš u dresu momčadi iz Turopolja, a za sjajne predstave nagrađen je i nastupom za Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2022 kad je odigrao posljednjih 12 minuta u 3-0 pobjedi protiv Malte na Rujevici. Taj Lovrić, iz ožujka 2021., bio bi pojačanje praktički za svaku momčad HNL-a izuzev Dinama, ali njegova forma već neko vrijeme je u silaznoj putanji. Doduše, odigrao je prošle sezone nekoliko prilično upečatljivih utakmica, u najboljoj formi bio je krajem prvog i početkom drugog dijela sezone (tri pogotka i tri asistencije u četiri utakmice), a posebno je dojmljiv bio njegov pogodak protiv Rudeša u 29. kolu domaćeg prvenstva kad je iz svojeg prvog dodira na utakmici sjajno zabio direktno iz slobodnog udaraca u 56. minuti, da bi onda svega tri minute kasnije postigao i svoj drugi pogodak u 3-2 slavlju Bijelo-plavih.

Ima Lovrić i dalje dinamita u svojim nogama, nogomet sigurno nije zaboravio igrati, ali u protekle dvije i pol godine ne da nije uspio postati lider Osijeka što se od njega očekivalo, već je svoju tržišnu vrijednost u odnosu kada je stigao u klub snizio za čak 3.5 milijuna eura.

Iako se od kluba i navijača oprostio na gospodski način, u cijeloj priči Lovrić – Osijek nešto jednostavno otpočetka nije kliknulo. Svašta se moglo čuti kao razlog zašto Lovrić u Osijeku nije bio ni sjena onog Lovrića iz Gorice, ali sve te priče su ionako lanjski snijeg. Probalo se, nije išlo. I to je sve što se na tu temu može i treba reći.

Budući da je Gorica ovog ljeta ostala bez tri sjajna napadačka rješenja (Mitrović je otišao u Fortunu, Jurić u Bresciju, Vujnović u Sumgajit), jasno je kako trener Rajko Vidović vapi za pojačanjem u napadačkoj trećini. Kad bi se klub uspio dogovoriti s Lovrićem, nema sumnje da bi Gorica odmah dobila jednu drugu dimenziju, a trener Vidović prvu zvijezdu momčadi. Istina, tu su Pršir, Krizmanić i još neki vrlo kvalitetni igrači, ali oni, barem zasad, ipak nisu za Goricu učinili koliko i Kristijan Lovrić.

Dakle, nakon dvije i pol godine, Lovrić bi se kao slobodan igrač mogao vratiti u Goricu, a ako se to zaista dogodi, neka nikoga ne iznenadi ako se u skorije vrijeme još neki bivši igrači Gorice vrate u klub. Budući da je ljetos ostao i bez sportskog direktora, predsjednik Črnko sam nastavlja tražiti pojačanja za svoju momčad, a novi angažman kao slobodni igrači trenutno traže Iyayi Atiemwen, Farouk Miya, Albi Doka, Musa Muhammed…. Tko zna što se sve u narednih nekoliko tjedana može dogoditi! (I.A.S.)



Tagovi

Kristijan LovrićHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti