Reuters
Reuters

Gvardiol prema Guardioli: Hrvatski reprezentativac idealna je zamjena za španjolskog

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 12:48

Iako je pred Manchester Cityjem finale Lige prvaka, katalonski strateg već sada razmišlja o idućoj sezoni, tvrdi Daily Mail.

Manchetser City već je osvojio engleski Liga kup, a Građani su u borbi za još četiri velika trofeja. Obrana naslova je (skoro) zakaparena, dva kola prije kraja City ima četiri bodova više i utakmicu manje od Arsenala, a u kakvoj se formi Građani nalaze, šanse za posrtajem u iduće tri utakmice su minimalne. City još očekuje finale FA kupa na Wembleyju protiv gradskog rivala Uniteda i, dakako, finale Lige prvaka 10. lipnja protiv Intera u Istanbulu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako Građane očekuje pet posljednjih utakmica sezone, Daily Mail već radi igračku križaljku za iduću, a prvo ime na toj listi je ono Guardiolinog 'imenjaka i prezimenjaka s greškom' Joška Gvardiola.

Daily Mail tvrdi da će Manchester City za njegovo dovođenje morati izdvojiti nešto manje od 100 milijuna funti te da ga Guardiola vidi kao idealnu zamjenu za također ljevonogog Aymerica Laportea, španjolskog reprezentativca, koji je na Etihad stigao 2018., a ove sezone ima status zamjene i, tvrde engleski mediji, volio bi na ljeto promijeniti sredinu. Gvardiol je šest godina mlađi i smatra se da svoj konačni potencijal još nije dohvatio, dok bi Laportina karijera polagano trebala početi opadati...

Gvardiol je već dugo vremena na meti Chelseaja te bi njegovim dovođenjem Manchester City izbio rivalu 'kapitalca' iz ruke.

No, razmjena Gvardiol za Laportea, nije jedina koja bi se mogla dogoditi u redovima Cityja idućeg ljeta. Naime, Daily Mail piše kako je plavom dijelu Manchestera upitna sudbina i za dva sjajna prvotimca Bernarda Silvu i Ilkayja Gündogana, kojima je City ponudio nove ugovore ali ga isti nisu potpisali. Silva je bio ključni pojedinac Građana u 4-0 demoliranju Real Madrida u uzvratnoj utakmici Lige prvaka, no Silva navodno ima na stolu lukrativnu ponudu PSG-a zbog koje nije produžio ugovor s Cityjem.

Gündogana pak vani Barcelona u kojoj Xavi Nijemca turskog prodrijetla vidi ključnim igračem za povratak na europski tron. Dok Silvi ugovor s Manchester Cityjem ističe 2025, 32-godišnji Gündogan bi već ovog ljeta mogao prijeći u novu sredinu kao slobodni igrač... (rv)



Tagovi

Manchester CityRB LeipzigJoško Gvardiol

Ostale Vijesti