Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dvaput je bio Dinamov junak na Rujevici. Ovog proljeća nema ga ni 'na mapi'!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 12:00

Teška ozljeda udaljila ga je s terena na više od dva mjeseca, no, ni nakon oporavka još nije bi u zapisniku. Hoće li odigrati još išta do kraja sezone?

Nije se činilo da će ta prijateljska utakmica biti toliko kobna. Modri su zimske pripreme u siječnju otvorili dvobojem protiv Rogaške, na glavnom maksimirskog terenu, a tijekom svoje role na travnjaku, ozlijedio se Mahir Emreli. Azerbajdžanski reprezentativac bio je tada pred transferom iz Maksimira, spominjao se ruski Rubin iz Kazanja, neki turski klubovi, no, stigla je ozljeda aduktora. Naizgled ne previše ozbiljna, na kraju ipak puno teža nego na prvi dojam.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mahir Emreli do tog je trenutka i dalje bio jedna od Dinamovih enigma. Definitivno, nije 'ono' što se očekivalo kad je dolazio, ali opet, kad pogledate brojke i neke konkretne poteze, ne može se reći da nije ništa donio. Recimo, u prvom dijelu sezone Emreli je zabio pet pogodaka (četiri u HNL-u, jedan u Kupu) uz pet asistencija. I to, ne bilokakve golove. Recimo, u Osijeku je ušao u igru nakon pola sata umjesto očajnog Mihajličenka, a onda zabio kad se sve već činilo izgubljenim. Osijek je vodio 2-0, Emreli smanjio na 2-1 i pokrenuo Dinamov preokret, koji je završio pobjedom 2-3 uz dva Petkovićeva jedanaesterca. Drugi je spasonosni pogodak zabio u Varaždinu, u sudačkoj nadoknadi, opet kao džoker s klupe, za 1-1. U onoj utakmici u kojoj je Dinamo bio bolji, puno toga promašio, a onda se u zadnjim minutama morao spašavati. E pa, spasitelj je bio Mahir Emreli.

Tko zna kako bi danas izgledala Dinamova krivulja sezone da nije bilo, između ostalih, Mahira Emrelija, no, jasno je da se u Maksimiru ne može živjeti od stare slave ili samo od dva-tri sjajna poteza ili gola. A Emreli je rijetko odigrao dvije-tri dobre partije u kontinuitetu, više na bljeskove. I, puno je više dao kao zamjena, nego kao starter. I dan-danas još nitko nije načisto je li on krilo ili špica, možda polušpica... U svakom slučaju, Emrelijeva je priča, na neki način, neobična, amplitude velike, a realnost ne previše obćavajuća.

Dakle, ozljeda aduktora, s kojom je ušao u drugi dio sezone udaljila ga je od terena na više od dva mjeseca. Ništa od transfera, ali i ništa od proljetnih minuta u Dinamovu dresu. Nakon ta dva mjeseca, još mjesec dana laganog uhodavanja, povratka u puni trening. Eto, prošla su već četiri mjeseca, Emrelija u Dinamu nema 'na mapi'. Barem ga dosad nije bilo, iako se vratio treninzima, još nijednom nije ovog proljeća bio niti u zapisniku. Kamo li da je odigrao koju minutu! Sergej Jakirović u međuvremenu je standirdizirao momčad, napravio selekciju unutar postojećeg kadra, a za Emrelija još nije bilo prostora. Niti u zapisniku!

A, zanimljivo je, sjetili smo ga se baš uoči derbija na Rujevici, ne slučajno. Naime, Emreli je dvaput dosad bio Dinamov junak upravo u Rijeci. Prvi put, prije dvije godine, kad se također lomilo prvenstvo, a Dinamu trebali bodovi, Rijeka je vodila 1-0. Emreli je i tada ušao s klupe, zabio za 1-1 udarcem izvan šesnaesterca. Tada je drugi gol zabio Arijan Ademi, Dinamo je pobijedio, a trener Željko Kopić (još kratko) zadržao posao. Ušao je kao zamjena Emreli i prošle sezone, a čim je ušao zabio je pogodak, 15-ak minuta kasnije još jedan. Šesti i sedmi Dinamov, za rekordnu 2-7 pobjedu!

A sad ga nema u Jakirovićevim planovima, barem ga dosad nije bilo. I nije tajna da bi Emreli trebao biti među onima, koji će na ljeto napustiti Maksimir!



Tagovi

Mahir EmreliGNK DinamoHNK RijekaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti