Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović: “Želja moje majke bila je ostanem na klupi“, Petković: “Sopić je osvježenje, njemu puno sreće, nama bodovi!"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 13:50

Dinamov trener i prvi napadač najavili derbi na Rujevici

Jaki dvojac došao je pred medije u Maksimiru i najavio veliki derbi na Rujevici. Trener Sergej Jakirović i kapetan, prvi napadač, Bruno Petković.

"Ne treba puno naglašavati, sastaju se dvije najbolje momčadi. Preskočili smo Rijeku, želimo odigrati hrabru, dobru utakmicu i uzeti tri boda.". kazao je u uvodu Jakirović, koji nije izbjegao pitanje bi li prihvatio bod.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Hipotetsko pitanje. Želimo pobijediti, nismo to napravili na Rujevici ove sezone. Svjesni smo da je Rijeka goropadna na Rujevici. Ali, ako bude i bod, vidjet ćemo..."

Je li ga iznenadio poraz Riječana od Lokomotive?

"Nije me iznenadilo, Lokomotiva igra dobro čitavu sezonu i pokazala je da mogu svima napraviti probleme. Iskoristila je loš dan Rijeke i prekinuli taj fenomenalan niz. Kako će to utjecati na Rijeku? To je dvosjekli mač, može ih poraz podići, može loše utjecati. Naša priprema je bila ista, puno smo pričali, znamo kakva je atmosfera, spremni smo na sve."

Ostaje pri istom sustavu igre?

"Imamo još jedan plan, odlučit ćemo se sutra."

Realizacija je problem, šanse se stvaraju. Može li se realizacija popraviti na treninzima?

"Radi se realizacija, situacije, na treninzima dosta zabijamo. Na utakmici moraš imati i sreće, ne možete utjecati na odluke igrača, nemam joystick da ih s klupe kontroliram. Ali, drago mi je da stvaramo prilike, da igramo dobro, a svi bi htjeli zabiti gol. Nadam se da ćemo stvoriti šanse i zabiti."

Koliko je Željku Sopiću pritisak što Rijeka dugo nije pobijedila Dinamo, kako se on osjeća?

"Nisam u njegovoj koži i volim da sam u ovoj koži. Što god da odgovorim... Kad sam igrao protiv Dinama bio sam 007, sad sam 008, nisam nikad pobijedio. Dinamo gdje god igra postavlja se pobjednički. Može to utjecati na samopouzdanje, znaš da moraš dati preko maksimuma da bi pobijedio Dinamo. Kad smo na visokoj razini teško je igrati protiv Dinama."

Koliko će ovo biti za njega emotivna utakmica, s obzirom na majčinu smrt?

"Zahvaljujem svima koji su izrazili sućut, bolnici Merkur, doktorima i osoblju, ali bolest je bila preteška. Odluka obitelji je bila da nastavim posao, želja moje mame je isto bila takva. Nema druge nego nastaviti dalje, a mi ćemo sačuvati uspomenu na nju."

Bruno Petković, pak, mirno je pričao o dvoboju na Rujevici, svjestan da je riječ o velikoj utakmici.

"Dobra utakmica protiv dobrog protivnika. Puno toga će se znati nakon nje. Idemo na pobjedu, igrati našu igru, ne idemo na bod."

Ipak, bi li ga zadovoljio bod?

"Da mi treba bod protiv Rudeša u zadnjem kolu da postanemo prvaci, potpisao bih. Ovako... Idemo na pobjedu, ali ni remi nije loš rezultat."

Je li očekivao ovako dobru sezonu od Rijeke?

"Gledam samo očekivanja Dinama, pitanje je za njih je jesu li iznad svojih očekivanja. Rade dobre stvari, naš trener je sudjelovao u stvaranju momčadi, a Sopić je već i lani napravio čudo s Goricom. Dobra su momčad, ali vraćam se na pragmatiku, slažemo momčad i priepremamo se kao da nam treba pobjeda."

Odgovara li mu igra s dvojicom napadača?

"Ako brojite statistički ispada da mi ne paše. Ali gledam kako momčad igra, koliko doprinosim. Ali, igramo jako dobro, ofenzivno, stvaramo puno prilika, iako se to ne vidi na rezultatu. Ali, mi igramo dobro."

Je li Dinamo iskusniji i lakše podnosi ovaj pritisak od Rijeke?

"Postoje određeni pritisci, pogotovo kad je borba za naslov. Bio je manji pritisak njima ranije, a nama je sveprisutran pritisak, jer imaš imperativ na početku sezonu. Kad si toliko daleko dogurao, stvaraš si neki pritisak. Sad, hoće li presuditi iskustvo, ne znam. Nadam se da će presuditi igra, da se priča o dobroj igri i prilikama."

Teren na Rujevici odgovara Dinamu u zadnje vrijeme?

"Teren je odličan, to doprinosi kvaliteti, jako je brz. Što se tiče atmosfere, nije lijepa za nas, ali je derbi, dvije odlične momčadi i motivirajuće je. Svjesni smo svog cilja, ne treba nam dodatan motiv da budemo dobri."

Kako komentira neke ranije Sopićeve izjave, u kojima se dotaknuo i Dinama?

"Ne gledam na Sopićeve izjave. On je osebujan, malo je osvježenje, daje iskrene izjave, nekima se sviđaju, nekima se ne sviđaju. Ali, radi dobar posao, nema smisla komentirati odnos prema medijima. Želim mu sve dobro na nastavi, ali sad želim pobijediti."

Otkrio je Petković nenamjerno da će igrati Kulenović.

"Ili Brodić?", ubacio se Jakirović i nasmijao prisutne.

"Ne, pa igrat će Kulenović!", odgovorio je Petković.

Ipak, bit će vjerojatno Kulenović, kako ga Petković vidi u Dinamu?

"Radio je jako dobre stvari u Lokomotivi i Rijeci, možda je nekad pritisak igrati u Dinamu. Ali, s godinama napreduješ u mnogim stvarima, kao što ni ja nisam isti igrač kao kad sam došao. Možda mu je bilo teško uhvatiti kontinuitet, nijedan trening ne može nadomjestiti utakmicu, to je jako teško razumjeti sa strane."

Hoće li mu ovo biti najslađi trofej ako ga osvoji?

"Kao što je svaka iduća utakmica najvažnija, tako je najvažniji idući trofej. Ne živi se od jučer, tako će biti i sad. Svaki je dragi, ali svaki idući je najvažniji."



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNK RijekaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti