Germania
Germania

Germanijak.hr postava 36. kola: Nije bilo pravog natjecateljskog naboja, ali jest pravih i lažnih ‘hat-trickova’, a potez kola je Čopov

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 15:00

Završeno je hrvatsko nogometno prvenstvo 2023./24.

Iako je dugo izgledalo da će posljednje kolo odlučivati o naslovu prvaka, pa čak možda i o preostalome mjestu u Europi, svibanj je poremetio prognoze pa se u 36. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva igralo samo za redoslijed od 6. do 8. mjesta koji je klubovima važan zbog novčane nagrade sponzora natjecanja, razlika je u 40-ak tisuća eura, odnosno 82.288 između šestog Varaždina i Osme Istre 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dogodilo se, eto, da već u prvoj utakmici posljednjeg kola odigranoj u petak između Gorice i Istre 1961 padne odluka o sedmome mjestu, Turopoljci su pobjedom 2-0 prestigla Puljane zbog boljeg međusobnog učinka, tako da subotnji sraz Varaždina i Osijeka nije više ni o čemu odlučivao jer su Varaždinci ostali šesti.

Stoga smo u našu momčad kola izabrali dvojicu igrača Gorice, vratara Božidara Radoševića koji je imao četiri obrane te strijelca vodećeg pogotka u 75. minuti Juricu Pršira, koji je, k tome, bio vrlo dobar u veznom redu momčadi Rajka Vidovića, koja je iskoristila čovjeka više od 66. minute i isključenja Čuića.

U ostalim se utakmicama, dakle, igralo za prestiž, pa je tako Osijek materijalizirao kvalitetu u Varaždinu ulaskom dvostrukog asistenta Guedesa s klupe od 59. minute, a vrlo dobar je kao lijevi stoper u bijelo-plavih 3-4-1-2 bio Roko Jurišić.

Iz utakmice Lokomotiva - Hajduk u kojoj su igrači domaćih zabili pet golova, a rezultat je glasio 2-5 honorirali smo napadački učinak Josipa Brekala i Aleksandra Trajkovskog; Brekalo je radio dar-mar po sesnoj strani, asistirao I zabio, a makedonski napadač zabio je, hm, pa lažni hat-trick, koji mu s epriznaje kao pavi jer je glavni sudac dva klasična autogola Mersinaja pripisao – Trajkovskom! No dobro, nek’ se napadači vesele, takav je i naputak Fife, no postigla je Lokomotiva još jedan autogol, taj joj je i službeno priznat jer je Kalaica je Sahitijevu paralelu usmjerio u Čavlininu mrežu. Trajkovski je svejedno zaslužio našu momčad kola, uostalom, službeno mu se pišu tri gola, dobio je ‘za ponijeti’ i loptu na koju su mu se potpisali igrači, kako je već običaj…

U nedjeljnim ‘revijalkama’ na Rujevici (4-0) i u Maksimiru (3-3) istakli su se, s riječke strane ponajbolji stoper naše lige, novopečeni BiH-reprezentativac Stjepan Radeljić te trostruki strijelac Niko Janković, dakako i najbolji asistent ove sezone Toni Fruk, a sa zagrebačke, dok su bili u igri, napadački dvojac Fran Brodić i Sandro Kulenović, svatko je dao po jedan gol i po jednom asistirao – jedan drugome!

Potez kola – pogodak Čopa

Pogodak iz slobodnog udarca preko živog zida Duje Čopa u 66. Minuti utakmice Lokomotiva - Hajduk za 2-4 potez je kola, imao je ubrzo najbolji strijelac Lokosa prigodu i za 3-4, ali je promašio loptu, a time i našu postavu kola, kaznili smo ga, možda i prestrogo, u prošlom kolu za onaj neiskorišteni kazneni udarac koji je naposlijetku Lokose možda koštao Europe, no ovaj slobodnjak djelo je pravog majstora, nogometnog šmekera, sjećamo se jednog takvog Čopova iz Španjolske. Uglavnom, napravio je Čop pravi potez dolaskom na Kajzericu, nadamo se da će ostati i sljedeće sezone i nastaviti trpati mreže u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Postava kola (3-4-3):

Sljedećih dana objavit ćemo i Germanijak.hr-ovu momčad prvenstva 2023./24.



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti