Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Drugoligaš preokretom zagorčao Dinamovu feštu, ozlijedio se Jakirović, vratio Stojković!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 26.05.24. | 19:22

Imao je Dinamo 3-1 i čekao još jednu pobjedu, no, Rudešani se nisu predavali i sa stilom su napustili HNL. Dinamo je zadnjih 10-ak minuta igrao s igračem manje

Rudeš je odavno drugoligaš, ali odlazi momčad Davora Mladine iz HNL-a s jednom velikom uspomenom. Pred punim, nikad punijim Maksimirom ove sezone, vratili su se nakon 3-1, izvukli remi (3-3) i nisu dopustili Dinamu da pobjednički proslavi svoj naslov. Kao što smo zaključili u najavi utakmice, predstava na travnjaku bila je, ipak, u sjeni svega onoga što se događalo na maksimirskim tribinama, dodjele pehara i medalja, a onda i slavlja, koje će do dugo u noć 'okupirati' zagrebačke ulice. No, igrati se mora i, zapravo, neka se igra, zaslužili su i Dinamovi igrači, nakon teške, iscrpljujuće sezone jednu utakmicu bez pritiska, za svoj gušt. Samo što su na kraju malo pokvarili feštarski dan.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I, tako su i igrali, guštali, pred rekordno ispunjenim tribinama ove sezone predstavili su se navijačima i Dinamovi klinci, prvi put na golu je bio Faris Krkalić, od prve minute igrali su Pavić, Jakirović i Majić, kapetansku traku nosio je Sandro Kulenović. Još jedno veliko priznanje za tog srčanog dinamovca, okrunio je tu kapetansku partiju golom i asistencijom. Šampionski, maksimirski ambijent Rudešovim je igračima, pak, bio istovremeno i poticaj i stres, malo njih je dosad igralo pred toliko publike. Ali, bez obzira na to kakva momčad Dinama bila na terenu, Rudešani, činilo se većim dijelom utakmice, nisu imali previše izgleda, Dinamo je i u ovom sastavu dominira. Od prve minute krenuli su motivirani Modri po pogodak, nije bilo previše prilika, a udarcima se najviše isticao Vrbančić. Ne boji se pucati ni iz jedne pozicije, to mu je jedno od glavnih oružja. Klinci su igrali, ali vodstvo su donijeli oni stariji. Kulenović je proigrao Brodića, on s nekoliko metara zatresao mrežu. No, samo pet minuta kasnije, Rudeš je izjednačio, strijelac - Dinamov igrač. Fran Topić bio je prije godinu dana na mjestu ovih današnjih Dinamovih dječaka, igrao za prvu momčad, očekivao da će u ovoj sezoni imati i značajniju minutažu. Međutim, otišao je na posudbu u Rudeš, nije to bila preuspješna sezona ni za njega ni za klub, ali ako je neka zadovljština, eto, zabio je lijep gol, s 20-ak metara Dinamu u Maksimiru.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ali, nije ni taj rezultat dugo bio na snazi, udarac Takura Kaneka, koji je više izgledao kao ubačaj prevario je vratara Markovića i lopta je odsjela u mreži. Nastavio je Dinamo napadati i u drugom poluvremenu, pjesma cijelog stadiona bila je sve jača, gorjele su baklje i dimne, svi su već pripremali za onaj najsvečaniji trenutak i nastavak velikog slavlja. Ipak, igrači na travnjaku bili su ozbiljni, nošeni tom energijom, brzo su zabili i treći. Gol, praktički, preslika prvoga, samo je sad Brodić proigrao Kulenovića a on zabio. Mijenjao je potom Jakirović, ušli su i Koščević, Miljak i Sušak, ali, još važnije - Luka Stojković. Vratio se na teren nakon teške ozljede u kolovozu, bilo je to njegovih prvih 20-ak minuta ove sezone u HNL-u. Podsjetimo, ozlijedio se na zagrijavanju debitantske Jakirovićeve utakmice protiv Rijeke. Jasno, pljesak s tribina za Stojkovića, bit će veliko pojačanje za iduću sezonu. Zanimljivo, izlaskom Kulenovića iz igre, kapetansku je traku preuzeo Marko Bulat, a kad je i on zamijenjen tu je čast dobio Maxime Bernauer! Da mu je netko rekao da će, makar i u ovom krnjem sastavu, biti Dinamov kapetan...

Redao je Dinamo šanse, pogodio je Kaneko gredu, promašio je Vrbančić, Brodić, a zamjene i visoko vodstvo malo su razbili Dinamov ritam i Rudeš je uspio izjednačiti. Prvo je Doležal proigrao Vinka Petkovića, koji je zatresao mrežu, a potom je Šare asistirao Doležalu. Treba, međutim, reći da je Dinamo zadnjih 10-ak minuta igrao s igračem manje. Ozlijedio se, naime, Leon Jakirović, morao je iz igre, a njegov otac na klupi više nije imao pravo na izmjenu. Iskoristili su Rudešani taj brojčani višak, baš s mjesta gdje je trebao biti Jakirović ubacio je Šare na drugu stativu i servirao zicer Doležalu.

Dinamo – Rudeš 3-3

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 23.809 (izdanih ulaznica). Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Bojan Zobenica i Ivan Mihalj (Velika Gorica). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Dinamo: Krkalić – Šutalo, Bernauer, Jakirović – Kaneko (od 65.Miljak), Vrbančić, Bulat (od 71.Stojković), Pavić, Majić (od 65.Sušak) – Brodić (od 71.Koščević), Kulenović (od 65.Emreli). Trener: Sergej Jakirović.

Rudeš: Marković – Vujanić, Mrčela, Stipić, Camara (od 58. Šare), Krušlin – Topić, Mašala (od 73.Vukmanović), Ćorić (od 58.Doležal), Latković (od 58.V.Petković) – Korač (od 46.Magđinski). Trener: Davor Mladina.

Strijelci: 1-0 – Brodić (24., Kulenović), 1-1 – Topić (28.), 2-1 – Kaneko (36.), 3-1 – Kulenović (52., Brodić), 3-2 – V.Petković (77., Doležal), 3-3 – Doležal (86., Šare).

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoNK RudešHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti