Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Aj, aj, Mersinaj! Revija autogolova za trijumf Hajduka, hat-trick Trajkovskom (ni)je bio suđen

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 21:00

Golijada za kraj sezone u bizarnom susretu koji je završio 2-5

Bizarnu utakmicu utakmicu odigrali su Lokomotiva i Hajduk u Ulici pjesnika u kojjoj su pala ček četiri autogola, na kraju je završilo 2-5 u reviji pogodaka u vlastitu mrežu. Viđen je i vjerojatno potez kola jer je Duje Čop zabio sjajan gol iz slobodnoga udarca, bilo je vremena da se Lokomotiva vrati, no na kraju je slavio Hajduk koji je imao dobru podršku s tribina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ionako opterećen ozljedama, Hajduku je u posljednji trenutak iz sastava otpao Šimun Hrgović. Ozlijedio se mladi lijevi bek, pa je u sastav uskočio Yassine Benrahou. Tako je Luka Jurak stao na Hrgovićevo mjesto, a Benrahou na mjesto polušpice. Tako su Bijeli imali samo šestoricu pričuvnih igrača, ostatak je već završio sezonu zbog ozljeda, dok je Ivan Perišić dobio poštedu zbog skorog Eura.

Domaćima nije mogao braniti Nikola Čavlina koji je bio pod upitnikom, pa je na vrata stao Zvonimir Šubarić.

Prvu priliku imao je Rokas Pukštas u sedmoj minuti, njegov udarac glavom otišao je preko vrata. Malo nakon toga udarac s 20 metara oprobao je Josip Brekalo, no bio je neprecizan

U 16. minuti lijepo je po lijevoj strani prošao Emir Sahiti, ali završnica iz dobre pozicije pucao je slabo.

Uskoro je Hajduk poveo uz veliku dozu sreće, jer je loptu koju je uputio Aleksandar Trajkovski u mrežu skrenuo Jon Mersinaj, prevarila je nemoćnog Šubarića.

Mogao je Hajduk do povećanja prednosti u 28. minuti kada je nakon kontre pucao Brekalo, međutim, ovaj put je Šubarić obranio. Malo zatim isti su protagonisti bili u prvom planu i opet je vratar Lokomotive bio pobjednik.

Prvu priliku domaći su imali u 36.minuti, nakon ubačaja Silvija Goričana pucajući glavom Mersinaj je prebacio vrata.

Da ovo nije bio Mersinajov dan, postalo je jasno u 38.minuti kada je ponovno pucao Trajkovski, a stoper Lokomotive skrenuo loptu te postigao drugi autogol.             

Na starta drugog dijela prošao je vrlo dobri Sahiti po lijevoj strani te pucao iz blizine, da bi lopta prije ulaska u mrežu dirala Branimira Kalaicu, tako da je I to praktički autogol.

Nije se puno čekalo na novi pogodak, ovaj put je prekrasnim lobom Brekalo prebacio Šubarića za 0-4.

A onda su i Splićani zabili autogol kada je debitant Mateo Jurić-Petrašilo vraćao natrag prema Borni Buljanu kojemu se lopta koja je išla u vrata odbila od noge za pogodak domaćina.

Domaći su uzvratili već spomeutim pogotkom Čopa, njegovim 78. u HNL-u, ovo mu je jedan od ljepših.

No ni tu nije bio kraj, jer najbolji pojedinac Trajkovski zabio je gol koji mu nitko nije dirao. Nakon kornera je asistirao Filip Uremović, a Makedonac zabio iz blizine. Provjeravao se pogodak zbog eventualne ruke Uremovića te zaleđa, ali je priznat na kraju.

Tako je Trajkovski postigao nesuđeni hat-trick, a završnici ga je zamijenio debitant Mateo Bačić. Trener Bijelih na odlasku Jure ivanković promijenio je i vratara, pa je debi upisao Raul Bezeljak, a nakon ozljede se vratio Ferro.

Kraj je začinila Torcida bakljama koje su završile u terenu pa se utakmica dodatno produžila uz Oliverov koncert te stihove 'Što učinio si ti od života mog..." No, iako je prvotno pokazano pet minuta nadoknade, glavni sudac Dario Bel je u dogovoru s kapetanima odsvirao kraj.


LOKOMOTIVA - HAJDUK 2-5 (0-2)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 2593. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Kristijan Novosel (Valpovo). Četvrti sudac: Antonio Škobić (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Luka Pajić (Rijeka)

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Bartolec, Mersinaj, Kalaica, Leovac (od 46. Vranjković) – Smakaj 8od 46. Feta), Marić - Šotiček, Mudražija (od 62. Krivak, Goričan (od 81. Baždarić) - Čop. Trener: Silvijo Čabraja.

Hajduk (4-2-3-1): Buljan (od 88. Bezeljak) - Sigur, Jurić-Petrašilo (od 88. Ferro), Uremović, Jurak – Pukštas, Krovinović - Brekalo, Benrahou (od 46. Skoko), Sahiti (od 78. Odjidja-Ofoe) – Trajkovski (od 82. Bačić). Trener: Jure Ivanković.

Strijelci: 0-1 Mersinaj (18.-autogol, Trajkovski), 0-2 Mersinaj (38.-autogol, Trajkovski), 0-3 Kalaica (48.-autogol, Sahiti), 0-4 Brekalo (49., Trajkovski), 1-4 Jurić-Petrašilo (52.-autogol), 2-4 Čop (64.), 2-5 Trajkovski (72., Uremović)

Žuti kartoni: Šotiček (Lokomotiva)

Crveni kartoni: -



 


Tagovi

NK LokomotivaHajdukJon MersinajAleksandar TrajkovskiHrvatska nogometna ligaDuje Čop

Ostale Vijesti