Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Gorica naplatila crveni karton Čuića i uzela pobjedu, ali i sedmo mjesto

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 19:31

Istra 1961 je bila bolja veći dio ogleda, ali isključenje je presjeklo momčad Paola Tramezzanija

Istra 1961 je veći dio utakmice imala inicijativu, bila bolji protivnik danas na Turopolju, da bi onda crveni karton Čuića sasvim presjekao momčad Paola Tramezzanija koju je Gorica kaznila pogocima Pršira i Solde, za svoju 11. pobjedu sezone i usput obranila sedmu poziciju u direktnom okršaju.

Od uvodnog zvižduka suca Ercega, Istra 1961 se nametnula kao nadmoćniji suparnik. Sasvim je jasna bila intencija Puležana da što prije stignu do zgoditka, a jasno je bilo što žele i Vidovićevi igrači – obraniti vlastiti gol pod svaku cijenu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon nekoliko sporadičnih napada, Istra 196 je konačno u 13. minuti pripremila smislenu akciju. Vuk se sjurio s lijeve strane, ali je iskosa mlako pucao u vratara domaćina. U nastavku akcije se otvorila još bolja šansa, pucao je glavom Čuić nakon ubačaja Koskija, ali lopta je otišla tik uz vratnicu.

Pokušao je Vuk još jednom u 19. minuti kada se izbacio na lijevu nogu pa s 20-ak metara pogodio u vanjski dio mreže.

Na pokušaj suigrača nadovezao se i Ekong koji je iz daljine, no pored stative.

A u 32. minuti oglasio se i domaćin – Jurićev pokušaj jednostavno je ukrotio Majkić.

Drug dio donio je nešto odlučniju Goricu. Mrzljak je u 46. minuti iskušao udarac s 20-ak metara, ali i on je kao i njegovi kolege na drugoj strani, bio neprecizan.

Taman kada se Gorica malo ohrabrila, gosti iz Pule su ih ohladili pogotkom. Ekong je dao za Čalušića koji pronalazi Lisicu, a ovaj jakim udarcem pod gredu zabija preko Radoševića. Prije nego što su Turopoljci pohitali na centar, sudac Erceg im je gestikulirao kako se moraju strpjeti – nakon VAR provjere dosuđen je prekršaj Vuka nad Majstorovićem i pogodak je poništen.

Nije to, međutim, obeshrabrilo goste koji su i dalje jurili pogodak. Problem za njih bio je niski blok Gorice koji su teško probijali. I u toj jurnjavi za pogotkom Istra si je sama pucala u nogu – Čuić je zakasnio s jednim startom i Erceg mu je pokazao drugi žuti karton u 67. minuti.

Jezičac na vagi je prešao je na stranu domaćina koji nisu gubili vrijeme – osam minuta nakon isključenja Čuića, Pršir se ubacuje između dvojice stopera, prima desnom finu loptu Jurića i zabija lijevom za 1-0 i svoj reći pogodak sezone.

U 78. minuti Ekong je došao u priliku poravnati stvari, nakon Vukovog povratnog dodavanja, no nije uspio s pet metara pogoditi gol Gorice. Velik promašaj, jedan od onih iz rubrike 'ziceri'...

Do kraja ogleda Tramezzani je pokušao dati dodatni impuls momčadi igračima s klupe i nije da gosti nisu imali veću inicijativu i neke poluprilike, čak i brojčano oslabljeni, međutim Gorica je bila ta koja je zabla drugi pogodak. Soldo je iskoristio pogrešku obrane gostiju i postavio konačnih 2-0 u 95. minuti.

Istrin niz od pet utakmica bez poraza je, dakle, stao u Turopolju, a tamo je ostala i nada Puležana u hvatanje sedmog mjesta.

Gorica – Istra 1961 2-0

Velika Gorica. Stadion: ŠRC Gorica.

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac); pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja).

VAR: Duje Strukan (Split); AVAR: Alen Jakšić (Split).

Strijelci: 1-0 Pršir (75., Jurić), 2-0 Soldo (90+5).

Žuti kartoni: Jurić, Mrzljak (Gorica), Iovu (Istra 1961).

Crveni karton: Ćuić (67., drugi žuti).

Gorica: Radošević - Leš, Mrzljak (82. Sagna), Maloča - Majstorović, Soldo, Pršir, Lazarov (71. Matavž), Štiglec - Jurić, Rukavina (87. Blummel)

Istra 1961: Majkić - Majstorović (46. Jaganjac), Iovu (86. Filet), Marešić - Koski, Čalušić, Čuić, Devetak (86. Hujber) - Lisica (71. Petrusenko), Ekong, Vuk



Tagovi

HNLIstra 1961HNK Gorica

Ostale Vijesti