Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak.hr postava 24. kola: Jelenić i Radeljić stoperi, Mierez prva zamjena, Ercegu potez kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 17:00

Slažete li se s našim odabirom?

Dvije trećine prvenstva su za nama. Nije bilo nešto naročito puno pogodaka, tek njih devet, s tim da je najviše pogodaka bilo u derbiju začelja u kojem je Istra 1961 uspjela svladati Rudeš i definitivno im (doduše, ne još matematički) čekirati kartu za Prvu nogometnu ligu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kolo je otvoreno ogledom u Kranjčevićevoj, a tamo su Lokomotiva i Osijek odigrali 1-1. Da nije skrivio jedanaesterac u samoj završnici utakmice, u postavi kola našao bi se Art Smakaj, ali kako je njegov 'rukomet' koštao Lokose sva tri boda, tako su neki drugi dobili prednost ispred njega.

Bod Osijeku osigurao je El Toro Mierez, ali budući da je prvi topnik HNL-a poentirao za remi s bijele točke, ipak je ostao na klupi gdje ima ulogu prve rezerve.

U subotu smo prvo gledali remi Varaždina i Hajduka (1-1), a onda i pobjedu Istre 1961 protiv Rudeša (2-1). Nagradili smo nekoliko Varaždinaca, ipak su bili na razini zadatka protiv velikog favorita koji je utakmicu odigrao praktički u domaćinskoj atmosferi.

Istaknuli su se Zelenika, Jelenić i Belcar, s tim da su u konkurenciji bili još Lusavec i Škaričić. Kod gostiju je najbolji bio Sigur, koji kad je preselio u vezni red je odmah i poentirao.

Utakmica Istre 1961 i Rudeša u konačnici je bila puno zanimljivija od očekivanog. Gosti su poveli rano preko Karačića, lijepim dodavanjem pronašao ga će Ćorić, da bi onda domaćin preokrenuo preko dalmatinskog dvojca Ćuić – Erceg. Posebno je impresivan bio pogodak Enfant terriblea hrvatskog nogometa koji je projurio po desnoj strani pa zakucao loptu od grede iza lađa nesretnog Markovića.

Nedjelja je bila rezervirana za derbi u kojem je Dinamo minimalnim rezultatom pobijedio Rijeku. Kod gostiju je impresivan bio Radeljić, njegovu sjajnu utakmicu nismo mogli zanemariti, dok su se u pobjedničkim redovima istaknuli Ristovski (neutralizirao je napade Pjace te je kreirao priliku za Petkovića), graditelj i destruktivac Mišić te Fran Brodić koji je u konačnici Dinamu donio pobjedu s bijele točke duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nakon tog ogleda, vidjeli smo i prekid negativnog niza Gorice kojeg je potpisao iskusni Matavž, a to isto nije moglo proći ispod radara.

POTEZ KOLA – Ante Erceg

Čudna biljka i netko s kim nikad ne znaš na koju će se nogu probuditi. A ove subote produbio se na desnu nogu pa je onda desnicom, nakon čudesnog trka, donio Istri 1961 pobjedu iako su veći dio utakmice odigrali s igračem manje.

U Puli ga obožavaju, a sasvim je jasno i zašto. Zabija, donosi jednu posebnu energiju, osjeća da je Istra 1961 'njegova momčad'. Mora, doduše, smanjiti oscilacije i prestati trošiti energiju na suce i raspravu s njima, jer kad je Ante '100 posto unutra', onda se protivnicima crno piše.

Igrač manje, sprint po desnoj strani, zakucavanje od grede za pobjedu – potez kola zaista nije bilo teško odabrati.

Germanijak.hr postava 24. kola:



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLAnte Erceg

Ostale Vijesti