Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Maksimir slavi heroja Brodića, Modri u samom finišu iz penala 'ukrali' pobjedu u derbiju!

ned. 25.02.24. | 13:06

Značajna pobjeda Modrih za nastavak borbe za prvaka

Prvi dio derbiju u Zagrebu bio je skroman sadržajem, malo toga se uzbudljivog odvijalo pred Nevistićem i Labrovićem. Drugi dio je bio znatno življi, redale su se prilike kao na pokretnoj traci, a na pogodak se moralo čekati do doslovno posljednjeg udarca, kada je Fran Brodić donio Modrima pobjedu iz kaznenog udarca!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Maksimiru se očekivao holivudski blockbuster nabijen pucnjavom i akcijskim vratolomijama, a zbilja je bila znatno drugačija u uvodnih 45 minuta između Dinama i Rijeke tijekom kojih smo svjedočili jednoj jedinoj prilici i to u samom finišu kada je Radeljić očistio pokušaj Petkovića s gol-crte…

Istini za volju, Modri su imali posjed, veću inicijativu i nabujalu ambiciju, ali u posljednjoj trećini terena igrači Sergeja Jakirovića bili su nevjerojatno sterilni – bez prave ideje ili rješenja kada bi se stvorio višak. Geometrija igre Rijeke je, pak, bila zamišljena malo drugačije, postavljena tako da se u uvodnom dijelu visokim presingom onemugći otvaranje igre Dinamu, a kasnije je to uglavnom bilo sjedenje u srednjem bloku i pokušaj hvatanja Modrih na krivoj nozi iz kontranapada.

Osim spomenutog pokušaja Petkovića, prvi dio je obilježila i druga VAR provjera. Naime, Dario Bel je Nevistiću pokazao žuti karton za klizeći start na Ivanoviću, a koji su igrači Rijeke i cijela gostujuća klupa reklamirali crveni, a onda se dogodio preokret i glavni arbitar jenakon četiri minute gruntanja poništio žuti karton, dosudivši kako prekršaja bilo – nije.

A onda kao da su igrači Dinama i Rijeke odlučili uzvratiti gledateljima cijenu plaćene karte u Maksimiru.

Krenulo je Marićevim pogotkom na asistenciju Fruka iz slobodnjaka, no ubrzo je Belu stigao signal iz VAR sobe da je Marić uhvaćen u zaleđu. Nastavilo se sjajnim driblinzima Sučića koji je uneredio lijevu stranu riječke obrane, poslao je zatim loptu na drugu stativu s koje Kaneko ne uspijeva sprovesti loptu u praznu mrežu, baš veliki promašaj!

Odmah u drugoj akciji Petković je ljevicom silovito tukao preko grede…

Marko Pjaca bio je samozatajan u prvom dijelu, a onda je u 57. minuti oprobao udarac, no ovog puta je Nevistić bio koncentriran.

Nakon što je Labrović ušao u udarac Špikiću, Pašalić je prošao po desnoj strani, ubacio za Marića na prvu stativu, a napadač Rijeke je efektno, ali i neprecizno probao petom poslavši loptu u gol-aut.

Bilo je tu do kraj ogleda još nekoliko finih prilika, poput atrakcije Baturine, Ademijevog promašaja, pa iako je dojam u drugom dijelu bio znatno bolji, tek je u posljednjoj akciji na utakmici pao pogodak.

Goda je nalaktio Špikića, a Bel pokazao na bijeli kreč, a Godi žuti karton. Odgovornost je preuzeo Brodić i golom iz penala donio veoma bitnu pobjedu Modrima!

Dinamo – Rijeka 1-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 17269.

Sudac: Dario Bel (Osijek); pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Marjan Tomas (Vladislavci). VAR: Igor Pajač (Sv. I. Zelina), AVAR: Ivan Mihalj (V. Gorica).

Strijelci: 1-0 Brodić (90+5., 11m).

Žuti kartoni: Fruk, Ivanović, Pjaca (Rijeka).

Dinamo (4- 2- 3-1): Nevistić - Ristovski (86., Pierre-Gabriel), Bernauer, Theophile, Perković - Sučić (58., Ademi), Mišić - Kaneko (58., Špikić), Baturina, Hoxha (75., Vidović) – Petković (75., Brodić).

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Mitrović, Radeljić, Bogojević (75., Goda) - Selahi - Grgić (59., Pašalić), Fruk (75., Petrović), Hodža, Pjaca – Ivanović (46., Marić).

A kako je to izgledao u Maksimiru pročitajte u našem tekstualnom prijenosu:


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti