Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Hajdukov kiks u Varaždinu! Ni 50 minuta s igračem više nije dovoljno za pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 24.02.24. | 17:00

Odlični Zelenika i njegovi suigrači prekinuli su, pred očima izbornika Dalića, Hajdukov niz od devet uzastopnih trijumfa nad Varaždinom (1-1)

Imao je Hajduk od 52. minute igrača više, imao je Varaždince u njihovu šesnaestercu, ali nije uspio utjerati loptu u mrežu (1-1). nakon devet uzastopnih pobjeda protiv Varaždinaca, Hajduk se okliznuo kad je bilo najvažnije i kad su svi, pogotovo u igri s igračem više, očekivali sigurne bodove. A ova dva, koja je izgubio mogla bi mu biti važna, vrlo važna u borbi za naslov. Mogli su Bijeli u subotu preuzeti vrh, no, nisu uspjeli. Opet su pokazali dosta slabosti, pogotovo u suparničkom kaznenom prostoru, najveće zicere skinuo je sjajni Zelenika, jedan je gol Livaji poništen zbog zaleđa, više od toga nisu mogli!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je Hajduk krenuo, izgledalo je da se neće mučiti na putu do punog ulova. Već u drugoj minuti Kalik je pucao s vrha kaznenog prostora, udarac je blokiran, ali dovoljno za podizanje adrenalina na prepunim varaždinskim tribinama, na kojima je bilo više od 10 tisuća ljudi, bio je tu i izbornik Dalić. Sat vremena prije početka dvoboja na blagajnama je pisalo da ulaznica više nema, neki su ostali bez karata, 'poljubili' su vrata stadiona. Dakako, veliki dio navijača bio je uz Hajduk, došli su s nadom da će 'Bijeli' preuzeti vrh ljestvice i s te pozicije dočekati nedjeljni obračun Dinama i Rijeke u kojemu će netko, možda i oba konkurenta, izgubiti bodove.

Ali, vratimo se Kaliku. Nije zabio u drugoj minuti, još je bliže bio u osmoj. Sjajno ga je proigrao Livaja, Kalik je bio sam pred Zelenikom, ali varaždinski vratar odlično se bacio i obranio taj udarac. Pritiskao je Hajduk, puno se toga odvijalo pred domaćim kaznenim prostorom, međutim, Splićani su teško dolazili do prave prilike. A otraga je bilo dosta prostora, ima Varaždin španere, koji mogu nauditi. Puno je toga u napadu Varaždinaca išlo po desnoj strani, raspoloženi Drožđek mučio je Dialla, koji je dobio mjesto u prvih 11, prvi put nakon dugo vremena i povratka s Afričkog Kupa nacija. Nije, očito, još u pravom ritmu i to se osjetilo. Zabio je u 14. minuti Dabro nakon dodavanja Drožđeka, ali pogodak nije priznat zbog zaleđa. No, bila je to tek opomena za Hajduk, pokazat će se tek kasnije! Nastavili su Bijeli po svome, najveću je priliku imao Brekalo. Opet vrhunsko proigravanje Livaje, Brekalo je slomio Laminea Ba, pucao sa sedam-osam metara, ali Zelenika je ponovno bio na mjestu.

I kao da se s tim promašajem uvukla neka nervoza među Hajdukove igrače, a onda su tu nervozu pojačale i neke odluke suca Frana Jovića. Prvo su 'poludjeli' domaćini, kad nije dao žuti karton Šarliji, jer je rukama zaustavio loptu, koja je išla u gol-aut. A dao ga je Belcaru zbog prigovora. Povećale su se tenzije na travnjaku, a u takvom ambijentu poveli su Varaždinci. Izgubio je Livaja loptu na 20 metara od suparničkog gola, krenula je kontra, Drožđek je ubacio, a Belcar glavom, uz pomoć vratnice pogodio za vodstvo. Okružili su 'Bijeli' Jovića, ukazujući mu da je Livaja fauliran prije no što je izgubio loptu, dobio je javnu opomenu i trener Karoglan, ali Varaždin je imao 1-0 i to mu nitko nije mogao uzeti. Štoviše, mogli su domaćini u samoj završnici prvog dijela i do 2-0, ali iz gužve u šesnaestercu nisu uspjeli pronaći put do mreže.

Hajduk je nakon odličnog uvoda, definitivno, razočarao, dva zicera skinuo je Zelenika, nakon toga Karoglanova je momčad stala. Reagirao je on odmah na odmoru, zamijenio Krovinovića i Sahitija MIkanovićem i Dajakuom, prebacio Sigura u vezni red. No, prave promjene na terenu nije bilo do starta neopreznog Dabre na Šarliji. Bio je to nehotični lakat u lice, ali dovoljan za žuti karton. Napadaču domaće momčadi bio je drugi - prvi je zaradio zbog prekršaja nad Brekalom - Hajduk je već u 52. minuti imao igrača više. I, krenula je opsada Zelenikina gola, Varaždin se potpuno povukao, teško prelazio centar. A kad je Sigur majstorski probušio Zeleniku s više od 20 metara u 66.minuti, svi su na stadionu mislili da će Hajduk do kraja zabiti za pobjedu.

Inače, prije tog pogotka, u VAR sobi se provjeravao potencijalni kazneni udarac za Hajduk. Ne zbog starta na Mikanoviću, to je bio start na loptu, a MIkanović je zbog potesta dobio karton, već zbog Boršićeva igranja rukom nakon centaršuta. Ipak, u VAR sobi su procijenili da ruka nije kažnjiva! Brzo su Splićani zaboravili na taj detalj, nastavili napadati, Karoglan je bio gotovo u igralištu, mijenjao je, tražio dobitnu kombinaciju. U 78. minuti pomislio je da ju i našao. Livaja je zatresao mrežu, već slavio ispod tribine s Torcidom, službeni spiker najavio je Hajdukovo vodstvo. Međutim, nakon duže provjere u VAR sobi pogodak je poništen zbog zaleđa.

Prekid zbog bakljade, VAR provjera, prigovora sucu Joviću, sve je to uvjetovalo nadoknadu od osam minuta, međutim, Hajduk nije pronašao pobjednički potez, više i nije tako ozbiljno zaprijetio. I, može se reći, kiksao je u Varaždinu. Imao je igrača više gotovo sat vremena, imamo je 1-1 i pola sata za pobjedu, ali nije iskoristio tu situaciju. Na terenu gdje je redovito pobjeđivao sad je stao!

Varaždin - Hajduk 1-1

Varaždin. Stadion: Varteks. Gledatelja: 10.399. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dejan Vuković (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Varaždin: Zelenika - Škaričić (od 60.Nekić), Jelenić, Ba, Boršić - Belcar (od 90.Domjanić), Postonjski, Lusavec - Drožđek (od 79.Poldrugač), Dabro, Šego (od 60.Marina). Trener: Nikola Šafarić.

Hajduk: Lučić - Sigur, Šarlija (od 82.Trajkovski), Uremović, Diallo (od 72.Hrgović) - Krovinović (od 46.Mikanović) - Sahiti (od 46.Dajaku), Kalik (od 68. Kaleinheisler), Pukštas, Brekalo - Livaja. Trener: Mislav Karoglan.

Strijelci: 1-0 - Belcar (41., Drožđek), 1-1 - Sigur (66., Brekalo)

Žuti kartoni: Dabro, Belcar, Drožđek, Postonjsk, Zelenika; Karoglan, Mikanović

Crveni kartoni: Dabro (52., drugi žuti)



Tagovi

HajdukNK VaraždinNiko SigurLeon BelcarMislav Karoglan

Ostale Vijesti