Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Matavž pogotkom donio Gorici pobjedu i izlazak iz velike krize!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 19:08

Konačno slavlje za sastav Dinka Jeličića...

Gorica je konačno dograbila pobjedu! Tim Matavž ime je 'junaka' koji je svojim pogotkom izvukao momčad Dinka Jeličića iz krize i prve pobjede nakon 16. kola. A momčad na kojoj se momčad iz Turopolja 'izvadila' je Slaven Belupo...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme ogleda u Velikoj Gorici bilo je poprilično negledljivo, no pronašla se tu pokoja prilika. Tako je Robert Murić u svom inauguralnom nastupu dirblingom prošao Štigleca, pa onda probao pucati, ali je njegov udarac od bloka završio u bloku.

Četiri minute kasnije Mitrović se našao u velikoj prilici, izbio je sam pred Šuška pa opalio preko gola. Savjest mu je spasio pomoćno sudac koji je označio zaleđe…

Nastavili su izabranici Dinka Jeličića s inicijativom u prvom dijelu, opet se Mitrović našao u prilici, glavom je pucao malo iznad gola na ubačaj Štigleca. Nakon njega je probao i Rukavina, imao je neometan udarac prema golu, ali Agbokpornu mu u posljednji tren izbija loptu s noge.

Belupo je u prvom dijelu imao dvije viđenije prilike, u prvoj je Mioč zapucao silovito izdaleka, no Banić mu je sjajnom intervencijom obranio pokušaj. U drugoj situaciji se Štrkalj izborio za udarac, ovog puta nije to bilo toliko opasno za Banića.

Rezime prvog dijela bi glasio da je Gorica više željela pogodak, ali je bila bezidejan pred vratima Slavena.

Drugi dio ponudio je jednak tempo igre, ovog puta s razlikom jednog pogotka koji je odsjeo u mreži gostiju iz Koprivnice. Igrala se 59. minuta kada je prvo Sušak odbio u korner odličan udarac Pršira, a kako nevolja nikada ne dolazi sama, a to je sada osjetio Slaven, iz tog kornera pao je pogodak. Matavž se najbolje snašao u velikoj gužvi i pogodio na asistenciju Krizmanića za 1-0!

Nadirali su igrač Roya Ferenčine do kraja utakmice, pokušavali stići do izjednačenja, ali domaći su se obranili i stigli do prve pobjede u drugom dijelu sezone. (pz)

Gorica – Slaven Belupo 1-0

Velika Gorica. Gradski stadion u Velikoj Gorici.

Sudac: Ante Terzić (Podstrana); pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Vice Vidović (Solin). VAR: Ivan Bebek (Rijeka); AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Strijelci: 1-0 Matavž (60., Krizmanić).

Žuti kartoni: Agbekpornu (Slaven Belupo).

Gorica (4-2-3-1): Banić, Munskgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir (90. Kapulica), Mrzljak - Lazarov (od 63. Soldo), Mitrović, Rukavina (od 46. Jurić) - Matavž.

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Boras, Međimorec, Štefulj - Lepinjica, Agbekpornu (od 76. Caimacov) - Murić (od 76. Nongoh), Mioč, Liber (od 60. Šakota) - Štrkalj.



Tagovi

HNLHNK GoricaSlaven Belupo

Ostale Vijesti