Pixsell, Football User Screenshot
Pixsell, Football User Screenshot

Germanijak.hr postava 20. kola: Riječani prednjače, trojica Šibenčana, a u obrani je dominantna zeleno-žuta boja

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 06.02.23. | 16:00

Liga prvaka se uskoro vraća, ali HNL fanaticima, kad se odigraju ovakva kola, ista ni najmanje ne nedostaje...

Još jedno sjajno HNL kolo je iza nas. Dvije pobjede domaćina, jedan remi i dvije pobjede gostiju konačni je rezime, a vidjeli smo ukupno i 12 pogodaka, tri kaznena udaraca (od kojih je realiziran tek jedan) te ukupno 17 žutih kartona. Isključenja u 20. kolu HNL-a nije bilo.

U petak, 3. veljače, kolo su otvorili Istra 1961 i Varaždin. Domaćin je slavio pogocima Galilee i Marešića, kazneni udarac propustio je realizirati Erceg (sjajno ga je pročitao Zelenika), dok je kod gostiju precizan bio Brodić. Domaćin je do pobjede došao u samoj završnici kad je precizan bio Marešić (90.) koji je u igru ušao devet minuta ranije, s tim da je definitivno potez utakmice sjajan pogodak kapetana Galilee koji je iz voleja, nakon gužve u 16-ercu, rasparao mrežu Zelenike.

Prva utakmica na subotnjem rasporedu bila je ona između Lokomotive i Osijeka. Uvjeti za igru bili su očajni, teren tvrd, a dojam je bio da su oni malobrojni gledatelji na tribinama od 15. minute pa nadalje samo razmišljali 'što je meni ovo trebalo?'. U tim, reći ćemo ne nogometnim uvjetima, bolje se snašao domaći sastav, a strijelac jedinog pogotka bio je Bubanja.

„Dao bih se kladiti da je Osijek klub koji je primio najviše HNL prvijenaca od svih ostalih hrvatskih prvoligaša“, govorili su nam ljudi iz Osijeka za vrijeme poluvremena, pritom aludirajući na strijelaca jedinog pogotka na utakmici, Vladana Bubanju, koji je ove sezone već jednom poentirao u dresu Lokosa, ali mu je ovo bio prvi pogodak u HNL-u.

Podsjetimo, posljednji put kad je Lokomotiva ugostila Osijek u Kranjčevićevoj, domaći je sastav slavio rezultatom 2:1, a tada je dvostruki strijelac bio 21-godišnji Blaž Bošković kojem je to bio debitantski nastup u HNL-u te su mu do danas ta dva pogotka ostala ujedno i jedina dva koje je zabio u dresu Lokosa.

Subotnje popodne bilo je rezervirano za aktualnog hrvatskog prvaka, GNK Dinamo, koji je gostovao u Koprivnici kod Slaven Belupa. Na kraju, miroljubivih 1:1, a najupečatljivija stvar utakmice (koja je također odigrana u teškim vremenskim uvjetima) bio je komentar domaćeg stratega koji je ustvrdio:

„Nitko ne pobjeđuje Zorana Zekića šest puta zaredom.“

Čačić je pak poslije utakmice kako je njegova momčad bod bliže naslovu, a iako je ta izjava na prvu naljutila mnoge navijače Dinama, Čačićeva se izjava, nešto više od 24 sata kasnije, pokazala proročanskom.

Na drugom programu HRT-a te MAXSportu 1 ste u nedjelju s početkom u 15 sati mogli gledati ogled Gorice i Šibenika. Čanadi se vratio, momčad se unazad nekoliko dana pojačala s nekoliko sjajnih igrača (ponajviše se to odnosi na Kvržića), a Narančasti su na Čopov pogon (dvostruki strijelac) stigli do važne pobjede kojom su direktnog suparnika u borbi za ostankom u ligi ostavili na velikih -7. Trebat će Turopoljcima pravo malo čudo ne bi li se spasili…

I onda, za kraj, poslastica! Jadranski derbi, utakmica koju nema koji ljubitelj nogometa u Hrvata nije pogledao i utakmica u kojoj nema koji nepristrani gledatelj nije uživao. Teški vremenski uvjeti vladali su Splitom, a Riječani su se bolje snašli te su u konačnici slavili rezultatom 2:1. Goste je u vodstvo doveo Ampem, zatim je povisio Frigan, da bi onda Livaja s bijele točke smanjio na 2:1. Imao je Livaja priliku da još jednom zabije s bijele točke i svojem Hajduku duboko u sudačkoj nadoknadi osigura slavlje, ali Nediljko Labrović je fenomenalno obranio njegov udarac pa su tako put Rijeke otišla sva tri boda. Leko je bio iznimno razočaran, kritizirao je svoju momčad, rekao kako su izgledali kao da nemaju trenera, dok je na drugoj strani, očekivano, Jakirović htio puknuti od sreće, ali je ipak ostao pribran usprkos ovoj velikoj pobjedi njegove momčadi.

Rijeka je potpuno zasluženo slavila, Hajduk je drugu utakmicu zaredom ostao bez boda te su se na neki način oprostili od borbe za naslovom prvaka Hrvatske.

POTEZ KOLA – Nediljko Labrović

Igrala se 96. minuta Jadranskog derbija, Hajduk je drugi put dobio priliku postići pogodak s bijele točke, ali drugi put je Nediljko Labrović odlučio reći 'ne može'. Sjajno je obranio kazneni udarac, svojoj momčadi je osigurao sva tri boda, a kada na ovakav način dođe do pobjede protiv jednog od najvećih rivala, Riječanima će ova pobjeda na Poljudu sigurno biti jedna od dražih.

Kapetan Labrović je odradio jednu od najboljih utakmica otkako je stigao u Rijeku te je apsolutno zaslužio uzeti epitet igrača utakmice i cijelog 20. kola.

Germanijak.hr postava 20. kola



Tagovi

Germanijak postava kolaHNLHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti