Slavko Miđor/PIXSELL
Slavko Miđor/PIXSELL

Šibenik zaledio Goricu na minus 7

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.02.23. | 16:34

U derbiju začelja Šibenik je potpuno zasluženo svladao Goricu i otišao na velikih sedam bodova prednosti u borbi za ostanak u HNL-u

Borba za ostanak u HNL-u i sljedeće sezone dobila je novu dimenziju nakon što je Šibenik svladao Goricu na gostujućem travnjaku 3:0 i otišao na velikih sedam bodova prednosti. Zaslužena je to bila pobjeda Šibenika koji je pokazao puno više u ovom derbiju začelja i u konačnici iskoristio svoje prilike. Golove za trijumf Šibenika postigli su Dolček te Čop koji je dva puta bio precizan.

Prometno je ovih dana bilo na obje adrese. Svlačionica se popunjavala iskusnim imenima koji su prijeko potrebni u borbi za prvoligaški ostanak. Tako je u Velikoj Gorici u dresu Šibenika od prve minute debitirao Kvržić, a kasnije su u igru ušli Đira i Radonjić dok je Tomečak dobio priliku da upiše prvi nastup u dresu Gorice.

Šibenik je bolje otvorio utakmicu u Velikoj Gorici. Hiroš je dojmio vanjskom za Araija čiji ubačaj ispred Čopa čisti Bralić. U nastavku su gosti izveli udarac iz kuta čiji je epilog bio novi pokušaj Šibenika iz daljine.

Kapetan Mrzljak s gol linije je skinuo udarac Matića i to je bila najbolja prilika Šibenika u uvodnom djelu derbija začelja u koji Gorica nije došla na utakmicu. Doduše, nešto su pokušavali ali nije bilo zadnjeg pasa, tog dodavanja s kojim bi se i pokušao ugroziti vratar Lovre Rogić. Čop je imao drugu priliku nakon idealnog ubačaj Kvržića, ali napadač Šibenika bio je neprecizan.

Gorica se probudila nakon pola sata igra i uslijedilo je razdoblje u kojem su dominirali. Zabilježili smo pokušaj Matavža kojem se ispriječila vratnica, a u sljedećim napadima Rogić i obrana Šibenika bila je na ozbiljnim iskušenjima. Međutim, nula je čvrsto stajala na semaforu do 43. minute kada je Japanac Arai po treći puta probio lijevu stranu i stigao do treće sreće. Probio je svog čuvara i ubacio za Matića koji glavom puca a s gol linije loptu u mrežu šalje Duje Čop za vodstvo gostiju.

U poluvremenu je domaći strateg reagirao dvostrukom zamjenom. Umjesto Raspopovića i Suka ušli su Majstorović i Julardžija. Preuzela je Gorica malo više rizika u svojoj igri. Preselili su loptu u posljednju trećinu a blizu izjednačenja bili su u 57. minuti kada je Mrzljak probao iz okreta, ali vratar Rogić bio je na visini zadatka. Udarac je oprobao i Majstorović ali otišlo je to daleko iznad gola.

Čanadi je ostao bez Mine u posljednjih pola sata igre obzirom da je izašao šepajući s travnjaka dok je umjesto njega ušao Kvesić.

Minutu kasnije Šibenik je otišao na 2:0. Čop je spustio loptu za Dočeka koji ulazi okomito u kazneni prostor domaćina te neobranjivo šalje loptu iza Banića za povećanje vodstva.

Do kraja utakmice Gorica je ubacila u višu brzinu. Probao je Pršir iz slobodnog udarca, potom Krizmanić pa Julardžija nakon solo prodora ali gol je ostao enigmom i u ovoj utakmici prvoligaša iz Velike Gorice. Dejan Radonjić imao je sjajnu priliku da se u svom povratničkom nastupu upiše u listu strijelaca, ali nije bilo preciznosti a točku na i stavio je Duje Čop s bijele točke nakon što je prethodno Mrzljak nepropisno zaustavio Araija u kaznenom prostoru.


Gorica - Šibenik 0:3

Gradski stadion Velika Gorica.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac); pomoćnici: Sanja Rođak Karšić (P. Sesvete), Ivan Janić (Ilok). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Kruno Šarić (Županja).

Strijelci: 0:1 Čop (as. Matić), 0:2 Dolček (64. as. Čop), 0:3 Čop (90. 11m)

Žuti kartoni: Raspopović, Mrzljak (Gorica); Čanađija (Šibenik)

Gorica (4-3-3):

Banić - Raspopović, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić - Suk, Mrzljak, Pršir - Tomečak, Matavž, Fućak. Trener: Željko Sopić.

Šibenik (4-3-2-1):

Rogić - Kvržić, Perić, Matić, Mina (od 63. Kvesić) - Čanađija (od 66. Đira), Mesa, Arai - Dolček (od 87. Đorić), Hiroš (od 67. Radonjić). Trener: Damir Čanadi.



Tagovi

NK ŠibenikHNK GoricaIvan DolčekDuje ČopHNL

Ostale Vijesti