Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 17. kola: Četiri hajdukovca, po dva dinamovca i Riječana, potez kola Istrinom Venezuelancu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.12.23. | 11:00

Četiri kluba dala su po jednog igrača u postavu kola...

Do kraja prvog dijela sezone ostala su još dva kola, a veće je poznat jesenski prvak. Hajduk ima sedam bodova prednosti (i utakmicu više) od Rijeke te devet bodova prednosti i dvije utakmice više od Dinama. Bijeli u posljednja dva kola gostuju u Zagrebu, kod Lokomotive i Dinama i s dvije pobjede momčad Mislava Karoglana mogla bi se maksimalno približiti prvoj tituli nakon 2005., no s gubitkom bodova u Kranjčevićevoj i porazom u Maksimiru, prvenstvo bi se maksimalno zakompliciralo..

Ono što je za neutralne promatrače pozitivno, je rast forme Hajduka i Dinama koji su se lagano obračunali sa svojim suparnicima u sedmom kolu te su iznjedrili šest od 11 igrača ove postave kola. Hajduk je s 3-0 na Poljudu nadigrao četvrtu Goricu, stigao do sedme pobjede u nizu u svim natjecanjima i potvrdio neslužbenu jesensku titulu. Iz momčadi Bijelih u postavu kola uvrstili smo dva ofenzivca Marka Livaju i Leona Dajkuja. Livaja je razigranom Dajakuu asistirao za prvi pogodak, a potom je Kosovar rodom iz Njemačke asistirao Mihaelu Žaperu za njegov prvijenac u bijelom dresu i uvrštavanje u postavu kolu. Četvrti hajdukovac u ovoj postavi je Niko Sigur koji je odigrao doličnu defenzivnu utakmicu na poziciji desnog beka...

Hajduk je tom pobjedom pobjegao Dinamu na +12, no Plavi su također odigrali vrlo dobru utakmicu u Koprivnici, svladali su Slaven Belupo 2-0 i ponovno stigli na 'podnošljivih' -9 s dvije utakmice manje i domaćim derbijem pred sobom. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Takuro Kaneko koji je zabilježio dvije lijepe asistencije, prvu Bruni Petkoviću za 1-0 vodstvo Zagrepčana, a drugu u završnici utakmice Dariju Špikiću za konačni rezultat. Hrvatski reprezentativac i vižljasti Japanac zasluženo su uvršteni u našoj postavi kola.

A dva igrača u spomenutu postavu dala je i Rijeka koja je nadigrala Osijek, ali nije uspjela stići do pobjede. Junak dvoboja bio je Osijekov vratar

koji je završio u postavi kola iz redova Bijelo-plavih, a najbolji kod Riječana bili su Toni Fruk, koji je bio nepremostiva prepreka za Osijekovu obranu. Davao je ritam čitavoj momčad, sve akcije kretale su od njega, a i gotovo sve što je Rijeka napravila bila je njegova režija. Drugi igrač momčadi s Kvarnera koji je završio u postavi je Matej Mitrović, koji je odigrao praktički bez greške.

Mjesto lijevog beka u postavi kola zaslužio je Ivan Tomečak, najbolji igrač na utakmici između Rudeša i bivšeg mu kluba, Lokomotive, a još jedan bivši Lokos, Ante Majstorović zaslužio je svoje mjesto u obrani za svoju predstavu u 2-0 pobjedi Istre nad Varaždinom na Aldo Drosini.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

POTEZ KOLA - Gol Darwina Matheusa

Istrin Venezuelanac Darwin Matheus trebao je završiti u postavi kola, ali mu je mjesto 'ukrao' Takuro Kaneko dvjema asistencijama protiv Slaven Belupa. No, Matheusa smo 'nagradili' potezom kola nakon što je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela fenomenalnim udarcem 'lijevicom' poentirao za vodstvo Puljana kojeg domaća momčad nije ispuštala do kraja utakmice.

POSTAVA KOLA (4-1-4-1)



Tagovi

Germanijak postava kolaDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekHNK RijekaRijekaHNK GoricaLokomotiva ZagrebNK RudešRudešNK VaraždinVaraždinIstra 1961

Ostale Vijesti