Foto: Borna Jakšić/PIXSELL
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Kiša, ali bez golova: Malenica u dva navrata pobijedio Pašalića i spriječio slavlje Rijeke

sub. 02.12.23. | 17:05

Gosti su bili nešto bolji, ali inicijativu i više prilika za pogodak nisu naplatili pogotkom i bodovima.

U prvom od dva današnja susreta Hrvatske nogometne lige, Osijek i Rijeka odigrali su 0-0 na dvoboju igranom pred gotovo sedam i pol tisuća navijača na Opus Areni. Iako je kiša uvelike pokvarila ugođaj i uvjete za igru, gledali smo vrlo dobru utakmicu s nekoliko sjajnih prilika za pogodak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je bila bliža vodstvu, samim time i pobjedi, ali glavni krivac što se to nije ostvarilo je Marko Malenica. Osječki je vratar u drugom poluvremenu dva puta sjajno intervenirao kod udaraca Marca Pašalića, iako je u drugoj situaciji novopečeni reprezentativac Hrvatske trebao puno bolje pucati. Prethodno su u prvom poluvremenu obje momčadi promašile po jednu veliku priliku preko Fruka, odnosno Bralića.

U posljednjih 20-ak minuta igru su razvodnile brojne izmjene, a s obzirom na poteze koje su povukli treneri Zoran Zekić i Željko Sopić, dojam je kao da su oba trenera u završnici htjela sačuvati vlastitu mrežu.

Ovim remijem, Rijeka je stigla do trećeg remija u posljednja četiri kola, čime kaska četiri boda za Hajdukom i Splićani bi današnjom pobjedom protiv Gorice osigurali jesenski naslov. Što se Osijeka tiče, produžili su svoj niz bez pobjede na čak pet kola, čime su ostali na 5. mjestu.

Osijek – Rijeka 0-0

Stadion: Opus Arena

Žuti kartoni: Bralić (Osijek), Smolčić, Pašalić, Janković (Rijeka)

Glavni sudac: Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici: Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina) i Nikola Kečkiš (Virovitica), četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb), VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar).

Osijek (4-2-3-1): Malenica – Guedes, Duarte, Bralić, Drambajev – Prekodravac (68. Caktaš), Nejašmić – Fiolić (Brlek), Pušić (90. Mkrtčan), Bukvić (67. Matković) - Mierez (90. Živković)

Rijeka (4-2-3-1): Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Čabraja – Banda, Selahi (88. Galešić) – Pašalić (88. Petrovič), Fruk, Janković (72. Yansane) - Ivanović (72. Obregon)


Tijek utakmice:


Tagovi

NK OsijekHNK RijekaHrvatska nogometna ligaHNLZoran ZekićŽeljko Sopić

Ostale Vijesti