Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Mogu li Hajduk i Dajaku ovako igrati utakmicu svaku? Svakako, jer Karoglan je preporodio Bijele

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 09:44

Savršeni niz trenera Splićana za jesensku titulu

Hajduk je osvojio jesenski naslov dva kola prije kraja, premda je tablica nekompletna i ima još kola za odigrati, ali glatkih 3-0 protiv Gorice navijače Bijelih puni samopouzdanjem. Ne pamtimo da je bilo toliko pljeska na jednoj utakmici kao ovoj s Turopoljcima, dlanovi fanova bili su stalno u akciji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već od prvog gola kada je Zvonimir Šarlija dijagonalom našao Marka Livaju, a on ubacio za Leona Dajakua koji je postigao svoj treći gol sezone, a ima još i dvije asistencije. Premda u samom početku nije bio dobar, u ovom susretu je bio najbolji, iako prije dolaska u Hajduk nije zabio oko 600 dana, ali u njemu ima potencijala, jer da nije tako, ne bi svojevremeno bio u Bayernu. Postavlja se pitanje može li Dajaku, pa tako i Hajduk, stalno igrati kao u ovoj utakmici, da ne bude stresa.

Može, jer trener Mislav Karoglan potpuno je otpustio kočnice Bijelih, uveo neke nove mehanizme u kojima Filip Krovinović i Rokas Pukštas dolaze visoko, a sretan je što su u ovom susretu krilni igrači postigli golove. Jedan krilni, rečeni Dajaku prvo je pronašao Mihaela Žapera koji je zabio prvijenac za Bijele, da bi poslije, drugi 'winger' Emir Sahiti zabio za konačnih 3-0 i potvrdu jesenskog naslova. Šest pobjeda u nizu ima Karoglan u prvenstvu otkako je došao, svaka čast!

Dolazak Karoglana koji je još uvijek u dva mandata neporažen na klupi Hajduka, pokazao se kao pun pogodak, jer Marko Livaja je potpuno opušten, igra vrlo dobro iako nije zabio, a trener Bijelih posebnoje apostrofirao odličnu partiju Nike Sigura koji je odigrao kao rutiner i zaradio veliki pljesak na izlasku.

Već u petak Hajduk čeka gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, koja iz često zna biti zahtjevna, ali s ovakvim samopouzdanjem Bijeli su u stanju dobiti svakoga. Imaju plus sedam u odnosu na Rijeku i 12 bodova više od Dinama koji ima tri utakmice manje, ali i derbi sa Splićanima u posljednjoj utakmici godine.

U toj utakmici će se pokazati jesu li bijeli jesenski naslov pretvoriti u titulu, premda nakon toga slijedi utakmica u prijelaznom roku u kojemu Dinamo sigurno neće spavati, nego će sve napraviti da se ojača, a ne treba isključiti ni Rijeku.

Dalmacija sanja titulu nakon 19 godina koja bi lakše donijela Europu, a Bijeli konačno igraju dopadljiv i efikasan nogomet.



Tagovi

HajdukHNK GoricaLeon DajakuMarko LivajaMihael ŽaperEmir SahitiLokomotiva ZagrebDerbiGNK DinamoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti