Marko Lukunic/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL, Luka Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dinastija Jakirović ispisuje povijest Dinama! Otac na klupi, sin na terenu...

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 08:00

Dinamov trener najavio je mlade igrače u preostale dvije utakmice HNL-a. Među njima će biti i sin Leon. Ali, dečko je to stvarno zaslužio

"U preostale dvije utakmice koristit ćemo igrače, koji su dosad manje igrali, a priključit će nam se i šest mladih igrača iz naše Škole. Pokazat ćemo što Dinamo ima, oni će debitirati.", rekao je nakon, igrom i prilikama, a posebno golovima, siromašne prve finalne utakmice Kupa Dinamo trener Sergej Jakirović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I, naravno, svi su se uhvatili te utakmice, ali najlogičnije novinarsko pitanje stiglo je na samom kraju. Kolega je, nećemo ga imenovati, imao 'žicu':

"Možete li reći tko su tih šest igrača, koji će se priključiti?"

"Vidjet ćemo sutra. Napravit ćemo to u dogovoru sa sportskim direktorom Markom Marićem.", diplomatski je odgovorio Jakirović. No, naravno da tu novinarska znatiželja nije nestala, utakmicu, koja je upravo odigrana već su ionako svi zaboravili, krenuli smo tragati za tim draguljima, koji će do kraja sezone debitirati za Modre. Za prvu momčad! Nekima to možda bude tek statistički podatak u budućem CV-u, drugima tek prvi korak prema velikoj karijeri. Tko zna, sjećamo se kad smo izvještavali s debija Matea Kovačića ili Joška Gvardiola, pamtimo i prve nastupe, ulaske s klupe, igrača kojima je to bio krajnji domet. I koji su ostali tek fusnota u Dinamovoj povijesti.

No, potrudili smo se i doznali imena igrača, koji bi se u četvrtak trebali priključiti prvoj momčadi i u zadnje dvije utakmice HNL-a debitirati za Dinamo. Zapravo, na popisu ih je sedam, a ne šest, oni su: Ivan Cvetko (2005. godište), stoper, Ante Sušak (2006.), lijevi bek, Branko Pavić (2006.), vezni, Tin Miljak (2006.), desno krilo, Toni Majić (2006.), krilo, Zlatan Koščević (2005.), napadač, sjajni strijelac i Leon Jakirović (2008.), stoper. Svi su oni već participirali u treninzima prve momčadi, odigrali i neke minute u prijateljskim susretima, Majić je igrao i 'prave' utakmice kod Ante Čačića, neki bi, poput Mislava Ćutuka bili na ovom popisu da nisu sa U17 reprezentacijom, ali najviše u oči upada - najmlađi. Leon Jakirović!

Poznato je da je on sin Sergeja Jakirovića, ali daleko od toga da je zato ovdje. Radi se o dečku, koji je tek nedavno napunio 16 godina, a koji se sjajno hrvao sa pet-šest godina starijim napadačima na Premier League International kupu u Engleskoj, protiv igrača, koji odavno imaju i prvoligaško iskustvo. Iako je po dobi kadet, Jakirović junior igra za juniore, odigrao je odličnu utakmicu neki dan u Splitu, u remiju s Hajdukom (1-1), kojim je Dinamo osigurao naslov prvaka u toj konkurenciji. Leon Jakirović jedan je od najvećih talenata Dinamove škole, već je bio na treninzima prve momčadi, u zadnjoj reprezentaitvnoj stanci, odigrao je, kažu svi, vrlo dobro, međusobnu utakmicu s 'velikim macanima'.

Očekuje se da bi mladi Jakirović, kao i svi ostali, trebao debitirati protiv Slavena ili Rudeša, a time će dinastija Jakirović ući u povijest Dinama. Naime, nikad se nije dogodilo, u 113 godina kluba, da je otac s klupe, u službenoj, natjecateljskoj utakmici, (u)vodio sina. Bilo je primjera otaca i sinova, koji su nosili dres Dinama, Zlatko Kranjčar, recimo, nikad nije dočekao da u prvoj momčadi trenira sina Niku, Zvjezdan Cvetković trenirao je sina Igora u juniorima, nikad u prvoj momčadi, Igor Jovićević svoga sina Filipa u Dinamu II. I jednom u prijateljskoj utakmici prve momčadi, ali nikad nitko u prvenstvenoj, Kup ili europskoj utakmici. Dinastija Jakirović tako bi u idućih 10 dana trebala ispisati povijest Dinama!

Čak i da Leon ne odigra ni minute, ali da bude u zapisniku, bilo bi dovoljno za povijest. Ali, po svemu sudeći, trebao bi barem upisati nastup. Kao i svi ostali klinci. Zasluženo, ne radi se ni o kakvom guranju, dečko je, uistinu, budućnost Dinama. Iako, ne sumnjamo, da bi mu to mogao biti i teret.



Tagovi

GNK DinamoLeon JakirovićSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti