Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Jakirović: “Kad nismo zabili, dobro je da nismo primili. Ovo nam je 49.utakmica, time sam sve rekao”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 21:36

Trener Dinama podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice i procijenio da su izgledi za osvajanje Kupa 50:50

Nakon odigrane prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa, trener Sergej Jakirović bio je realan. Priznao je da ovo nije bila utakmica za nogometne sladokusce, da je najvažnije bilo ne primiti gol i da je to, zapravo, jedino čime može biti posve zadovoljan. Ostalo je bilo - skromno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Žao mi je što nismo iskoristili dobar ulazak u utakmicu, imali smo dvije dobre prilike, kasnije smo gledali i jedni i drugi više da ne pogriješimo, zbog tog gola u gostima. Solidna utakmica, bolja prema nazad, nego prema naprijed, mislim da je 0-0 realan rezultat. Bitno je da si iza stabilan, pogotovo protiv Rijeke, znali smo da su jaki iz polukontre i kontre, kad već nismo zabili, ovo je za nas vrlo pozitivan rezultat."

Naravno, borba za trofej i dalje je otvorena,,

"Izgledi su 50:50. Mi htjeli pobijediti, to nam je bio cilj, ali kad već nismo, onda je 0-0 aktivan rezultat. Na Rujevici nitko nije favorit, bez obzira što smo mi tam obolje prolazili u zadnje vrijem. Rijeka ima posebnu energiju kod kuće uz publiku koja je jako nabrijana, imamo iskustva."

Dodao je još jednu posebnost Kupa ili - nelogičnost.

"Moram dodati još nešto... Ne razumijem zašto u prvenstvu koristimo 23 igrača u zapisniku, a sada 18 plus 2 vratara, tako da smo gledali kako da pokrijemo sve opcije, a onda druge odmorimo za subotu. Zato nisu zapisniku bili, recimo, Bernauer ili Brodić."

Zašto je tako rano izvadio Hoxhu? Bio je jedini opasan igrač.

"Htjeli smo dobiti više kreacije s Vidovićem, jer nije bilo više prostora za Hoxhine prodore u kojima je on kao riba u vodi."

Prokomentirao je i 'dobacivanje' s trenerom Rijeke.

"Sopić i ja se dugo poznajemo, dosta smo trofeja osvojili skupa, nema tu zle krvi, malo možda podbadanja."

Složio se da je bilo premalo rizika s obje strane.

"Da, mogu reći da smo se i mi Rijeka tako postavili, zbog tog pravila gola u gostima bilo je bitno ne primiti gol. A mi smo u prvom poluvremenu odigrali bolje nego na Rujevici, ali nismo zabili gol iz tih nekoliko prilika. Svi igrači su dali maksimum, ali bilo ih je više koji nisu bili na svojoj razini. Bila je ovo naša 49 utakmica otkad sam ovdje, a u istom razdbolju u Rijeci smo ih odigrali 27. Time sam sve rekao."

Najavio je promjene u utakmicama sa Slavenom Belupom i Rudešom u završnici HNL-a.

"Rotirat ćemo momčad, priključit ćemo sad šest igrača iz naše Škole, neki od njih će debitirati u te dvije utakmice, igrat će i oni koji su dosad imali manje minuta."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sergej JakirovićHrvatski nogometni kupGNK DinamoHNK Rijeka

Ostale Vijesti