Germanijak.hr
Germanijak.hr

Germanijak doznaje: Dinamo je prvi kandidat za Zagrebello!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.07.24. | 15:00

Odlazak u stečaj nekad kultnog kluba otvorio je pitanje, tko će nakon NK Zagreb dobiti na raspolaganje kamp u Veslačkoj

NK Zagrebe odlazi u stečaj! To je službena vijest, Grad Zagreb odlučio je stati na kraj godinama devastiranog bivšeg prvaka Hrvatske, kamo sreće da se to dogodilo ranije, da je Zagreb nekako preživio. No, odgađanje konačne istine donijelo je šok, ili kako je svojedobno rekao jedan hrvatski novinar i publicist Andrija Kačić-Karlin, bolje užasan kraj, nego užas bez kraja. Odavno je NK Zagreb, na čelu s Draženom Medićem, išao u tom smjeru, svi su to vidjeli osim njega, samo nijedna politička opcija nikad nije mogla presijeći. Dobio je čak Medić na raznim sudovima potvrdu da Zagrebello i NK Zagreb pripadaju njemu, klupske legende su se tiho bunile, ponekim priopćenjem ili inicijativom, koje nisu donijele ništa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, kako život u većini slučajeva ide dalje, tako ide i sad. Zagreb ide u stečaj, Dražen Medić možda će tražiti neku zadovoljštinu na sudovima, ali to je dugotrajan proces, a Zagrebello ostaje. Nogometni kamp, praktički, u centru Zagreba, idealna prilika za mnoge poduzetničke pothvate, ali i za - nogomet. Ovdje se ipak okupljaju stotine djece, igraju se turniri, ako baš hoćete, okreće se i nešto novca. U okolici su niknule lijepe zgrade, s elitnim stavnovima, nije čudno da je sve godinama stajalo i razvijalo se u nekom 'drugom' smjeru'.

Dakle, prema svim planovima Zagrebello bi trebao ostati nogometni kamp. I sad kreće 'borba' za njega. S obzirom da HNS planira graditi kamp u Velikoj Gorici, s naglaskom na 'planira', jasno je da je prvi kandidat za ulazak u Zagrebello - Dinamo. Informacije o gradnji stadiona u Zagrebu, kako Maksimira, tako i Kranjčevićeve, proturječne su, ovisno s koje adrese dolaze, Jedni kažu da nema nikakvih problema, da sve ide prema planu i da će se oba stadiona graditi u rokovima, da Kranjčevićeva kreće već(?) najesen i da nakon toga ide Maksimir. Drugi tvrde da Kranjčevićeva nije problem, ali da je opet upitan Maksimir, da je proces i dogovor između Vlade, Grada, Crkve i Dinama ponovno prikočen, razlog, naravno, lokalni izbori iduće godine. Treći nam govore da ni u Kranjčevićevoj nije sve čisto, neka čestica 'nije otkupljena' i uvjeravaju nas da ni od toga još neko vrijeme neće biti ništa. Odavno je ta problematika postala politička, a ne sportska priča, na sramotu politici. Bilokojoj!

Opet, neki nas važni ljudi uvjeravaju da Kranjčevićeva ide 100 posto, da će Dinamo tamo za najkasnije dvije godine igrati svoje utakmice, jer, krenut će tada i Maksimir i da se zbog toga na gradskim razinama najveća rasprava vodi oko toga gdje će za nekoliko mjeseci igrati Lokomotiva. Maksimir je preopterećen, Europa, HNL, Kup, dolaskom 'lokosa' na taj stadion, pogotovo u zimskim mjesecima, travnjak bi mogao biti poptuno devastiran. I Lokomotiva nije dobrodošla na Maksimir! Hoćemo li 'Loksu' gledati u Zaprešiću ili negdje drugdje?

To su pitanja koja muče nogometnu nomenaklaturu u Zagrebu, poglavito Dinamo, ništa se još ne zna, sve su naklapanja. No, ono što je činjenica, NK Zagreb odlazi u stečaj, a s njim će i Zagrebello promijeniti vlasnika. Ili najmokupca. Dinamo je prvi u redu, Modri nude da dodatno preurede taj objekt, koji jest funkcionalan, ali i očito zapušten. Pogotovo, ako će Modri jedno vrijeme igrati u Kranjčevićevoj, Zagrebello je idealan kamp. Samo, ono čega se bojimo, da jednom kad Dinamo preseli u Kranjčevićevu i Zagrebello tamo i zauvijek ne ostane! To, svakako, treba spriječiti.



Tagovi

GNK DinamoZagrebelloLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti