Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Gattusu ozljede kroje sastav, prije Istre ideje se (ne) bistre

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.08.24. | 08:01

Sigurno je jedino da bi moglo doći do rotacije na vratima kako je trener Bijelih najavio

Hajduk u nedjelju u 18.15 sati (MAXSport 1) gostuje na Aldo Drosini kod Istre 1961, a momčad Gennara Gattusa morat će tražiti pobjedu za držanje živom nade da u derbi s Dinamom nakon reprezenttivne stanke može ući s teoretskom prilikom za zasjesti na vrh.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Potrebni su im trijumfi u Puli, pa potom u domaćem susretu s Osijekom pod uvjetom da i Dinamo negdje neplanirano 'prospe' bodove umoran od europskih dvoboja za Ligu prvaka koja mu se smiješi.

Na prvi pogled se čini da će Hajduku trebati puno energije za puni plijen kod poljuljane Istre 1961 koja je glatko poražena na Rujevici od Rijeke koja je slavila 4-0. Međutim, istaknuo je Gattuso da su utakmice protiv Paola Tramezzanija uvijek teške, no osim suparnika, muče stratega Splićana i drugi problemi.

Ima dosta ozlijeđenih igrača, nisu splitskom Talijanu prije gostovanja kod Istre ideje sasvim bistre. Kako je najavio da će Lovre Kaliić braniti svake tri utakmice, za očekivati je povratak Ivana Lučića na vrata protiv nekadašnje svoje momčadi iz koje je u Split došao na mala vrata, upravo zbog ozljede sadašnjeg kolege i prometnuo se u prvog čuvara mreže.

Izvan stroja je desni bek Fahd Moufi kojega je zamijenio lijevi bočni Šimun Hrgović i istaknuo se asistencijom za Marka Livaju, strijelca pobjedničkog pogotka protiv Varaždina. Nema Nike Sigura koji je u normalnim okolnostima opcija za tu poziciju, i on je ozlijeđen, a da nije tako, vjerojtno bi dobio poziv Zlatka Dalića za Vatrene, jer na okupljanju reprezentacije neće biti Josipa Juranovića i Josipa Stanišića. No, kako nije bio spreman, odlučio se za promjenu nogometnog državljanstva, što je HNS objavio u srijedu ujutro.

Zvonimira Šarliju koji je 'out' poput Sigura na srednji rok, zamijeniti bi trebao Dominik Prpić kao što je to uradio i u prošlom susretu i nudi mu se igranje u kontinuitetu nekoliko utakmica.

Nema najava da bi se mogao oporaviti ni Abdoulie Sanyang Bamba, ali bi zato nakon viroze mogao Bruno Durdov, ali što mu to vrijedi kada na krilu Gattuso forsira Anthonyja Kalika. Situacija u veznom redu je jasna, izvjestno je da će od početka ponovno Ivan Rakitić i Filip Krovinović koij je pogotkom inicirao preokret protiv momčad iz Baroknog grada, a upitnik je nad Rokasom Pukštasom koji čeka na transfer bilo da se radi o Parmi ili nekoj drugoj destinaciji, pa bi ovaj put mogao biti i pošteđen ukoliko je posao blizu kraja.

U tom slučaju ima Gattuso opciju s Aleksandrom Trajkovskim iza Livaje, ali oporavio se i Marko Capan, pa baš intrigira ideja po kojoj će trener Bijelih složiti vezni red koji još uvijek čeka na povratak Mihaela Žapera koji će se oporaviti dok Gattusu naraste brada kao u Djeda Božićnjaka, kako se slikovito izrazio po pitanju Hajdukova pojačanja od milijun eura koliko je plaćeno Osijeku.



Tagovi

HajdukIstra 1961Gennaro GattusoIvan LučićLovre KalinićFahd MoufiNiko SigurŠimun HrgovićAbdoulie Sanyang BambaMarko LivajaAleksandar TrajkovskiIvan RakitićFilip KrovinovićMarko CapanMihael ŽaperozljedaRokas PukštasParmaLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti