Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Futsal Dinamo predstavio prvo pojačanje, stižu još dva?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.07.24. | 14:28

Nakon višemjesečne 'šutnje', barem kada je riječ o novim igračima, hrvatski prvak krenuo je s objavljivanjem pojačanja...

Nakon čitave serije dolazaka zvučnih (domaćih i internacionalnih) pojačanja u hrvatske futsalske prvoligaše, klubovi su otišli na ljetni godišnji odmor kako bi napunili baterije za, po svemu sudeći, jednu od najzanimljivijih sezona HMNL-a do sada. Tržište u ovom trenutku više-manje miruje, s izuzetkom Futsal Dinama koji je, nakon što su se svi prvoligaši 'ispucali' s dolascima, krenuo s objavljivanjem svojih pojačanja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, hrvatski prvak ove je sezone ostao bez tri igrača. Reprezentativci Luka Perić i Kristijan Postružin pojačali su ambicioznog novog BiH prvoligaša Bubamaru iz Cazina, a Toni Vučković svoju će karijeru nastaviti u hrvatskom drugoligašu Uspinjači Gimki.

Dinamo je prvo objavio nastavak suradnje s ostatkom prošlosezonske šampionske momčadi, među kojima su, između ostalog, tri hrvatska reprezentativca (Kristian Čekol, Mateo Mužar i Ante Piplica), dva igrača s nastupom za reprezentaciju (Nikola Gudasić i Filip Novak) te iskusne 'ikone' hrvatskog futsala Tihomir Novak (također se nada pozivu na SP u Uzbekistan) i kapetan kluba Ivan Pavlić.

Navijači Plavih s nestrpljenjem su očekivali igrače koji će nadomjestiti Perića, Postružina i Vučkovića, a Dinamo je prvo ime objavio jučer. Novi igrač Purgera je 24-godišnji pivot Patrik Pasariček koji je posljednje dvije sezone branio boje aktualnog prvaka Slovenije Dobovca, a u prošloj je ponio i titulu topnika 1.SFL s 26 postignutih pogodaka.

Pasariček je u Hrvatskoj bio član Jesenja (danas Zagorja), a igrajući za slovenske klubove Ptuj i Dobovec prometnuo se u jednog od najboljih pivota ovih prostora. Pasariček u Dinamo dolazi kao zamjena za Perića i od njega se očekuje da nastavi s golgeterskim učinkom iz prošle sezone.

„Ambicije i želje su naravno najveće. Dinamo je klub koji teži titulama, naslovima i naravno da želim da osvojimo čim više toga. I prvenstvo i kup, superkup, zapravo sve trofeje za koje se borimo. Jedva čekam zaigrati pred našim navijačima koji su stvarno fantastični. Mislim da takve navijače, ne samo u svijetu futsala, nego i u svijetu nogometa ima rijetko tko. Tako da jedva čekam zaigrati pred njima i nadam se da će biti naš šesti igrač kao i svih prijašnjih sezona i vjerujem da ćemo se super slagati, oni na tribinama, ja na terenu“, rekao je Pasariček u razgovoru za službenu stranicu kluba.

Pasariček, vjerojatno, neće biti jedino Dinamovo pojačanje za iduću sezonu. Neslužbeno saznajemo kako je Dinamo dogovorio dolazak mladog Lovre Ciglera (21) iz Uspinjače Gimke, ali i povratak Mateja Horvata (30), bivšeg hrvatskog reprezentativca koji se u proljeće 2022. podvrgnuo operaciji koljena i od tada nije igrao natjecateljski futsal.

Horvata ne trebamo posebno predstavljati, riječ je o dugogodišnjem hrvatskom reprezentativcu i višestrukom prvaku Hrvatske (Alumnus i Olmissum) koji je 2021. proglašen najboljim hrvatskim igračem prema izboru CROFutsala. Horvatova klasa i igračko umijeće su neupitni. Saznajemo da je Horvat u fizički jako dobrom stanju i prilagodba na natjecateljski futsal, nakon dvije godine odsustva, ne bi trebala trajati predugo.

Lovro Cigler je izdanak Uspinjačine škole futsala i bivši član hrvatske mlade reprezentacije. Riječ je o jednom od najtalentiranijih igrača svojeg godišta (2003.) te igrač koji može pokriti u Dinamu deficitarne pozicije 'zadnjeg' i lijevog beka.

Naravno, dolazak Horvata i Ciglera nisu službeni, već u domeni transfer-špekulacija. U Dinamu vješto taje pojačanja sve do potvrde transfera na službenim kanalima kluba. No, kada bi Plavi, uz predstavljenog golgetera Pasaričeka, zaista doveli Horvata i Ciglera, jednog etabliranog bivšeg A reprezentativca i jednog od najvećih domaćih talenata, to bi značilo da će Dinamo i u idućoj sezoni imati jednu od najboljih momčadi u ligi i navijači Plavih bi se s pravom mogli nadati novoj obrani naslova te prolasku u Elitnu rundu Lige prvaka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamofutsalFutsalMatej Horvat

Ostale Vijesti