Reuters
Reuters

Dinamo i Olmissum u Ligi prvaka: U prvom kolu protiv domaćina skupine

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.07.24. | 10:00

Poznati datumi Dinamovih i Olmissumovih utakmica u Ligi prvaka

Hrvatski prvak u futsalu, Futsal Dinamo, i viceprvak Olmissum i u idućoj sezoni igrat će Glavnu rundu Lige prvaka u futsalu, odnosno u drugom od četiri kruga elitnog natjecanja. Oba kluba nalaze se u atraktivnijem 'Putu A' u kojem tri od četiri najbolje momčadi svake skupine prolaze u Elitnu rundu natjecanja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Futsal Dinamo igrat će u skupini u Palma de Mallorci čiji je domaćin dvostruki uzastopni prvak Europe Palma Futsal, ujedno i apsolutni favorit skupine. Prvak Slovenije Dobovec je sedmerostruki prvak Slovenije, s time da je osvojio naslove prvaka u šest od posljednjih sedam sezona (sezona 2019./20. nije završena zbog covida, a Dobovec bi, sigurno, i u toj sezoni osvojio naslov prvaka. Također, Bijelo-crni su osvojili posljednjih sedam Kupova Slovenije, sve pod paskom Kujtima Morine, koji će od ove sezone voditi hrvatskog drugoligaša Uspinjaču Gimku.

United Galati je prošle sezone završio posljednji u skupini Glavne runde natjecanja nakon remija s Dobovcem 3-3 i 4-10 poraze od Etoile Lavalloisea odnosno 0-12 poraz od Benfice. United Galati je, nominalno, najslabija momčad skupine, no riječ je momčadi koja tradicionalno igra s dosta klasičnih i naturaliziranih Južnoamerikanaca i mogla bi biti neugodan suparnik za Dinamo i Dobovec.

Futsal Dinamo će svoj europski put započeti u srijedu 23. listopada protiv Palme Futsal. Dan kasnije Plavi igraju s Dobovcem, a u subotu 26. listopada igra se posljednja utakmica protiv United Galatija, za Dinamo možda i ključna u nastojanju da prođe u drugu rundu natjecanja.

S obzirom na to da domaćin Palma sve utakmice igra u 19.30, Dinamo će prvu utakmicu igrati u tom terminu, a drugo i treće kolo u 16.30.

Olmissum će svoj treći plasman u Elitnu rundu pokušati ostvariti kroz skupinu s domaćinom Prishtinom, prvakom Češke SK Pleznom te favoritom skupine, portugalskim viceprvakom Bragom koja je prošle sezone senzacionalno u polufinalu prvenstva izbacila Benficu.

Olmissum će, kao i Dinamo, glavnu rundu otvoriti protiv domaćina natjecanja. No, Prishtina, za razliku od Palme Futsal, stiže iz četvrtog pota te će Omišani zbog kvalitete kadra, iskustva igranja europskih utakmica i tradicije biti favoriti u tom dvoboju. U drugom kolu Omišani igraju protiv neugodnog prvaka Češke Plzena koji je u tri od posljednje četiri sezone završio kao prvak, ispred slavnog Chrudima koji je od 2004. u 16 navrata osvojio naslov prvaka Češke.

U posljednjem kolu Olmissum će igrati protiv viceprvaka Portugala Brage. Iako će Zeleno-plavi u taj dvoboj ući kao autsajderi, Braga je nominalno najslabiji suparnik kojeg su mogli dobiti iz prvog pota. S obzirom na to da su Omišani prošle sezone igrački mogli parirati prvaku Europe Palmi Futsal (3-5) i već imaju iskustvo igranja protiv najjačih momčadi Europe, dvoboj protiv Brage neće dočekati bez ikakvih izgleda.

Iako Olmissumov raspored još uvijek nije službeno potvrđen od strane UEFA-e, saznajemo kako će Omišani, kao i Futsal Dinamo, svoje utakmice igrati u srijedu, četvrtak i subotu.

To će predstavljati problem za MaxSport koji će, kako također saznajemo, otkupiti prava prijenosa hrvatskih suparnika u Europi. Također, za taj period 22. i 23. listopada, na rasporedu je treće kolo grupne faze Lige prvaka, a u četvrtak 24. listopada, kada će Futsal Dinamo i Olmissum igrati druge utakmice Glavne runde, igrat će se treće kolo Europske lige i drugo kolo Konferencijske lige.

Ako bude sreće, u periodu od 22. do 26. listopada Futsal Dinamo i Olmissum odigrat će svaki po tri europske utakmice, a svoje euro-dvoboje u tom će periodu odigrati i Dinamo (Liga prvaka), Rijeka (Europska liga) te Hajduk i Osijek (Konferencijska liga). (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Liga prvakaMNK OlmissumOlmissumFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti