Novi reprezentativac u Osijeku, Torcida se i dalje pojačava, javio se i Futsal Dinamo

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 08:00

Od hrvatskog prvaka ubrzo se očekuje predstavljanje prvih pojačanja...

Prolo je više od tjedan dana od posljednjeg 'updatea' s hrvatske futsalske tržnice. Središnje teme prošlog pregleda bili su Osijek i Crnica, a s dva hrvatska prvoligaša, koja su se prošle sezone borila za ostanak, bila su aktivna i u posljednjih osam dana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek je svojoj koloniji stranaca pridodao još jednog, dugogodišnjeg reprezentativca Azerbajdžana, naturaliziranog Brazilca Evertona Cardosa Galla (36) koji je čak četiri sezone (2018-2022) branio boje jakog španjolskog Levantea, a prošlu sezonu nastupao je za španjolski Manzanares koji je u doigravanju izgubio od Barcelone. Za reprezentaciju Azerbajdžana nastupa od 2016. i zabijao je na Svjetskom i Europskom prvenstvu u futsalu.

Everton je nominalni zadnji igrač, a po potrebi može odigrati i na poziciji beka. Šesto je novo ime u svlačionici Osijeka koja je dobila i novog trenera, Talijana Tarantina. Bijelo-plavi su, podsjetimo, doveli dva slovenska reprezentativca Nejca Hozjana i Jeremyja Bukovca, Brazilca Denera, talijanskog vratara Ditana, a u Grad na Dravi vratio se i iskusni Gordan Duvančić.

Vidjet ćemo hoće li se Osijek dodatno pojačati do kraja sezone, no i s ovim igračkim kadrom u idućoj bi sezoni trebao biti jedan od najvećih kandidata za naslov prvaka.

A, svakako, jedan od prvih favorita za naslov bit će splitska Torcida koja je ovog ljeta, osim novog trenera (Marina Jukića) dovela Franca Jelovčića, Darija Marinovića, Nikolu Pavića, Jakova Hrstića i, posljednjeg u nizu, iskusnog splitskog beka Alena Marića koji je za Torcidu nastupao u sezonama 2021./22 i 2022./23. Vidjet ćemo je li Torcida s Marićem kompletirala igrački roster ili će se u Split vratiti i bivša reprezentativna jedina Žarko Luketin koji je raskinuo ugovor s Crnicom i postao je slobodni igrač.

Osim Luketina, Crnicu su napustili Saša Babić, Joaquin Piccioni i Nenad Knežić, a Šibenčani su, s druge strane, objavili dolazak petorice igrača, Josipa Radića, Luku Celića, Tonija Bughariju, Marka Mrdežu i Stipe Silova. Još ranije Crnica je objavila dolazak Brazilca Nairtona.

Jedini klub HMNL-a koji još nije objavio niti jedno pojačanje je Futsal Dinamo. Prvaka su napustili Luka Perić, Kristijan Postružin i Toni Vučković, a Purgeri su danas (srijeda) započeli s predstavljanjem igrača koji su produžili ugovore s Plavima. Prvi na radu su dva najiskusnija, kapetan Ivan Pavlić i slavni Tihomir Novak koji je s 10 pogodaka bio najbolji strijelac prošlosezonskog doigravanja.

"Službeno je počeo prijelazni rok u hrvatskom futsalu, no prije nego što krenemo s predstavljanjem pojačanja želimo navijačima predstaviti tko će sve biti dio Futsal Dinama u sezoni u kojoj branimo naslov prvaka te igramo Ligu prvaka", objavili su Zagrepčani čime su dali do znanja da će ostatak prošlosezonskog rostera ostati u kadru, te da će dovesti i još nekoliko pojačanje. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tihomir NovakIvan PavlićFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti