Crnica Facebook
Crnica Facebook

S dolascima krenuli i Šibenčani, čeka se još samo - aktualni prvak Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.07.24. | 09:34

Hrvatski futsalski prvoligaši nastavljaju s objavljivanjem novih transfera...

Nakon 'tsunamija' futsalskih transfera u lipnju, situacija se u srpnju malo primirila, ali nije i u potpunosti zamrla.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najaktivniji od posljednjeg pregleda futsal-transfera na Germanijaku, bio je Osijek. Nakon što su još ranije objavili dolazak poznatog talijanskog trenera Carmine Tarantina, zatim zadržali stožerne igrače iz prošle sezone, Osječani su u svoje redove vratili iskusnog Gordana Duvančića, a u klub je stigao i povremeni talijanski reprezentativni vratar Ricardo Ditano.

Bijelo-plavi ubrzo su objavili još tri značajna pojačanja, od kojih dva stižu iz reprezentacije Slovenije. Jeremy Bukovec prošle je sezone odradio vrlo dobru rolu u viceprvaku Hrvatske Olmissumu te je bio jedan od najboljih strijelaca Zeleno-plavih u pohodu prema finalima prvenstva i Kupa. Riječ je o 24-godišnjem pivotu koji iza sebe ima i značajno internacionalno iskustvo (Italija i Hrvatska). Bit će vrlo dobro pojačanje za Osječane i novi 'udarac' za Omišane koji su još ranije ostali bez standardnog hrvatskog reprezentativca Antonija Sekulića (Anderlecht), povremenog reprezentativca Jakova Hrstića (Torcida) te paragvajskog reprezentativca Richarda Mendoze Rejale (slobodni igrač). Olmissum je za sada doveo Juru Copića iz Crnice i Dvaida Barbarića iz Novog Vremena.

No, vratimo se na Osijek. Osim Bukovca, u Grad na Dravi stigao je i Nejc Hojzan (27), slovenski reprezentativac s još jačim internacionalnim iskustvom. U HMNL-u je igrao u sezoni 2016./17., kada je branio boje Novog Vremena, a ostatak karijere proveo je u Italiji (Monteslivano, Civitella, Cobi, Napoli i Sandro Abate) i Španjolskoj (Noiau). U dva navrata proglašen je najboljim slovenskim igračem futsala.

Treće recentno i peto ukupno pojačanje u Osijek stiže iz Španjolske. Riječ je o ljevonogom brazilskom pivotu Matheusu Deneru (27) koji je najbolji futsal igrao u Italiji, a nastupao je i u španjolskim prvoligašima Levanteu te, posljednje, Riberu Navarri.

S Ditanom, Denerom, Hojzanom, Bukovcem, Duvančićem i novim iskusnim trenerom Osijek je ostatku prvoligaškog društva iskazao jasnu kandidaturu za napad na naslov prvaka. S ovakvim kadrom više nema 'skrivanja' iza uloge autsajdera...

Igračku križaljku za idući sezonu nastavlja slagati i vinkovačka Aurelija koja je nakon slovačkog reprezentativca Sebastiana Bača i Dubrovčanina Mateja Perovića dovela i treće pojačanje, Petra Rubića (26) koji je, zapravo, nogometaš. Rubiću je futsal bio 'drugi' sport budući da je branio boje Istre 1961, Hrvatskog Dragovoljca, Dugopolja, Sesveta i matične Cibalije iz koje stiže u Aureliju, čime je, očito, dao do znanja kako se od sada namjerava baviti isključivo futsalom.

Do jučer, samo su tri kluba mirovala po pitanju ulaznih transfera - dubrovački Square (koji je doveo novog trenera Ivu Jukića), šibenska Crnica i aktualni prvak Futsal Dinamo. No, od ponedjeljka 9. srpnja, Dinamo je jedini klub koji još nije objavio niti jedno pojačanje, igračko ili trenersko. Crnica je, naime, na svojim kanalima predstavila Brazilca Nairtona - kao 'prvo veliko pojačanje Crnice'.

"Nairton Severiano Filho, 25-godišnji Brazilac prvo je veliko pojačanje Crnice za narednu sezonu. Nakon Feltrina, koji je potpisao novi ugovor s Crnicom, Nairton će biti drugi Brazilac u svlačionici Saše Subotića. Nairton u Crnicu dolazi iz RFS Futsal Riga gdje je igrao bitnu ulogu u momčadi. Dvije sezone ranije u najjačem rangu brazilskog futsala LNF, nastupao je za poznate klubove Tubarão i Joaçaba Futsal gdje je odigrao 91 utakmicu i postigao 23 pogotka. Nairton je izraziti ljevak, snažnog šuta i ofenzivnih navika, a u svlačionicu Crnice dolazi umjesto Srbina Milosavljevića s kojim se klub rastao nakon jedne sezone suradnje", objavili su Šibenčani, a potom svojim navijačima poručili:

"Vrlo brzo klub će objaviti i drugi veliki transfer te nekoliko transfera odličnih mladih igrača s kojima je suradnja dogovorena i koji dolaze s dalmatinskog bazena. Oni će dodatno provjetriti i osnažiti kadar trenera Saše Subotića".

Šibenčani su, prije toga, ostali bez Nikole Pavića (Torcida), Jure Copića (Olmissum) i Lazara Milosavljevića (slobodni igrač), no sudeći po dolasku Filha, ali i najavama novih pojačanja (i prinova), Crnica će i u narednoj sezoni biti konkurentna u borbi za ostanak, odnosno doigravanje.

Još niti jedno igračko pojačanje, dakle, nisu objavili Square i Futsal Dinamo, s time da su Dubrovčani doživjeli promjenu u stručnom kadru kluba. Hrvatski prvak Futsal Dinamo na svojim se kanalima oprostio od Luke Perića, Kristijana Postružina te, u ponedjeljak, od Tonija Vučkovića, rotacijskog igrača koji je za prvu momčad Dinama debitirao 2020. kao najbolji juniorski strijelac u prethodnoj sezoni. Vučković je za Dinamo ukupno upisao 95. nastupa i zabio 10 pogodaka, a zagrebački klub napušta zbog studentskih obaveza zbog kojih ne može pratiti zahtjevan ritam treninga.

Vučković bi karijeru trebao nastaviti u drugoligašu Uspinjači Gimki na čiju je klupu sjeo proslavljeni Kujtim Morina. Gimka je još ranije objavila dolazak Daniela Matkovića, i ostanak većine stožernih igrača iz prošle sezone. Sa zadržanim kosturom prošlosezonske momčadi te Matkovićem i Vučkovićem, Zagrepčani će biti jedan od najvećih favorita za povratak u elitni rang.

Što se tiče dolazaka u Futsal Dinamo, saznajemo da bi Plavi u narednom periodu trebali predstaviti dva pojačanja.

Podsjetimo, prijelazni rok u futsalu traje do kraja rujna, a nova sezona (turnir Superkupa u organizaciji prvaka Futsal Dinama) tek 11. listopada, nakon završetka Svjetskog prvenstva koje se igra u Uzbekistanu (14. rujna - 6. listopada).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalMNK OsijekFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebCrnica Šibenik

Ostale Vijesti