Benković i Sosa slave naslov prvaka 2018. Luka Stanzl/Pixsell
Benković i Sosa slave naslov prvaka 2018. Luka Stanzl/Pixsell

FOTO Službeno: Borna Sosa postao Bik

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.08.24. | 12:38

Završila je potraga hrvatskog reprezentativca za klubom u kojem će igrati

Nogometni klub Torino sa zadovoljstvom objavljuje da je od amsterdamskog nogometnog kluba Ajax stekao, na privremenoj osnovi s opcijom potpunog otkupa, pravo na sportske nastupe nogometaša Borne Sose, objavili su Bikovi, Toro ili Granata, kako vam je draže, na svojim digitalnim platformama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sad je, dakle, služneno da će 26-godišnji Zagrepčanin do 30. lipnja 2025. Biti članom Torina, kojeg od ove sezone umjesto Ivana Jurića vodi Paolo Vanoli, a u momčadi će mu društvo praviti Nikola Vlašić, već prekaljeni Granatiere.

“Sosa je rođen u Zagrebu, Hrvatska , 21. siječnja 1998. Nogometaš je stasao u omladinskom pogonu zagrebačkog Dinama, momčadi s kojom je debitirao u profesionalnom nogometu sa 17 godina: za njim su četiri sezone s 41 nastupom, uključujući i utakmicu Lige prvaka te osvajanje tri naslova prvaka Hrvatske i dva Kupa Hrvatske. Godine 2018. godine preselio se u Njemačku, u Stuttgart: ovdje je u pet sezona odigrao 115 utakmica, postigao 5 golova i upisao 35 asistencija momčadi s kojom je nastupio iu Europskoj i Konferencijskoj ligi, u kojoj je upisao 25 ​​utakmica. Sosa se može pohvaliti i s 21 nastupom i jednim golom s hrvatskom reprezentacijom s kojom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. godine i drugo u Lige nacija 2023., a sudjelovao je na Europskom prvenstvu koje je održano u lipnju 2024. Cijeli nogometni klub Torino dočekuje Bornu Sosu toplom dobrodošlicom: dobar posao, uvijek Forza Toro!", napisali su Torinezi.

Dan ranije trener Vanoli je pred novinarima uoči subotnjeg gostovanja na San Siru protiv Milana na pitanje o Sosi rekao:

“Sretni smo zbog Borne Sose jer je on bio profil koji smo tražili. Svi smo jako sretni i zadovoljni. On je sigurno igrač koji može podići kvalitetu ove momčadi. Gdje je ova momčad? U trenutku koji sam očekivao. To je proces koji traje, uvijek ideš korak naprijed, pa dva pa tri. Ovo je proces rasta, ne bojim se. Znam da, kao što sam uvijek govorio, treba strpljenja, koje ponekad nemaš, pa tako ni ja, jer želiš sve odmah, ali tu je predanost ovih momaka onome što želiš napraviti”. (G)



Tagovi

Borna SosaNikola VlašićTorinoPaolo VanoliSerie A

Ostale Vijesti