BEAUTIFUL SPORTS/Orangepictures
BEAUTIFUL SPORTS/Orangepictures

Borna Sosa uskoro u dresu novog kluba, mogao bi biti predstavljen prije ogleda s Milanom!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 17:31

Fabrizio Romano, ali i brojni drugi transfer stručnjaci, javljaju kako je posao u završnoj fazi, s tim da je Calciomercato bio prvi koji je donio vijest o transferu.

Nakon samo godinu dana u Amsterdamu Borna Sosa mogao bi, i to je sada prilično izgledno, napustiti nizozemskog velikana Ajax. Iako su ispočetka mnogi vjerovali da će u Eredivisie svoju igru dignuti na razinu više, u Nizozemskoj se nije snašao kao u Njemačkoj zbog čega bi uskoro mogao napustiti klub koji je za njega prošlog ljeta izdvojio osam milijuna eura. Sosu se sada dovodi u vezu s Torinom, klubom čiji je trener donedavno bio Ivan Jurić, dok je prva violina momčadi i dalje Nikola Vlašić, a brojni transfer stručnjaci, među kojima je i Fabrizio Romano, ovih dana pišu kako je cijeli posao u završnoj fazi te da bi hrvatski reprezentativac uskoro trebao preseliti u klub iz Serie A na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa. Doduše, prvi je priču 'provalio' Calciomercato, ali kad se na temu transfera oglasi i Romano, onda je svima jasno kako je posao pred realizacijom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sosa je u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao sam za tri kluba – Dinamo, Stuttgart i Ajax – ali iako je jedno vrijeme bila aktualna priča da bi mogao odjenuti dres Njemačke, on je u konačnici ipak postao standardan reprezentativac Hrvatske. Dosad je u crveno-bijelim kvadratićima skupio 21 nastup, a jedini pogodak postigao je u 2-1 slavlju protiv Danske u Ligi nacija. Kako je Ajax prošle sezone u potpunosti podbacio, za očekivati je bilo da će se ovog ljeta mnoge stvari promijeniti u njihovoj svlačionici, a jedan od igrača koji će platiti ceh je upravo Sosa koji je u klub stigao na inzistiranje sada već bivšeg sportskog direktora Svena Mislitanta koji je iz Ajaxa doslovno potjeran zbog sumnji u nezakonite radnje prilikom transfera.

Prošle sezone Sosa je u dresu Ajaxa skupio 25 nastupa u svim natjecanjima (ukupno 1569 minuta), a može se pohvaliti i s pet asistencija. Iako on sigurno nije glavni razlog loše sezone Kopljanika, na kraju mu je ipak rečeno kako na njega te još nekolicinu prvotimaca novi trener Francesco Farioli ne računa zbog čega je u konačnici prebačen u drugu momčad. Inače, dosad su iz kluba otišli Conceicao (Porto, 10.5 milijuna eura), Mikautadze (Metz, 13 milijuna eura), Rulli (OM, četiri milijuna eura) i Sanchez (tri milijuna eura, Cruz Azul), dok je jedino novo ime u svlačionici iskusni Bertrand Traore koji je nakon neslavne šestomjesečne avanture u Villarrealu u klub stigao kao slobodan igrač.

Ako ne dođe do nekog velikog zaokreta, Sosa bi s dresom novog kluba mogao pozirati do kraja tjedna, s tim da navijači 'navijaju' da ga klub predstavi prije okršaja s Milanom protiv kojeg momčad iz Torina na San Siru otvara novu sezonu (subota, 17. kolovoza, 20.45 sati).



Tagovi

Borna SosaTorinoLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Ajaxposudba

Ostale Vijesti