nordphoto GmbH / Bratic
nordphoto GmbH / Bratic

Vatreni mercato: Sosa i Perišić čekaju rasplet, Baturina i Pašalić bliži ostanku u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.08.24. | 08:00

Hrvatska će otvoriti Ligu nacija gostovanjem kod Portugala početkom rujna, a čini se kako i nema previše otvorenih pitanja oko ljetnih transfera

Ljetni prijelazni rok polako ulazi u svoju završnicu, ali baš i nema puno otvorenih pitanja kod Vatrenih. Izabranici Zlatka Dalića, barem oni s nekog šireg popisa, manje više, ostali su u klubovima iz kojih su krenuli na Euro početkom ljeta. Neki su, poput Labrovića, usred turnira riješili transfere. Pouzdani vratar Rijeke iskoristio je blizinu Augsburga pa iz pripremne baze u Neuruppinu otišao na liječnički i potpis ugovora.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pričalo se da bi Livaković mogao napustiti Tursku, ali to i nije imalo neke realne podloge. Jose Mourinho šapnuo je našem vrataru uoči prijateljskog sudara s Portugalom u Lisabonu da itekako računa na njega. Ivušić je ostao na Cipru.

Od braniča, bilo je tu nekih migracija poput transfera Pongračića koji je naplatio dobru sezonu u dresu Leccea odlaskom u Fiorentinu za 15 milijuna eura odštete. Martin Erlić pridružio se Nikoli Mori u Bologni za sedam milijuna, dok se Josip Stanišić vratio iz Leverkusena u Bayern i produžio ugovor do 2029. godine. Moro se ovih dana spominjao u kontekstu povratka u HNL, ali Bologna je spustila rampu. Za sada.

Novi ugovor čeka i Bornu Sosu. Doduše ne u Amsterdamu jer se Ajax pomalo neshvatljivo odrekao usluga lijevog beka kojeg su prije godinu i pol platili osam milijuna eura Stuttgartu. No, za Sosu nema zime... Ponuda je dovoljno, na njemu je da bira. Može se vratiti u Bundesligu, zovu ga iz Italije, opcija je i Turska. Kako bilo, u sljedeća dva tjedna trebala bi se rasplesti i ta priča. U Amsterdamu će ostaviti Josipa Šutala kojem je dobro krenulo u sezonu.

Klupska pripadnost veznog reda Vatrenih ostala je gotovo identična. Tek je Luka Sučić promijenio poslodavca. U transferu vrijednom deset milijuna eura otišao je iz Salzburga u Real Sociedad. Modrić je produžio s Realom, Brozović, Kovačić, Pašalić, Majer i Vlašić ostali su u svojim klubovima.

Doduše, tek je otvoreno pitanje nastavka karijere Martina Baturine. Za sada Dinamo nema konkretne ponude za svog veznjaka, tek puno interesa. No, i to se lako promjeni u finišu prijelaznog roka. Baturina je dobro otvorio sezonu i bilo bi šteta za Dinamo da ne ostane barem do zime, nadamo se u Ligi prvaka, ali jasno je da bi mladi veznjak mogao preko Bregane u slučaju dobre ponude. Marko Pjaca vratio se u Dinamo koji je htio i Marca Pašalića, ali Damir Mišković bio je tvrd pregovarač. Na Rujevici bi rado prodali desno krilo, ali drže cijenu koju su za Pašalića bili spremni platiti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Međutim, tih pet milijuna nitko drugi nije dosegao a njemu se baš i nije dalo ići na Arapski poluotok.


U međuvremenu je Dinamo doveo na tu poziciju Juana Cordobu. Iako neki sugeriraju da to ne znači ujedno da su odustali od Pašalića, jasno je da u Maksimiru neće “pod mus” ići u realizaciju tog transfera i da je sasvim izvjesno kako će napadač ostati u Rijeci i nakon ljeta.

Bilo je glasina da bi Andrej Kramarić mogao naplatiti tih 130 golova u Bundesligi jednim lijepim transferom na Arapski poluotok gdje su ga bili spremni platiti suhim zlatom. Međutim, kako stvari stoje, Kramarić će ovih dana krenuti u svoju devetu sezonu Bundeslige.

Bruno Petković ovih je dana otklonio sve upitnike i stavio autogram na novi ugovor s Dinamom a jedino otvoreno u napadačkoj formaciji Vatrenih jest sudbina Ivana Perišića. Do jučer se činilo kako će napadač ostati u Hajduku, ali konflikt s Gennarom Gattusom gurnuo je Perišića prema izlaznim vratima. U ugovoru stoji da je odštetna klauzula 200 tisuća eura i jasno da je Perišić taj koji može birati. U krajnjem slučaju, ne bi mu bio problem osobno izvaditi karticu i učiniti se slobodnim igračem na tržištu.



Tagovi

HNSHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacijaBorna SosaIvan PerišićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti