Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Talijani tvrde: Borna Sosa stiže u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 17:00

Hrvatski reprezentativac trenutno trenira s B momčadi Kopljanika.

Nakon što je trener Ajaxa Francesco Farioli prebacio Bornu Sosu u B momčad, bilo je jasno da će epizoda hrvatskog reprezentativca u Amsterdamu uskoro završiti. S obzirom na to da Sosa ima tek 26 godina i pregršt iskustva na najvišoj internacionalnoj razini, a smatra ga se i jednim od ofenzivno najpotentnijih bekova Europe, bilo je također jasno da neće predugo trenirati s Ajaxovim 'klincima' i rezervama. Kao nove Sosine destinacije spominjale su se Borussia Dortmund, Atalanta i posebno 'glasno' Besiktas.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, kako stvari, stoje Sosa će uskoro postati novim igračem Torina. Prva meta Il Tora za poziciju lijevog beka bio je Robin Gosens, no Union ga u ovo trenutku nema namjeru prodati. Prema tome, Torino se okrenuo Ajaxu i Borni Sosi. Prema pisanju Tuttomercata, Sosa bi u Torino trebao stići na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora.

Ako se taj transfer realizira, Susu će u Torinu dočekati kolega iz reprezentacije Nikola Vlašić i trener Paolo Vanoli koji je na klupi Il Tora zamijenio Ivana Jurića.

Sosa je u karijeri igrao za Dinamo, Stuttgart i Ajax u kojeg je stigao prošlog ljeta u transferu 'teškom' osam milijuna eura. U 25 utakmica za Kopljanike zabilježio je 5 asistencija, što je ipak skromniji učinak od onog kojege je imao u Stuttgartu, u 115 utakmica pet golova i čak 35 dodavanja. Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 21 nastup i prije tri godine osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ugovor s Ajaxom veže ga do ljeta 2028.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AjaxTorinoBorna Sosa

Ostale Vijesti