EXPA/ Pressesports/ Alain Mounic
EXPA/ Pressesports/ Alain Mounic

Florentino i Luka si dali ruke: Modrić ostaje još jednu sezonu!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.05.24. | 14:33

Marca je rano popodne u srijedu javila da je hrvatski Maestro pristao ostati i nakon sastanka s predsjednikom preostaje samo potpisivanje ugovora kako bi dogovor postao služben

Prema pisanju madridskog lista Marca, bliskog Kraljevskom klubu, sastanak Luke Modrića i Florentina Péreza, predsjednika Real Madrida, doveo je do potpunog dogovora o produljenju ugovora s hrvatskim veznjakom na još jednu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema ovom izvoru, sporazum će postati službeni čim svi dokumenti budu spremni za potpisivanje. Vijest o obnovi ugovora za Modrića, koji će 9. rujna napuniti 39 godina, dolazi samo dan nakon što je Toni Kroos, s kojim je Hrvat formirao legendarni vezni red, najavio da će na kraju ove sezone objesiti kopačke o klin.

Marcin novinar Jose Felix Diaz, koji prati najtrofejniji španjolski klub, dakle španjolski Tomo Nilota, objavio je nakon dobivenog miga kako će Luka Modrić nastaviti još jednu sezonu odjeven u kraljevsko bijelo. Situacija se potpuno preokrenula i ono što se dugi niz mjeseci sezone činilo kao zbogom nakon dvanaest sezona u Real Madridu, nedavno se promijenilo i Hrvat će produžiti svoju legendu kao ‘madridista’ na još jednu godinu... najmanje! Poklon-satovi koje je Lukita već naručio za oproštaj morat će, dakle, pričekati, laseri će morati ponovno raditi gravure… No, o tom potom.

Dogovor između samog Luke Modrića i Florentina Péreza potpun je za kontinuitet veznjaka, piše dalje Felix Diaz. Dobre igre posljednjih tjedana, apsolutna predispozicija Hrvata da nastavi uživati ​​u onome što smatra "najboljim klubom na svijetu i najboljim ambijentom za igranje nogometa" i odluka čelnika Real Madrida da ne 'denaturalizira' šampionsku momčad nakon odlaska Kroosa i više nego izgledni odlazak Nacha doveli su do apsolutne promjene koja će se odraziti i na novi ugovor za jednu od najvećih referenci u povijesti Bijelog kluba.

Tako će i Ancelotti prodisati nakon iznenadna Kroosova zbogom. "Barem jedan", rekao je Talijan, svjedoče zidovi Valdebebasa, a kontinuitetom Hrvata može se završiti tranzicija onoga šampionskog veznog reda kakav su činili Casemiro, Kroos i Modrić. Najprije se oprostio Brazilac, a dvije godine kasnije Nijemac, dok će najniži od njih posljednji napustiti planet Real Madrid.

Modrić cijelu sezonu nije razmišljao o oproštaju od nogometa. Dapače, oni koji ga poznaju ne isključuju da će ovaj oproštaj uslijediti tek nakon Svjetskog prvenstva 2026. u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi. Osjeća se jakim i voli samo nositi Real Madridovu majicu i onu šahovsku crveno-bijelu Hrvatske s kojom je postao doprvak svijeta, osvojio treće mjesto na Mundijalu te drugo u Ligi nacija.

Nakon što su teški trenuci doživljeni u tekućoj kampanji prevladani, Modrić se uspio opravdati svojim nogometom i preuzimanjem svoje nove uloge u momčadi. On i Ancelotti su razgovarali i savršeno razumjeli situaciju. Potpuno i apsolutno poštovanje prema liku trenera i jednog od kapetana. Od sljedeće sezone prvog!

Florentino Pérez, kao što je Marca pisala prošli petak, bio je taj koji je zagospodario situacijom i sve je završilo dogovorom tako da se priča nastavlja, ona o Modriću u bijelom i ona o Real Madridu s hrvatskim genijem, koja je započela 2012. godine i ne vidi joj se kraj.

Još jedan od Modrićevih argumenata za nastavak je ispisivanje povijesti, odnosno njezino proširenje, jer će Hrvat moći oboriti Puskasov rekord da je najstariji nogometaš koji je odigrao utakmicu za Real Madrid. Maestro ima 39 godina i jedan mjesec. Obnova jamči da će ga i nadmašiti, jer veznjak tu dob navršava 9. rujna. Trenutačno je drugoplasirani, a Buyo je na trećem mjestu, ispred Jerzyja Dudeka, istakla je Marca.

Dodajmo da financijski detalji nisu objavljeni, a špekuliralo se da je ugovor ipak dvostruko manji od posljednjeg. No,saznat će se i te brojke, iako su manje bitne. Glavno je da LM10 ostaje Realov brend, kako piše Marca, baš tim izrazom - Brend. Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je najvažnije da joj kapetan dođe s čistom glavom što se klupske budućnosti tiče na pripreme za Euro. Prije toga, pak, mora još obaviti jednu 'sitnicu'. Osvojiti s Kraljevskim klubom 15. naslov prvaka Europe, čime bi svom bivšem klubu Dinamu omogućio izravan plasman u doigravanje za Ligu prvaka odnosno osigurao najmanje skupine Europske lige najesen. Barem na taj način, dakle, #imalobismisla. (nl)



Tagovi

Luka ModrićFlorentino PerezReal Madrid#imalobismislaGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti