REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Germanijak doznaje: Modrić naručio oproštajne darove za suigrače, jedan detalj posebno će pamtiti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 12:16

Svijet se priprema za ono što se činilo nezamislivim posljednje desetljeće - Real Madrid bez Luke Modrića

Hrvatski maestro Luka Modrić donio je odluku - njegova era u Kraljevskom klubu završena je. Posljednji čin bit će finale Lige prvaka koje će igrati protiv Borussije Dortmund 1. lipnja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako doznaje Germanijak, Luka je već prije nekoliko tjedana naručio oproštajne poklone i to prema našim informacijama 50-ak satova s laserskom gravurom. Na njima će biti ispisane godine njegovog boravka u Madridu, dakle, 2012. i 2024., ali i poseban, emotivan detalj - njegova karakteristična poza kako puca.

Možda je poklone naručio baš kada je postao najstariji i najtrofejniji igrač u povijesti slavnoga kluba. Naime, četiri kola prije kraja ove sezone u Real Madrid osigurao je svoj 36. naslov prvaka Španjolske. Kapetan hrvatske reprezentacije se osvajanjem ovoga naslova još jednom upisao u povijesne knjige Kraljevskog kluba. Modrić je osvojio 25. trofej kao igrač Reala te tako ušao u društvo s još tri nogometaša: Marcelom, Karimom Benzemom i njegovim aktivnim suigračem - Nachom Fernandezom. I što je najbolje, tu nije kraj.

U finalu Lige prvaka ima priliku osvojiti još jedan trofej, a ujedno i prilika da šesti pust uzme Ligu prvaka. Luka se prvi put popeo na vrh Europe 2014. baš pod vodstvom današnjeg trenera Carla Ancelottija. Zatim je uslijedio hat-trick od 2016. do 2018. u razdoblju dok je Real vodio Zinedine Zidane. Naposljetku, opet s Ancelottijem na klupi, Modrić i Real su otišli do kraja i 2022. godine. Bude li osvojio šestu, Luka će opet ispisati povijest kao igrač s najviše osvojenih Liga prvaka.

Osim toga, Modrić je postao najstariji Realov igrač u La Ligi. Prestigao je legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je to uspio s 38 godina i 238 dana. Puškaš je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana, a onda nekoliko dana kasnije svojim sprintom od 80 metara u posljednjim minutama utakmice protiv Bayerna Realu otvorio vrata još jednog finala Lige prvaka. Kakav bi završetak njegove ere u Madridu bio kada bi za kraj zabio gol vanjskom na Wembleyu, baš onako kako on zna, kako je to učinio i protiv Škotske na Hampden parku, drugom najvećem hramu nogometa na Otoku, u dresu reprezentacije. Onda bi i satovi dobili još posebnije značenje.



Tagovi

Luka ModrićReal MadridLjetni prijelazni rokGermanijak transferinogometni transferi#imalobismisla

Ostale Vijesti