REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Emotivni susret Dalića i Deschampsa: Oba su nedavno izgubila očeve, ali su smogli snage voditi svoje momčadi (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 21:30

Didier Deschamps izbornik je koji trenutno potpuno razumije našega Zlatka Dalića

Hrvatska nogometna reprezentacija traži protiv najtežeg mogućeg protivnika iskupljenje za neugodan poraz od Austrije u Gradskom vrtu (3:0). Na Poljudu Vatreni igraju protiv Francuske utakmicu Lige nacija, tribine su pune, Vedran Ćorluka je prije utakmice rekao: "Ne brinite, dobri smo, nije bilo drame, poraz nije dobar, ali idemo dalje". Emotivna je ovo utakmica. Naš kapetan Luka Modrić igra svoju 150. utakmicu za reprezentaciju, čak su mu tribine posvetile i transparent.

No, onaj kojemu će cijeli ovaj ciklus biti posebno emotivan zasigurno je i naš izbornik Zlatko Dalić. Preminuo mu je otac prije samo nekoliko dana, izbornik je odmah po doznanju vijesti napustio kamp i zaputio se u rodno Livno, ali odmah nakon sprovoda na kojemu nije skrivao iskrene suze za svoga oca, stigao je natrag među Vatrene. Bilo je to u Osijeku, a onda je na sve stigao i taj poraz. No, Dalić kao Dalić, poručio je da se momčad mora držati skupa, ispričao se navijačima što su vidjeli lošu predstavu naše reprezentacije i odlučno poručio da će imati iskupljenje protiv Francuza.

A baš na klupi naše crne mačke, galskih pijetlova, sjedi Didier Deschamps, izbornik koji trenutno potpuno razumije našega Zlatka Dalića. Naime, i francuski je strateg nedavno izgubio svoga oca. Stoga je posebno lijepo bilo vidjeti susret svjetskog prvaka i svjetskog doprvaka prije početka utakmice na Poljudu. Čvrst zagrljaj i iskren izraz sućuti kao pokazatelj veličine i jednoga i drugoga, ali i njihove snage koju su smogli pa odlučili voditi svoje momčadi u ovome periodu.



Ostale Vijesti