Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Dinamo u Puli: Pjaca opet kreće s klupe? I još nekoliko intrigantnih pitanja

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 19.10.24. | 08:11

Nenad Bjelica osmi će put voditi Modre protiv Istrijana. Dosad ima svih sedam pobjeda

Sedam pobjeda, ako računamo i onu utakmicu, koju zbog kazne nije vodio s klupe, ali mu se piše. Toliko ih Nenad Bjelica ima s Dinamom protiv Istre 1961. Triput na Drosini, dvaput vrlo uvjerljivo (4-0 i 4-1). Da, bila su druga vremena, druga momčad i drugačiji protivnik, međutim, ne treba umanjiti taj Dinamov adut uoči novog gostovanja u Puli (18.30 sati).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvijek je nakon reprezentativne stanke i nekoliko dana prije važnog europskog dvoboja zanimljivo vidjeti kakav će sastav na teren poslati Dinamov trener. I što će njime poručiti. Nema Bjelica, zapravo, previše razloga rotirati momčad, imali su dva tjedna pauze, odradili mini-pripreme i logično je da na travnjak Drosine istrči najbolja momčad u ovom trenutku. Osim Nevistića i Petkovića, koji su ozlijeđeni i koje će Bjelica čuvati za Salzburg. I, baš zato će biti intrigantno kako Bjelica uopće vidi svoju najbolju momčad. Jedno od glavnih pitanja jest, hoće li Marko Pjaca opet krenuti s klupe? Jedinih 27 minuta kod Bjelice odigrao je protiv Lokomotive, kasnije je bio lagano ozlijeđen. No, išao je u reprezentaciju, tamo nije odigrao ni minute, po svemu sudeći vratio se zdrav. I spreman za izazove u Dinamu. Ne bude li ni u Puli u prvih, postat će sasvim jasno da kod Bjelice on nema status prvotimca, kao što ga je imao kod Jakirovića. Barem zasad!

"Razmišljamo stvarno samo o Puli. To je jedini fokus u ovom trenutku, o svemu ostalom ćemo razmišljati poslije te utakmice. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za ostale izazove.", rekao je Bjelica u najavi utakmice. A mi tražimo još neke fokuse, koji će utakmicu u Puli učiniti dodatno zanimljivom. Recimo, kako će Martin Baturina i Petar Sučić istrčati u HNL-u nakon sjajnih partija u dresu reprezentacije. Mogu li samo nekoliko dana nakon blještavila reflektora Lige nacija, zasjati i u 'blatu' domaće lige? Na takvoj se muci poznaju junaci. U kadar se vraća Samy Mmaee. Je li on Bjeličina opcija za utakmicu u Salzburgu ili će Dinamov trener i dalje vjerovati Torrenteu? Ako ga vidi za Red Bull, onda ga i ove subote očekujemo u momčadi, barem u nekoj minutaži. Dalje... Nathanaël Mbuku prošlog je tjedna debitirao za reprezentaciju i upisao asistenciju u pobjedi DR Konga protiv Tanzanije. Istina, zadnji se priključio momčadi, tek u četvrtak, međutim, znatižljeni smo i njega vidjeti u nešto većem opsegu utakmice. Je li Drosina mjesto njegova uzleta? I je li mjesto na kojemu će se golovima vratiti Sandro Kulenović? Sjajno je krenuo u sezonu, zabio osam golova, a u zadnja dva mjesec tek jedan, protiv Banjola u Kupu. Razlog je i taj što je uglavnom počinjao kao pričuva, ulazio s klupe, neke utakmice niti to. Izgubio je formu, na Puli će je pokušati pronaći od prve minute.

"Spremni smo za Pulu i očekujem da se vratimo s tri boda.", poručio je Bjelica, koji će, dakle, na Drosini otkriti neke karte i pokazati kako trenutno stoje stvari u svlačionici. Tko je pred kime u prednosti. Istru je Bjelica nazavao atipičnom momčadi HNL-a, komplimentirao treneru Paolu Tramezzaniju. Koji je nešto kasnije uzvratio na isti način. Uostalom, u Maksimiru ga je ljetos pobijedio Sergej Jakirović (5-0).

"Radi se o jako kvalitetnim trenerima, a Bjelicu sam imam prilike i upoznati u Italiji. Dinamo uvijek ima pobjednički mentalitet, to je pokazao zadnjih 20 godina, a taj pobjednički mentalitet te tjera da se svakoj momčadi suprotstaviš s maksimalnom pozornošću i koncentracijom. Tako će biti i u subotu, u to sam uvjeren”, rekao je trener Istrijana. Koji, ne sumnjamo Dinamu priprema neku zamku. Bjelica će je, naravno, pokušati izbjeći.

MOGUĆI SASTAV ISTRE 1961:

Majkić - Valinčić, Iovu, Koski, Heister - Blagojević, Kadušić - Lawal, Lekoueiry, Lisica - Filet. Trener: Paolo Tramezzani.

MOGUĆI SASTAV DINAMA:

Zagorac - Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel -. Mišić, Sučić - Cordoba, Baturina, Hoxha - Kulenović. Trener: Nenad Bjelica.

Utakmica na Aldu Drosini počinje u 18.30 sati (Maxsport 1). Glavni sudac je Dario Bel (Osijek). Pomoćnici su Kruno Šarić (Županja) i Bruno Geller (Sv.Ivan Zelina). VAR sudac je Ivan Matić (Osijek) a AVAR Luka Pajić (Rijeka).



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961Marko PjacaNenad BjelicaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti