NK Istra 1961
NK Istra 1961

Tramezzani: “Bjelicu sam upoznao još u Italiji, a Dinamova je najveća snaga pobjednički mentalitet”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 14:45

Trener Istrijana i igrač Iurie Iovu pred novinarima u Puli uoči dolaska prvaka

U subotu u 18.30 (MAXSPort 1) na Aldo Drosini u 10. Kolu hrvatskog nogometnog prvenstva gostuje Dinamo, a nadmetanje s prvakom Hrvatske dan prije u Puli su na druženju s novinarima najavili trener Istrijana Paolo Tramezzani te obrambeni igrač Iurie Iovu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zeleno-žuti su pred odlazak na prvenstvenu stanku svladali Osijek 2-1, prekinuvši tako niz od tri utakmice bez pbjede (dva poraza i remi). Dinamo, pak, ima dvije pobjede nakon poraza u Koprivnici 21. rujna, Lokomotivu (5-1) i Varaždin (1-0).

“Sretan sam što nastavljamo natjecanje, ova pauza je dobro došla da nastavimo dobro raditi i trenirati. Imali smo nekoliko igrača koji su pozvani u mladu reprezentaciju, svi su igrali i dobro odradili, sretni smo i ponosni što su napravili i znamo da će im sutra biti glava na 100% u utakmici”, kazao je Tramezzani.

“Imamo još dva treninga i nakon toga ću donijeti odluku o sastavu. Uvijek volim raditi eksperimente, no olakšava mi što su svi moji igrači uvijek na dispoziciji, znam da daju sve za momčad i kad imaš takve igrače, s takvim karakterom, to treneru daje puno mogućnosti. Sve što radim radim jer imam podršku svojih igrača. Natjecanje je jako u ovom trenutku, istina je da svi moji igrači zaslužuju priliku, znam da imam puno dobrih igrača što mi daje mogućnosti da biram način i stil igre, eksperimentiram, ali uvijek s ciljem traženja najbolje solucije za momčad”, naglasio je strateg Puljana.

Prošle utakmice na klupi Dinama je bio Jakirović, ovoga puta je to Bjelica.

“Radi se o jako kvalitetnim trenerima, a Bjelicu sam imam prilike i upoznati u Italiji. Dinamo uvijek ima pobjednički mentalitet, to su pokazali zadnjih 20 godina, a taj pobjednički mentalitet te tjera da se svakoj momčadi suprotstaviš s maksimalnom pozornošću i koncentracijom. Tako će biti i u subotu, u to sam uvjeren”, poručio je Mister Tramezzani.

Potom je riječ dobio moldavski U21 reprezentativac:

“Vjerujem da je u subotu pred nama vrlo intenzivna utakmica, jako je bitno kako ćemo ući u unadmetanje i u drugo poluvrijeme, moramo pokazati sebe, pokazati da nas nije strah boriti se i uzeti bodove. Kod nas je svlačionici uvijek jako dobra atmosfera, i kad pobjeđujemo i kad gubimo, jako smo povezani kao momčad, uvijek razgovaramo međusobno ako imamo nekih problema, a isto tako zajedno i slavimo pobjedu”, najavio je Iurie Iovu.

U 1. kolu u Maksimiru Dinamo je slavio 5-0, Iovu je igrao cijelu utakmicu…

“Vjerujem da se neće ponoviti tako loš rezultat i mislim da će ovoga puta Dinamu biti puno teže, jer učimo iz svojih grešaka kako bi bili bolji iz utakmice u utakmicu. Kad igraš kod kuće uvijek se osjećaš bolje, više je adrenalina, bolja je koncentracija, ali na kraju je bitno dati svoj maksimum, bilo da se radi o domaćoj ili gostujućoj utakmici”, poručio je simpatični Moldavac. (G)



Tagovi

Paolo TramezzaniIurie IovuIstra 1961Hrvatska nogometna ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti