Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ozlijeđeni Nevistić i Petković! Neće igrati u Puli, Bjelica im se nada u Salzburgu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 10:30

Problemi za Dinamova trenera uoči subotnjeg gostovanja na Drosini, dvojica važnih igrača propuštaju utakmicu

Dinamo u subotu gostuje u Puli (18.30 sati). Jasno je da je pobjeda imperativ, Istra 1961 često je Modrima bila opasan suparnik na svojem terenu, uglavnom su to utakmice za jedan gol ili gol razlike. A Nenad Bjelica u toj utakmici neće moći računati na dvojicu važnih igrača.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Svi su većinom vratili zdravi iz reprezentacija, Mbuku je stigao zadnji, u četvrtak. Osim Petkovića, koji ide na put ali neće igrati, a neće biti niti Nevistića, kojega muči list. Svi ostali su dobro radili u ovoj pauzi, spremni smo za Pulu i vjerujemo da ćemo se vratiti s tri boda", kazao je Bjelica, ne dižući pretjeranu paniku zbog ozljeda standardnog dvojca. Iako, nije baš bezopasno. Petković se požalio na bolove u aduktoru, dok Nevistićevi problemi s listom, zapravo, potječu od problema s leđima. Pisali smo zadnjih dana da su u Maksimiru odahnuli zbog Nevistića, da je normalno trenirao i da mu ta leđa ne bi trebala stvarati veći problem, međutim, leđa su specifična, nikad se ne zna kad će 'udariti'. Sad se ta bol prelila u list pa ne žele u Dinamu ništa riskirati. No, prema sadašnjem stanju obojica bi trebala biti spremna za utakmicu Lige prvaka u Salzburgu u srijedu. Zapravo, Petković gotovo sigurno, Nevistić je možda još i upitan. Za razliku od Petkovića, koji će biti s momčadi u Puli, Nevistić će ostati u Zagrebu i ovdje se liječiti.

Očekujemo da će Bjelica, osim njih dvojice, u Puli poslati na teren svoje najjače resurse, da neće kalkulirati zbog utakmice u Salzburgu.

"Razmišljamo stvarno samo o Puli. To je jedini fokus u ovom trenutku, o svemu ostalom ćemo razmišljati poslije te utakmice. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za ostale izazove. Gledao sam Istru protiv Hajduka, s obzirom da sam bio bez posla, a živim tamo. Kvalitetna su momčad, dobro vođena, agresivini, igraju atipično za ostale momčadi u HNL-u. Teško ih je pobijediti, ali vjerujem da ćemo to napraviti. Imaju puno kvalitetnih mladih igrača i stranaca, kvalitetna momčad."

Kako se radilo u reprezentativnoj stanci?

"U prvom smo tjednu regenerirali momčad, zahvaljujemo i domaćinu u Svetom Martinu na gostoprimstvu. Nakon toga smo se odmorili nekoliko dana, ali ovaj tjedan odlično trenirali. Malo nas je kiša poremetila, ali, uspjeli smo se adpatirati na vrijeme. Perković? Vjerujemo da će za sedam dana biti u treningu, Perić je odradio sve treninge, dobro izgleda. Ta je ozljeda iza njega, imao malo problema s leđima, treba mu samo treninga i koja utakmica da bude na raspolaganju. Stojković je isto dobro, solidno je trenirao, dali smo mu i malo minuta, nema razloga da ne bude u konkurenciji za momčad", kazao je Bjelica, koji već u petak vodi momčad u Pulu.



Tagovi

GNK DinamoIvan NevistićBruno PetkovićNenad BjelicaIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti