Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Dinamo ga je imao 'gratis', trebao je doći na liječnički, a onda su Modri odustali. Sad ga traži pola Europe!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.07.24. | 08:35

Švicarski stoper još je jedan igrač, kojega lani Modri nisu doveli besplatno. Blizu je Premiershipa, ali ima ponude i drugih klubova iz liga Petice. Dinamo je umjesto njega doveo Bernauera

Sjećate li se Bećira Omeragića? Švicarski stoper bio meta Dinama u dva navrata tijekom proteklih godinu i pol dana, bio je vrlo blizu dolaska u Maksimir, međutim, transfer je u zadnji tren propao. Bećiragić je iz Züricha otišao u francuski Montpellier, odradio odličnu sezonu u Francuskoj i sad ga čeka novi transfer! No, krenimo redom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bećira Omeragića, tada švicarskog U21 reprezentativca, koji se našao i na pretpozivu za Euro, htio je u ljeto 2022. Dinamo dovesti Zdravko Mamić. Naime, iako je tamo gdje jest već nekoliko godina, Mamić je svojim utjecajem, koji je u Maksimiru bio sve manji, preporučio Omeragića, no, Dinamo nije želio plaćati odštetu od 1,6 milijuna eura i ulaziti u Mamićeve 'kombinacije', iako je bilo jasno da je riječ o kvalitetnom stoperu. No, nekoliko mjeseci kasnije, u prosincu 2022., Omeragić je opet postao Dinamova meta. Ante Čačić, ondašnji trener i sportski direktor Modrih, dao je zeleno svjetlo za njegov dolazak na ljeto, a tadašnja Uprava krenula u realizaciju posla. I to ne po Mamićevim uvjetima, sve je bilo dogovoreno, Omeragić je prošlog ljeta trebao iz Züricha doći u Dinamo kao slobodan igrač, bez odštete. Koliko je sve bilo blizu govori činjenica da je već bio zakazan i liječnički pregled, jednog utorka u Zagrebu, Omeragić je već okolo pričao da dolazi u Dinamo, u kojemu će se pokušati nametnuti švicarskom izborniku.

Međutim, samo dva-tri dana prije no što je trebao stići u Dinamo, Modri su odustali od posla. Baš u vrijeme kad su pitanje Dinamove struke preuzeli Dario Šimić i Igor Bišćan, Omeragić od prvog dana nije bio njihov izbor. Jesu li samo htjeli promijeniti sve odluke, koje su donijeli Ante Čačić i dio bivše klupske vlasti ili su doista procijenili da Omeragić nije igrač za Dinamo, nije do kraja poznato. Navodno je Šimić dobio neke signale da se ne radi o igraču kvalitete za Dinamo te je stoga odlučio odustati o Omeragića, a on je, vidjevši da ga Dinamo više neće, prihvatio ponudu Montpellierea i otišao u Fracusku. Dinamo je, pak, iz Francuske za 1,2 milijuna eura doveo Maxime Bernauera, u kojega se Igor Bišćan tada 'zaljubio'. Bila je loša procjena Dinamove struke što nisu tada poslušali Čačića i 'bivše'... No, nisu u Dinamo došli niti Marco Pašalić, Toni Fruk, Marin Pongračić pa i ne mora čuditi što nisu u Maksimiru prepoznali i Omeragića.

Sad je Švicarac jedna od popularnih tema prijelaznog roka. Odigrao je prošle godine 31 utakmicu za Montpellier na visokoj razini i već nakon godinu dana mogao bi napustiti taj klub. Naime, Omeragić je u ozbiljnim pregovorima s Evetonom, mogao bi završiti u Premiershipu, međutim, Toffies nisu jedini, koji ga žele. Omeragić je i ozbiljna opcija Lilleu kao zamjena za Yoroa, koji je na pragu Manchester United, a žele ga, konkretno ili manje konkretno, Fiorentina, Torina i West Ham. Na TM-u vrijedi šest milijuna eura, mogao bi otići za viši iznos. A mogao je, trebao je biti, zapravo, već je jednom nogom bio u Dinamu. Besplatno! Dinamo se još uvijek oporavlja od tog lanjskog prijelaznog roka, od kaosa koji je tada vladao u Maksimiru, 'sapunanja dasaka' i međusobnih podmetanja. Eh, kad bi barem netko znao objasniti, konkretno i jasno, što mu je to zasmetalo na Omeragiću i što je to vidio u Bernaueru da su u zadnji tren odustali od ovog posla!?



Tagovi

GNK DinamoBećir OmeragićMontpellierIgor BišćanLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti