Damir Špehar/PIXSELL
Damir Špehar/PIXSELL

Derbi sjevera: Varaždin i Slaven Belupo idu po prvu pobjedu, putokaz im je otpor Hajduku

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 08:02

Utakmica je na rasporedu od 18.15 sati (MAXSport 1)

Derbi sjevera na rasporedu je ove subote (18.15, MAXSport 1) u Baroknom gradu gdje Varaždin dočekuje Slaven Belupo u 4. kolu Hrvatske nogometne lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iznimno je to važna utakmica zbog rivalstva dva stabilna člana HNL-a koji imaju svoju publiku, pa nam mogu ponuditi čari kakve to recimo ne pružaju dvoboji 'velike četvorke'.

Zanimljivo je da oba sastava u tri kola ove sezone još nemaju pobjedu, Varaždinci imaju dva remija, a Koprivničanci jedan, no imali su težak raspored.

I jedni i drugi su pokazali potencijal u susretima s Hajdukom na Poljudu, Varaždin je u prošlom kolu vodio, pa prosuo pobjedu, dok je Slaven u prvoj utakmici u Splitu, kad su Bijeli još bili opterećeni Europom, mogao do boda u završnici, ali nije im priznat pogodak, autogol Dominika Prpića za 2-2.

Uzalud treneru Ivanu Radeljiću što su mjerodavni priznali da akcija u začetku nije trebala biti prekidana, jer bi VAR kasnije dao za pravo njegovoj momčadi i gol bi vrijedio.

Ovako su stratega koprivničke momčadi iznervirale sudačke odluke pa je skupljeno nezadovoljstvo istresao na utakmici s Lokomotivom u kojoj je također bilo dvojbenih odluka i dobio crveni karton te kaznu od tri i pol tisuće eura. Nije mu bilo lako gledati kako ne dolazi u priliku naplatiti dobar rad, ali ga ne opravdava, jer bi se ipak morao kontrolirati.

Ovako će s tribina gledati dvoboj u Varaždinu koji je pripremio za pomoćnike Mateasa Delića i Marija Dodika, a iz više pozicije moći će vidjeti bolje što eventualno treba mijanjati.

Domaći trener Nikola Šafarić isto radi dobar posao koji ne dolazi na naplatu, a nada se da bi to moglo biti ove subote. Ima odlična krila u Micheleu Šegi i Dimitru Mitrovskom koji su namučili Hajduk, još samo da se otvori Marku Dabri kao centralnom napadaču i to će biti dobro, vjeruju navijači Varaždinaca.

Slaven je dobro radio tijekom priprema, ali im se dogodilo da su kada je prvenstvo već počelo, otišli Tomislav Štrkalj i Bujar Pllana, a ranije je Radeljić ostao bez Benedika Mioča te Ivana Lepinjice, pa mu nije u hodu iznova se popunjavati. Par dana uoči gostovanja u Varaždinu angažirali su iskusne igrače Ivana Dolčeka i Alena Grgića koji imaju pravo nastupa već ove subote.

Domaći nemaju problema sa ozljedama, očekuje se slična postava kao u Splitu samo u ofenzivnijoj varijanti, dok kod gostiju nema Ivana Jelića Balte. Moguće je Radeljić u vatru gurne odmah nove igrače, Dolčeka i Grgića koji su već bili u Koprivnici, samo je pitanje hoće li biti mjesta za mladog Adriana Jagušića od početka, koji je dao pogodak Lokomotivi, a samo mu je 18 godina, još jedan je od produkta Slavenove škole, a Radeljić ga je lansirao u prvi sastav.

Utakmica se igra u 18.15 sati (MAXSport 1), sudac je Duje Strukan (Split), pomoćnici su Goran Pataki (Đakovo) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), dok je četvrti arbitar Jakov Titlić (Potravlje). VAR je Dario Bel (Osijek), a AVAR Luka Kurtović (Osijek).


OČEKIVANI SASTAVI:

Varaždin (3-4-2-1): Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić – Maglica, Lusavec, Marina, Boršić – Mitrovski, Šego – Dabro.

Slaven Belupo (4-3-3): Čović – Bosec, Boras, Božić, Lučić – Grgić, Agbekpornu, Caimacov – Murić, Šakota, Dolček.



 


Tagovi

NK VaraždinSlaven BelupoNikola ŠafarićIvan RadeljićMarijo DodikMateas DelićMichele ŠegoMarko DabroDmitar MitrovskiIvan DolčekAlen GrgićIvan Borna Jelić BaltaDerbi sjeveraHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti