Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dalić riješio jednu enigmu, Majer je blizu udarne postave za Španjolsku!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 22:11

Prvu pripremnu je Hrvatska riješila s odličnom ocjenom. Sada slijedi Portugal koji će glumiti Španjolsku pa put u Neuruppin na posljednji glanc za još jedan veliki turnir. S brigom manje za izbornika Dalića

Bio je to dobar odabir. Relaksirana Makedonija nakon par dana na suncu Opatije, a koja je na Rujevici glumila Albaniju, bila je odlično predjelo za Vatrene. Hrvatska se napunila samopouzdanjem, osjetila je sjajnu podršku i ozračje s tribina te punog srca putuje prema Njemačkoj via Portugal! Dakako da je rezultat (3-0) nešto bolji od dojma jer puno ih je igralo pod kočnicom što je sasvim logično s obzirom na značaj ove utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neki su imali priliku da gurnu izbornika u duboko razmišljanje. Od Juranovića koji se “tuče” sa Stanišićem na desnom beku, odnosno Petkovića i Budimira koji su kandidati za “devetku”. Koliko su uspjeli u tome, vidjet ćemo ali posve je jasno kako je Zlatko Dalić riješio enigmu na desnom krilu.

Predstava Majera bila je sjajna! Ondje gdje je stao na turniru u Egiptu, Lovro je nastavio u Rijeci. Ne samo zbog filigranski točno izvedenog slobodnjaka za 1-0 ili zbog lopte koju je Petković ostavio kao na pladnju za 2-0. Majer je bio opasan na prekidima, ubačajima... Nije se libio preuzeti odgovornost pa rasteretiti Kovačića. Pokazuje htijenje, želju i ima sve što mu treba. U ovom trenutku čini se kako je Lovro Majer jako blizu rješenju barem te jedne od nekoliko dvojbi s kojima su izbornik Dalić i njegov stručni stožer počeli pripreme.

Bio je ovo test za Ivana Perišića. Nacija je pratila njegovu borbu s vremenom da bude spreman za Euro, držala fige a utakmica sa Sjevernom Makedonijom bila je prvi lakmus... Htijenje i požrtvovnost nije upitno, nije nikada niti bilo ali jasno da Perija nije blizu one moći na koju nas je navikao u dresu Vatrenih. Bio je nekako pod kočnicom i očito da treba još neko vrijeme. No, najvažnije da je s koljenom sve u redu. Sama njegova prisutnost puno znači...

Utakmicu protiv Makedonije pamtit ćemo po prvijencu Marca Pašalića koji je zabio na svojoj Rujevici ali i po prvom nastupu Martina Baturine. Ušao je skromno, kao da mu je trebalo malo vremena da se opusti. No, onda je počeo igrati nogomet s kojim je dobio Dalićevu pozivnicu za Euro.

Na koncu je pokrenuo akciju za drugi gol u kojem je dojmila ta peta Brune Petkovića. Nema ga nigdje, ali kada treba napraviti nešto konkretno - Petko se pojavi i to najčešće riješi utakmicu. Iako, bit će težak zadatak ta borba za “devetku” s Budimirom koji je u kratko vrijeme pokazao da je vlasnik ozbiljne forme iz Primere. Nije zabio, ali kretnje po terenu i stav sugeriraju da je opasan!

Prvu pripremnu je Hrvatska riješila s odličnom ocjenom. Sada slijedi Portugal koji će glumiti Španjolsku pa put u Neuruppin na posljednji glanc za još jedan veliki turnir. S brigom manje za izbornika Dalića.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Makedonska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti