Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Kovačiću poklon za 100. nastup u dresu Vatrenih, skinuta ograda s 'kaveza' Rujevice

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 19:17

Kovačić je debitirao u pobjedi protiv Srbije 2013. pod izbornikom Igorom Štimcem, a organizatori su pripremili bogat program uoči same utakmice

Uoči intoniranja svečanih himni, Mateo Kovačić dobio je priznanje za 100. nastup u dresu Hrvatske. Veznjak je priznanje dobio od predsjednika HNS-a Marijana Kustića i Stipe Pletikose koji u Savezu obnaša funkciju tehničkog direktora reprezentacije te Šime Vrsaljka, amabasadora HNS-a

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mateo Kovačić debitirao je za Hrvatsku u ožujku 2013. u pobjedi nad Srbijom 2-0 pod izborničkom palicom Igora Štimca. U međuvremenu je Kovačić nanizao 99 nastupa i nastupe na tri SP-a i 2 Eura. Bio je bitan kotačić na putu do finala u Rusiji gdje je odigrao svih sedam utakmica na turniru a isto je ponovio u Dohi četiri godine kasnije.

Inače, na Rujevici smo svjedočili i skidanju ograda s tzv. "kaveza" u kojem su obično smješteni gostujući navijači. Prednje rešetke skinute su i položene na zid tribine na kojoj su bila smještena djeca i mladež koja su došla na utakmicu Hrvatske i Sj. Makedonije u organizaciji HNS-a, odnosno mala skupina navijača Makedonije.

Stadion Rujevica bio je rasprodan danima prije utakmice. Ulaznica nije bilo niti za lijek, ali to je uobičajan slučaj kada su u pitanju nastupi reprezentacije, bilo prijateljski kao što je ovaj ili pak službeni. Stadion je otvorio svoja vrata nekoliko sati prije prvog zvižduka. Zastave s imenima mjesta i gradova sugerirali su kako je Rujevica bila Hrvatska i dijaspora u malom. Pola sata prije početka pušten je spot za pjesmu “Najbolja kad je najteže", odnosno novu himnu Vatrenih koja je premijerno izvedena prošli tjedan. Prema mlakom prijemu, slutimo kako će trebati neko vrijeme da navijačima uđe pod kožu uradak u izvedbi Pere Galića i Tihe Orlića. Na tribinama smo sreli i skupinu navijača Hrvatske iz Stuttgarta. Iako svi odreda u dresovima Luke Modrića, njihov junak bio je Borna Sosa što smo lako detektirali prema uzbuđenju koje je bilo prisutno u toj skipini na svaki spomen Sose ili pak nakon svakog njegovog dodira s loptom.

U bogatom programu koji su pripremili domaćini pronašlo se mjesta i vremena da veterani Domovinskog rata predaju izborniku Daliću zastave a na terenu su izašli i predstavnici gardijskih brigada i branitelja. Na koncu, dres reprezentacije primio je i Bill Belichick, najtrofjeniji trener u povijesti NFL-a.

Photo: Matija Habljak/PIXSELLPhoto: Matija Habljak/PIXSELL




Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Mateo KovačićMarijan KustićStipe Pletikosa

Ostale Vijesti