Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

OCJENE - Hrvatska: Majer tjera Dalića u slatke brige, Livi bolji od stopera, Perišić suzdržan a Sučić razigran

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.06.24. | 20:50

Hrvatska je na Rujevici igrala taman toliko koliko je bilo potrebno da rutinski riješi protivnika

Evo kako smo mi vidjeli nastupe Vatrenih u prijateljskom srazu sa Sjevernom Makedonijom. Slažete li se s nama?

Dominik LivakovićVratar
Kažu golman crte, a u prvom poluvremenu je igrao bolje centralnog braniča od Erlića i Vide. Pravovremenim istrčavanjima otklonio svaku opasnost za svoja vrata, spriječio pokušaj Trajkovskog. Ponovno je bio na visokoj razini.
Ocjena
7
Josip JuranovićObrana
Zauzeo je mjesto na desnoj strani obrane. Brzinu ima i ona ga često spašava od krivih postavljanja. Trebao je impresionirati Dalića u toj borbi sa Stanišićem za pozciju na desnom beku. Nismo baš sigurni da je uspio u tome.
Ocjena
6
Domagoj VidaObrana
Rutinska igra. Osvoji loptu i predaj prvom do sebe. Od njega smo, a u izostanku Šutala i Gvardiola, očekivali da možda preuzme malo rizika i krene prema naprijed.
Ocjena
6
Martin ErlićObrana
Vodio je jake zračne duela s Miovskim. Djelovao je pomalo nesigurno, ali ponovno je upisao partiju u kojoj Hrvatska nije primila gol.
Ocjena
6
Borna SosaObrana
Jedni pravi lijevi bek u reprezentaciji krenuo je od prve minute. Malo su falili njegovi prolazi i ubačaji zbog koje je Hrvatska otišla na dva velika natjecanja, no primarni zadatak u defenzivi je odradio.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Prvi nastup od prve minute bio je u tandemu s Kovačićem na “šestici”. Pomalo impresioniran ali nije to njegova pozicija. Pokrenuo akciju za drugi gol Hrvatske. Kako je utakmica odmicala, tako je i on bio opušteniji.
Ocjena
6
Mateo KovačićVezni red
Slavljenik je počeo utakmicu u paru s mladim Baturinom. Izborio je prekršaj za slobodan udarac iz kojeg je Majer zabio. Imao je pokušaj na gol iz daljine ali nije to bilo ništa spektakularno po čemu će pamtiti 100. nastup za Vatrene.
Ocjena
6
Lovro MajerVezni red
Bila je 10. minuta kada je stavio loptu i udarcem preciznim poput švicarskog sata poslao je u mrežu. Pred odlazak na odmor, opet na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ova utakmica na Rujevici samo je nastavak dobrih Majerovih partija u dresu Vatrenih. Ima poduzetnost, inicijativu i samopouzdanje i tjera Dalića u slatke brige.
Ocjena
8
Andrej KramarićNapad
Zaigrao je na poziciji polušpice, iza Petkovića. Nije to bila partija na koju nas je navikao. Očito čuva municiju za utakmice u kojima će to biti potrebnije.
Ocjena
6
Ivan PerišićNapad
Dobar pokušaj, lopta je plesala po gol liniji ali Kramarić je ostao kratak za korak. Nije bio na razini koju priželjkuje nacija, ali bitno da se vratio…
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Nema ga nigdje i onda napravi potez koji izbaci Majera u šansu za 2-0. Klasika!
Ocjena
7
Luka SučićVezni red
*ušao od 46. umjesto Kovačića. Nametnuo se sa kombiniranom igrom u tandemu s Majerom. Siguran na lopti, dominantan u drugom poluvremenu, dao pravu loptu Baturini, ostavio idealnu za Ivanušeca...
Ocjena
6.5
Luka IvanušecVezni red
*ušao od 55. umjesto Kramarića. Korektna predstava u tih nešto više od pola sata koliko je bio na travnjaku.
Ocjena
6
Ante BudimirNapad
*ušao od 59. umjesto Petkovića Imao je dobru piliku koja je prethodila pogotku Pašalića za 3-0. No, vratar je osujetio njegove planove. Kasnije se priključio i trebat će malo vremena da podesi nišanske sprave na razinu iz Primere.
Ocjena
6
Marko PjacaNapad
*ušao od 59. umjesto Perišića Sudjelovao je u akciji nakon koje je Hrvatska povisila rezultat na 3-0 na način da je napravio prodor i centaršut.
Ocjena
6
Marin PongračićObrana
*ušao od 67. umjesto Erlića Nismo vidjeli puno, ali nije niti bilo nekog posla za stopera za kojeg kažu da je vlasnik nabolje forme u zadnjoj liniji Vatrenih.
Ocjena
6
Marco PašalićNapad
*ušao od 67. umjesto Baturine Pred domaćom publikom se na sjajnom prijemu i velikom pljesku zahvalio odličnim pogotkom. Svojim prvim u dresu Hrvatske, nadamo se da će ih biti puno.
Ocjena
7
Zlatko DalićTrener
Dobio je što je htio. Provjerio je neke igrače, nekima dao minutažu i priliku da se pokažu a na koncu je rezultatski uvjerljivo dobio u utakmici koja je prva od dvije pripremne za Euro.
Ocjena
7



Tagovi

Lovro MajerOcjeneHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Zlatko DalićDominik LivakovićIvan Perišić

Ostale Vijesti