Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dalić: ”Htjeli smo isprobati Baturinu u drugom smjeru, a Majer je pokazao da može igrati na dvije pozicije”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 21:45

Izbornik hrvatskih nogometaša nakon pripremne utakmice s Makedoncima na Rujevici

Hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Sjevernu Makedoniju s 3-0 na Rujevici. Lovro Majer zabio je prva dva pogotka, dok je treći postigao Marco Pašalić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan.

"Čestitam dečkima, napravili smo što smo htjeli, nitko se nije ozlijedio, a ambijent na Rujevici je bio lijep. Bila je dobra utakmica, iako nije ono što mi želimo, ali ima još vremena do prvenstva”, rekao je nakon dvoboja za Novu TV.

Lovro Majer ponovno je briljirao, a Hrvatska je opet bila efikasna iz prekida.

"Igrao je jako dobro, zabio je dva gola. Bio je rastrčan po cijelom terenu, igrao je na dvije pozicije i pokazao da može na obje odigrati dobro. I ostali dečki bili su na nivou, imali smo šest treninga. U nekim trenucima nedostajalo nam je agresije i da stojimo bliže igraču."

Od prve minute počeo je Martin Baturina, koji je bio povučeniji u odnosu na poziciju u Dinamu te je igrao u paru s Kovačićem.

"Mi znamo što Martin može prema naprijed, htjeli smo da igra i u drugom smjeru, da se navikne na to i mora imati čvršći defanzivni blok, to smo htjeli vidjeti od njega.”

Kovačić je ušao u klub igrača koji imaju 100 nastupa za Vatrene.

"Mateo je još uvijek mlad i ima puno pred sobom. Ali kada vidite gdje je već dosad igrao i kakvu je karijeru napravio, pa još uz to 100 utakmica za Hrvatsku. Lijep je to jubilej i drago mi je da je bio kapetan”, zaključio je izbornik.

Na konferenciji za medije, izbornik je prokomentirao igru riječkog dvojca Pjaca - Pašalić. Prvi je ubacio, a drugi zabio pogodak za 3-0.

"Drago mi je da su obojica sudjelovala u pogotku, ali mogu i moraju još i bolje. Imaju veliki potencijal po bokovima, to od njih trebamo i očekujemo i to moraju ponavljati."

Dalić se osvrnuo i na igru Ivana Perišića koji je na terenu proveo sat vremena i polako se vraća u pravu formu.

"Ivan je jako dobar na treningu, čak i više nego smo očekivali. Utakmica nije bila njegov nivo, kako on može, što je i logično, no pokazao je da na njega s pravom računamo na EP. Bit će još bolji, napreduje svakim danom," poručio je strateg.

Protiv Makedonije su na stoperskim pozicijama igrali Vida i Erlić, a Dalić je za Portugal najavio drugi stoperski par.

"U Portugalu će igrati drugi stoperski par pa ćemo vidjeti. Vida je bio jako dobar, Erliću se vidi da je manje igrao, no imamo vrhunske stopere," kazao je Dalić.(I.M.)



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniMakedonska nogometna reprezentacijaRujevicaEuro 2024

Ostale Vijesti