Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Dalić pronašao mjesto Perišiću, Pašalić uz Luku, a u špici bi trebao krenuti Matanović

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.10.24. | 08:00

Nakon pet treninga u Zagrebu u kojima se peglao novi sustav s trojicom pozadi - izbornik Dalić je “iskemijao” postavu s kojom kreće na Škotsku po bodove koje bi mogli odškrinuti vrata četvrtfinala

Hrvatska je potpuno spremna za dvokorak koji ih može odvesti u četvrtfinale Lige nacija! Tri boda večeras protiv Škotske su “pod mus”, a potom se Vatreni trebaju potući s Poljskom za mirnu završnicu grupne faze Lige nacija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bit će zanimljivo vidjeti za koju opciju se odlučio izbornik Dalić. Jasno je da će Livaković biti na vratima, odnosno da će trojac ispred njega činiti Šutalo, Ćaleta-Car i Gvardiol. Uz Modrića kao šefa parade, Kramarića na desnoj strani napada te Sose kao lijevog wing-backa. I to je ono što je sigurno. A onda slijede enigme... Pričao je Dalić uoči okupljanja da je Perišić u PSV-u na desnom krilu i nije nemoguće da mu je izbornik dao ulogu Sosinog pandana na desnoj strani. U Portugalu je slučajno Perišić zaključio utakmicu na toj poziciji jer je trebao mijenjati Sosu da bi se na umor požalio Jakić. Neki signali sugeriraju da će večeras početi na desnoj strani.

Najveća nepoznanica je tko će činiti vezni red uz Luku Modrića. Nema više Rakete i Broza, odsutan je i Kovačić. A s njima je Modrić više od desetljeća dirigirao veznim redom Hrvatske i postizao velike uspjehe. Sada će ulogu Matea Kovačića preuzeti Mario Pašalić a ispred će biti Luka Sučić. Bratić će čekati priliku na klupi, kao i Nikola Moro odnosno Kristijan Jakić koji je bio gotovo pa sigurna opcija za tu poziciju desnog wing backa.

U špici je zapravo najlakši odabir. Imaš sigurnog Kramarića i pitanje je hoćeš li pridružiti Budimira koji je sjajno krenuo u novu sezonu Primere. Potom Petkovića koji se golgeterski razmahao od zadnjeg okupljanja Vatrenih te Matanovića koji je oduševio izbornika a usput je probio i led u Bundesligi. U petak je najbliži ulozi startera bio Matanović, no dovoljno je bilo vremena do utakmice da se i to promijeni.

Treba maknuti po strani činjenicu kako su Škoti u Maksimir stigli desetkovani. To bi mogla biti duda varalica jer njih ionako nikad nije krasila tehnička potkovanost i talent već beskrajna količina trke, agresije i borbenosti. Po tome su poznati i kao takvi su nam znali uzimati bodove. I koga god Steve Clark pošalje na travnjak Maksimira - budite sigurni kako će navedeni elementi biti ispunjeni.

No, kao i uvijek, sve ovisi o Hrvatskoj. U Portugalu i Osijeku su dobili injekciju samopouzdanja. Dobili su i malo kredita javnosti koji se počeo topiti nakon Eura u Njemačkoj. Dobili su mir i podršku. I tih pet treninga ovog tjedna u kojima je Zlatko Dalić testirao novi sustav, odnosno prelazak sa 4-3-3 na 3-5-2. Kako su radili i koliko su toga usvojili - vidjet ćemo večeras u Maksimiru. Tri boda su već upisana. S jednim protiv Poljske su pred ciljem, s punim bodovnim plijenom iz ove dvije utakmice Hrvatska je praktički osigurala nokaut fazu.

Utakmicu u Maksimiru sudi rumunjski sudac Istvan Kovacs uz pomoćnike: Mihai Marica i George Florin Neacsju. Četvrti je Marcel Birsan. VAR je Dennis Higler iz Nizozemske, dok je AVAR Sebastian Colţescu iz Rumunjske. Utakmica počinje u 18 sati uz direktan prijenos na NOVA TV.

Očekivne postave:

Hrvatska (3-5-2): Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol - Perišić, Modrić, L. Sučić, Pašalić, Sosa - Kramarić, Matanović

Škotska (4-2-3-1): Gordon - Ralston, Porteous, Hanley, Robertson - Gilmour, McLean - Doak, McTominay, Christie - Adams

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti