Joao Rico/Pixsell
Joao Rico/Pixsell

Luka Modrić: “Prihvaćam ulogu favorita, ali da će biti lako - neće”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 17:32

Kapetan nogometne reprezentacije najavio je dvoboj sa Škotskom na Maksimiru (subota, 18 sati)

Sada već tradicionalno, dvoboj Lige nacija, ovog puta sa Škotskom u Maksimiru, najavio je kapetan Luka Modrić. Posljednji puta se Hrvatska susrela sa Škotskom na Euru.

“Zadnja utakmica protiv Škotske, sjećanja su super. S tom utakmicom smo se plasirali u drugi krug natjecanja. Bila je teška utakmica kao i uvijek kada igramo s njima. Zabio sam lijep gol”.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rezultati sugeriraju da je Hrvatska favorit u subotu.

“Ništa ne znače ti rezultati Škotske u zadnje vrijeme. Imamo samo jednu pobjedu u šest dvoboja i to pokazuje da nam je teško igrati sa Škotskom. Uvijek su fanatični i borbeni. Igraju u dobrim klubovima. Očekuje nas teška utakmica, ali igramo kući pred našim navijačima. Prihvaćam ulogu favorita, ali neće biti lako. Važni su nam ti bodovi”

Potom je Luka otkrio što cijeni kod Škota.

"Osim nogometne kvalitete što moraš imati, taj fanatizam i borbenost Škota podsjeća me na nas. Vidi se da im je igranje za reprezentaciju od velike časti".

Je l' Martin Baturina novi Modrić, zanimalo je kolege iz Škotske.

“Velik je talent, sve je na njemu. Mora imati svoj put. Neka trenira, uči... Vjerujem u njega da će jednog dana biti nositelj reprezentacije. No, sve je do njega. Svaki dan mora raditi da bi napravio veliku karijeru”.

Što ga i dalje motivira da igra za Hrvatsku.

"Igranje za reprezentaciju je velika čast i to me drži motiviranog i gura me naprijed. To je primaran razlog zašto sam tu".

Na vratima Škotske je Gordon.

“Znam Gordona od prije. Odličan je vratar, lijepo je znati da će netko biti stariji na travnjaku od mene”.

Što je tajna uspjeha Hrvatske?

"Teško je reći. Ta ljubav, igranje i čast je najvažnije za te uspjehe. Naravno, trebaš imati kvalitetu, posložiti se neke stvari. Ali ta želja i volja. Za nas je praznik kada dođemo na okupljanje. I to su razlozi zašto smo u vrhu zadnjih godina. To nas gura naprijed..."

Što će biti izazovno i što treba napraviti za rezultat.

"Možemo ponoviti igru protiv Portugala i Poljske. Bez obzira na to što smo izgubili, potvrdili smo da se ugodno osjećamo u ovoj formaciji. Treba biti strpljiv. Mi ćemo diktirati tempo. Strpljivost i kretanje, odnosno stvaranje prilika", poručio je Luka Modrić.

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Luka ModrićLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNS

Ostale Vijesti