REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

C. Ronaldo: „Do kraja karijere vjerovat ću da imam mjesto u udarnih 11“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 08:02

Glavna tema u portugalskim medijima pred dvoboj s Hrvatskom je status Cristiana Ronalda, 39-godišnjeg nogometnog rekordera.

Nakon neuspješne epizode na Europskom prvenstvu, hrvatska nogometna reprezentacija okreće se novom izdanju Lige nacija u kojoj brani srebro. Prvi protivnik Vatrenih je Portugal koji je na Euru stigao do četvrtfinala, ali, unatoč velikim očekivanjima, nije otišao do kraja. Portugalce su izbacili Francuzi boljim raspucavanjem jedanaesteraca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj se igra u Lisabonu, u četvrtak 5. rujna, a u portugalskim medijima glavna tema je status Cristiana Rondala, statistički najboljeg igrača u povijesti reprezentativnog nogometa, sa 130 golova u 212 nastupa za Portugal. Iako ima 39 godina, iako mnogi u Portugalu zazivaju njegovo (reprezentativno) umirovljenje, napadač Al Nassra i dalje vjeruje kako ima svoje mjesto u udarnoj momčadi Seleçaa.

"U mojoj glavi, ja sam uvijek starter. To ću misliti do kraja svoje karijere. Vaše mišljenje je možda drukčije. Poštovao sam odluke svih trenera u svim klubovima. Jednom ili dvaput možda ne, jer su se loše ponijeli prema meni", rekao je kros smijeh C. Ronaldo i nastavio:

"Kada ne postoji radna etike kod igrača, a taj igrač igra, onda je to kontroverzno. Kod mene to nije slučaj. Osjećam da i dalje dajem dodatnu vrijednost ovoj momčadi, a to potvrđuju i riječi izbornika. Kada više neću moći pridonijeti momčadi, kada ću joj postati teret, bit ću prvi koji će otići. Ali, ako odem, želim otići s mirnom savjesti. Znam tko sam, što mogu i što trebam raditi kako bih ostao na toj razini. Osjećam se dobro i sretno".

No, portugalska javnost nije oduševljena tim riječima. Cristiano Ronaldo na zadnjem Euru nije zabio pogodak, iako je i dalje ostao rekorder po broju postignutih golova na Euru, i mnogi navijači, ali i stručni komentatori žale se na njegov nedodirljivi status u udarnoj momčadi Roberta Martineza koji, smatra novinar A Bole Paulo pinto, "govori o novom ciklusu i drži C. Ronalda u momčadi kao da ima status iznad samog izbornika. Ne znam je li ovdje riječ o komercijalnim zahtjevima, ali ako C. Ronaldo i dalje bude na terenu Portugalci mu, koliko ga god idolizirali, to neće oprostiti. Kao niti izborniku Martinezu".

Doduše, kada se pogleda sastav Roberta Martineza, u kadru i nema previše alternativa za vremešnog napadača. Raphael Leao, Joao Felix, Pedro Neto, Pedro Goncavles, Geovany Quenda i Trincao su krilni napadači i u odsustvu Goncala Ramosa Diogo Jota je jedina prva altenrativa za C. Cronalda.... (N.R.)



Tagovi

Cristiano RonaldoPortugalska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti